Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

KRUCHE CIASTECZKA kawa ziarnista

Kod: 46
Ocena: bardzo dobra, 3 recenzje

Czy spróbowałeś już smaku świątecznych ciasteczek w sierpniu? Jeśli tak, to na pewno nam potwierdzisz, że to prawdziwie świąteczna przyjemność! Kruche czekoladowe, waniliowe i kokosowe kawałki niekoniecznie zdobią nasz stół dopiero w grudniu. Powinno się cieszyć świąteczną kompozycją smaków i zapachów o każdej porze roku. Dzięki umiejętnie przygotowanej kawie każdego dnia możesz mieć świąteczny nastrój!

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
133,5 zł /1000 g 13,3 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Piątku, 27. 5. 2022
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Peru
Różnorodność
Różnorodność:
Typica
Region
Region:
Puno Norte
Wysokości n.p.m.
Wysokości n.p.m.:
1900m
Smak
Smak:
Słodycze
Przetwarzanie
Przetwarzanie:
Mokre

Skład

Arabica 100%, Naturalny aromat

Pianka i aromat kawy

Najlepszą rzeczą, którą podajemy zacnym gościom to w stu procentach Arabica z dodatkami. Jej podstawą jest pełna konsystencja uzupełniona nutami wanilii, czekolady, orzechów, miodu i orzechów kokosowych. Kawa kruche ciasteczka ma tylko minimalną kwasowość. Pianka jest gęsta i elastyczna.

Pochodzenie kawy

Typica jest podstawową odmianą kawy Arabica. Pochodzi z Etiopii, ale obecnie jest uprawiana w wielu światowych plantacjach. drzewa kawowe rosną do wysokości czterech metrów, nie mają wysokiej wydajności, ale jakość ich owoców znacznie przewyższa jakość innych odmian. Łacińsko-amerykańskie plantacje drobnych gospodarstw produkują te wspaniałe ziarna kawy korzystając z dużej wysokości, szczególnego klimatowi i wilgotności. Nie są tutaj używane nawozy sztuczne i inne produkty przemysłowe. Kawa z Andów jest często określana jako ekologiczna.

Owoce kawowca, tak zwane wiśnie, dojrzewają 9-14 miesięcy. Do przetwarzanie ziarnek kawy Typica są wykorzystywane metody mokre, czyli rolnicy wsypują ziarna kawy do wody – zbierają zgromadzone na powierzchni niedojrzałe jagody, pozostałe pestkowce przesiewają wodą zgnieceniem specjalnymi płytami. Miąższ oddzielany jest mechanicznie, przez co wcześniej wymagana jest staranna selekcja i eliminacja wszelkich śmieci i kamieni, Następuje fermentacja ściśle nadzorowana, ponieważ właśnie ona znacząco wpływa na ostateczny smak kawy. Po około 36 godzinach następuje suszenie. Odbywa się ono albo bezpośrednio na słońcu albo w suszarkach. Obie metody mają swoje wady i zalety.

Prażenie kawy jest krokiem, który powinien poprzedzać jej użycie. Kawa jest palona w momencie przyjęcia zamówienia. Przy wyborze kawy aromatyzowanej, aromatyzacja odbywa się tuż przed pieczeniem. W palarni kawy stosowany jest olej w sprayu z naturalnym aromatem. Jest to kosztowniejsza technologia niż przyprawa kawy po upieczeniu, ale daje o wiele lepsze rezultaty. Zapach i smak kawy trwają dłużej a dodatkowy aromat uzupełnia kawę harmonijnie.

Przygotowanie kawy aromatyzowanej w automatycznym ekspresie do kawy

Jeśli planujesz używać kawy aromatyzowanej do przygotowania napoju w automatycznym ekspresie do kawy zalecamy upewnienie się, że jest to możliwe w instrukcji obsługi ekspresu do kawy. Jeżeli producent urządzenia nie podaje żadnych informacji na temat kawy aromatyzowanej, należy postępować zgodnie z poniższymi zaleceniami.

Naturalny aromat, którym aromatyzowana jest ta kawa, może reagować z tworzywami sztucznymi przy dłuższym kontakcie w zbiorniku i spowodować ich wybielenie.

  • Zawsze wkładaj tylko tyle aromatycznej kawy do ekspresu do kawy, ile natychmiast zużyjesz.
  • Po przygotowaniu aromatyzowanej kawy przygotuj kolejną filiżankę z ziaren tradycyjnych. To oczyści urządzenie z pozostałości naturalnych substancji aromatycznych.

Ta sama zasada obowiązuje przy mieleniu kawy aromatyzowanej w młynkach (ręcznych i elektrycznych).

Efekty kawy

Arabica
Efekty arabiki

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

  1. Należy zmielić kawę bezpośrednio przed użytkiem zgodnie z wybranym gatunkiem kawy.
  2. Na jedną kawę, należy użyć co najmniej 1,5 - 2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
  3. Zalać wodą o temperaturze około 95 °C.
Smak i nuty:
Intensywność
Kwasowość
Prażenie
Ziarno
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Pomóżcie innym przy wyborze:
2. 9x tak dla świeżej kawy. 2. 9x tak dla świeżej kawy.
12. 4. 2019 4 minuty czytania
ManuCafe: Kawowa energia na cały rok ManuCafe: Kawowa energia na cały rok
26. 3. 2018 3 minuty czytania
ManuCafe: Ogrzewająca moc kawy ManuCafe: Ogrzewająca moc kawy
27. 12. 2017 2 minuty czytania

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


CZEKOLADKI BELGIJSKIE kawa ziarnista
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADKI BELGIJSKIE kawa ziarnista

Życie jest jak bombonierka… Odrzućcie skromność i spróbujcie tego co najlepsze. Czekoladki belgijskie w postaci wysokiej jakości kawy plantacyjnej sprawią przyjemność, pobudzą i uszczęśliwią. Aromatyzacja stuprocentowej Arabici z Peru z aromatem czekoladowym, to był genialny pomysł. Docenicie go podczas spokojnego śniadania lub świątecznego obiadu.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
133,5 zł /1000 g 13,3 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Piątku, 27. 5. 2022

CZEKOLADOWO-MIGDAŁOWA kawa ziarnista
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADOWO-MIGDAŁOWA kawa ziarnista

Dwa smaki pasują do siebie wspaniale – migdały i czekolada. Spróbujcie je w kombinacji z luksusową kawą plantacyjną. Poczujecie w ten sposób nie tylko jej zaokrąglony i zharmonizowany smak, ale także atrakcyjną gorzko-słodką nutę. Sprawcie, by wasz dzień był piękniejszy. Kawa ziarnista uprawiana z miłością i palona z wyczuciem nie powinna zostać niezauważona.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
133,5 zł /1000 g 13,3 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Piątku, 27. 5. 2022

AJERKONIAK kawa ziarnista
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

AJERKONIAK kawa ziarnista

Pamiętacie, jak chodziliście do mamusi popijać ajerkoniak z lodówki? Był taki słodki, aż się usta sklejały. Teraz możecie cieszyć się tym smakiem bez wyrzutów sumienia i to w dodatku prawie bez kalorii. Na ulubiony aromat ajerkoniaku pozwólcie sobie w ramach luksusowego zakończenia dobrego obiadu. Albo rozpocznijcie dzień od pachnącej kawki. Zależy tylko od was, w jaki sposób będziecie się cieszyć z tego boskiego napoju.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
133,5 zł /1000 g 13,3 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Piątku, 27. 5. 2022
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »