

ETHIOPIA DJIMMAH kawa ziarnista
Kawa pełnej intensywności oraz zmysłowego smaku owoców i wina. Dzięki temu nie trzeba już szukać najlepszej kawiarni w mieście. Można przygotować ją w domu! Po otrzymaniu zamówienia, kawę natychmiast palimy i wysyłamy zamawiającemu. Jeśli skupisz swoją uwagę na odpowiednie zmielenie i przygotowanie, to czekać będzie na ciebie kubek wspaniałej kawy ze spójną pianką i bogatym aromatem.
Skład
Arabica 100%Pianka i aromat kawy
Sto procent Ethiopian Arabica nie zawiedzie żadnego miłośnika kawy. Doskonała Djimmah dostarczy pełny smak z odrobiną wina i nutą owocową. Na podniebieniu pozostanie długo przyjemnie i owocowo. Pianka jest elastyczna i gęsta.
Pochodzenie kawy
Doskonała kawa z Etiopii regionu KAFFA, która produkuje rocznie 60.000 ton kawy, jest jedną z głównych elementów rynku.
Etiopia Djimmah można znaleźć również pod nazwą Jimma Coffee. Nazwa regionu, położonego na południowo-zachodniej części Etiopii pochodzi od arabskiego "qahwah" - "Napój winogron" i wyraźnie pokazuje długą historię picia kawy.
Lasy deszczowe, które kiedyś dominowały okolicy, zamieniły się w pola uprawne. W ciągu ostatnich 30 lat ubyło 60 procent drzew. Dlatego ostatnio Kaffa jest pod ścisłą ochroną (w 2010 roku została uznana za rezerwat biosfery), a obecnie działa na farmie zaledwie 30 zespołów.
Owoce roślin kawy (kawa arabska) zbiera się kilka razy w roku, więc zawsze są dojrzałe i najwyższej jakości.
Proces obróbki kawy jest tzw. metodą mokrą, kiedy plony kawy są wlewane do zbiornika na wodę i przepuszczane przez płytki do zgniatania. Uwolnione są skórki i miąższ. Następny krok – fermentacja ziarna za pomocą enzymów i bakterii zbawi ziarna lepkiego śluzu. Wreszcie, kawa jest rozdzielana do suszenia.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
Należy zmielić kawę bezpośrednio przed użytkiem zgodnie z wybranym gatunkiem kawy.
Na jedną kawę, należy użyć co najmniej 1,5 - 2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
Zalać wodą o temperaturze około 95 ° C.

























Potrzebujesz porady?

5. 2.
5. 2.
16. 1.
16. 1.
10. 1.
10. 1.
4. 1.
4. 1.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

BRAZYLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 kawa ziarnista

GWATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 kawa ziarnista
