

KRUCHE CIASTECZKA kawa ziarnista
Czy spróbowałeś już smaku świątecznych ciasteczek w sierpniu? Jeśli tak, to na pewno nam potwierdzisz, że to prawdziwie świąteczna przyjemność! Kruche czekoladowe, waniliowe i kokosowe kawałki niekoniecznie zdobią nasz stół dopiero w grudniu. Powinno się cieszyć świąteczną kompozycją smaków i zapachów o każdej porze roku. Dzięki umiejętnie przygotowanej kawie każdego dnia możesz mieć świąteczny nastrój!
Skład
Arabica 100%, Naturalny aromatPianka i aromat kawy
Najlepszą rzeczą, którą podajemy zacnym gościom to w stu procentach Arabica z dodatkami. Jej podstawą jest pełna konsystencja uzupełniona nutami wanilii, czekolady, orzechów, miodu i orzechów kokosowych. Kawa kruche ciasteczka ma tylko minimalną kwasowość. Pianka jest gęsta i elastyczna.
Pochodzenie kawy
Typica jest podstawową odmianą kawy Arabica. Pochodzi z Etiopii, ale obecnie jest uprawiana w wielu światowych plantacjach. drzewa kawowe rosną do wysokości czterech metrów, nie mają wysokiej wydajności, ale jakość ich owoców znacznie przewyższa jakość innych odmian. Łacińsko-amerykańskie plantacje drobnych gospodarstw produkują te wspaniałe ziarna kawy korzystając z dużej wysokości, szczególnego klimatowi i wilgotności. Nie są tutaj używane nawozy sztuczne i inne produkty przemysłowe. Kawa z Andów jest często określana jako ekologiczna.
Owoce kawowca, tak zwane wiśnie, dojrzewają 9-14 miesięcy. Do przetwarzanie ziarnek kawy Typica są wykorzystywane metody mokre, czyli rolnicy wsypują ziarna kawy do wody – zbierają zgromadzone na powierzchni niedojrzałe jagody, pozostałe pestkowce przesiewają wodą zgnieceniem specjalnymi płytami. Miąższ oddzielany jest mechanicznie, przez co wcześniej wymagana jest staranna selekcja i eliminacja wszelkich śmieci i kamieni, Następuje fermentacja ściśle nadzorowana, ponieważ właśnie ona znacząco wpływa na ostateczny smak kawy. Po około 36 godzinach następuje suszenie. Odbywa się ono albo bezpośrednio na słońcu albo w suszarkach. Obie metody mają swoje wady i zalety.
Prażenie kawy jest krokiem, który powinien poprzedzać jej użycie. Kawa jest palona w momencie przyjęcia zamówienia. Przy wyborze kawy aromatyzowanej, aromatyzacja odbywa się tuż przed pieczeniem. W palarni kawy stosowany jest olej w sprayu z naturalnym aromatem. Jest to kosztowniejsza technologia niż przyprawa kawy po upieczeniu, ale daje o wiele lepsze rezultaty. Zapach i smak kawy trwają dłużej a dodatkowy aromat uzupełnia kawę harmonijnie.
Przygotowanie kawy aromatyzowanej w automatycznym ekspresie do kawy
Jeśli planujesz używać kawy aromatyzowanej do przygotowania napoju w automatycznym ekspresie do kawy zalecamy upewnienie się, że jest to możliwe w instrukcji obsługi ekspresu do kawy. Jeżeli producent urządzenia nie podaje żadnych informacji na temat kawy aromatyzowanej, należy postępować zgodnie z poniższymi zaleceniami. Naturalny aromat, którym aromatyzowana jest ta kawa, może reagować z tworzywami sztucznymi przy dłuższym kontakcie w zbiorniku i spowodować ich wybielenie.
Ta sama zasada obowiązuje przy mieleniu kawy aromatyzowanej w młynkach (ręcznych i elektrycznych). |
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Należy zmielić kawę bezpośrednio przed użytkiem zgodnie z wybranym gatunkiem kawy.
- Na jedną kawę, należy użyć co najmniej 1,5 - 2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
- Zalać wodą o temperaturze około 95 °C.

























Potrzebujesz porady?

23. 7.
30. 7.
6. 9.
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

CZEKOLADKI BELGIJSKIE kawa ziarnista

AJERKONIAK kawa ziarnista
