Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

KRUCHE CIASTECZKA kawa ziarnista

Kod: 46
Ocena: bardzo dobra, 3 recenzje

Czy spróbowałeś już smaku świątecznych ciasteczek w sierpniu? Jeśli tak, to na pewno nam potwierdzisz, że to prawdziwie świąteczna przyjemność! Kruche czekoladowe, waniliowe i kokosowe kawałki niekoniecznie zdobią nasz stół dopiero w grudniu. Powinno się cieszyć świąteczną kompozycją smaków i zapachów o każdej porze roku. Dzięki umiejętnie przygotowanej kawie każdego dnia możesz mieć świąteczny nastrój!

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
150,9 zł /1000 g 15,1 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Czwartku, 2. 5. 2024
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Peru
Różnorodność
Różnorodność:
Typica
Region
Region:
Puno Norte
Wysokości n.p.m.
Wysokości n.p.m.:
1900m
Smak
Smak:
Słodycze
Przetwarzanie
Przetwarzanie:
Mokre

Skład

Arabica 100%, Naturalny aromat

Pianka i aromat kawy

Najlepszą rzeczą, którą podajemy zacnym gościom to w stu procentach Arabica z dodatkami. Jej podstawą jest pełna konsystencja uzupełniona nutami wanilii, czekolady, orzechów, miodu i orzechów kokosowych. Kawa kruche ciasteczka ma tylko minimalną kwasowość. Pianka jest gęsta i elastyczna.

Pochodzenie kawy

Typica jest podstawową odmianą kawy Arabica. Pochodzi z Etiopii, ale obecnie jest uprawiana w wielu światowych plantacjach. drzewa kawowe rosną do wysokości czterech metrów, nie mają wysokiej wydajności, ale jakość ich owoców znacznie przewyższa jakość innych odmian. Łacińsko-amerykańskie plantacje drobnych gospodarstw produkują te wspaniałe ziarna kawy korzystając z dużej wysokości, szczególnego klimatowi i wilgotności. Nie są tutaj używane nawozy sztuczne i inne produkty przemysłowe. Kawa z Andów jest często określana jako ekologiczna.

Owoce kawowca, tak zwane wiśnie, dojrzewają 9-14 miesięcy. Do przetwarzanie ziarnek kawy Typica są wykorzystywane metody mokre, czyli rolnicy wsypują ziarna kawy do wody – zbierają zgromadzone na powierzchni niedojrzałe jagody, pozostałe pestkowce przesiewają wodą zgnieceniem specjalnymi płytami. Miąższ oddzielany jest mechanicznie, przez co wcześniej wymagana jest staranna selekcja i eliminacja wszelkich śmieci i kamieni, Następuje fermentacja ściśle nadzorowana, ponieważ właśnie ona znacząco wpływa na ostateczny smak kawy. Po około 36 godzinach następuje suszenie. Odbywa się ono albo bezpośrednio na słońcu albo w suszarkach. Obie metody mają swoje wady i zalety.

Prażenie kawy jest krokiem, który powinien poprzedzać jej użycie. Kawa jest palona w momencie przyjęcia zamówienia. Przy wyborze kawy aromatyzowanej, aromatyzacja odbywa się tuż przed pieczeniem. W palarni kawy stosowany jest olej w sprayu z naturalnym aromatem. Jest to kosztowniejsza technologia niż przyprawa kawy po upieczeniu, ale daje o wiele lepsze rezultaty. Zapach i smak kawy trwają dłużej a dodatkowy aromat uzupełnia kawę harmonijnie.

Przygotowanie kawy aromatyzowanej w automatycznym ekspresie do kawy

Jeśli planujesz używać kawy aromatyzowanej do przygotowania napoju w automatycznym ekspresie do kawy zalecamy upewnienie się, że jest to możliwe w instrukcji obsługi ekspresu do kawy. Jeżeli producent urządzenia nie podaje żadnych informacji na temat kawy aromatyzowanej, należy postępować zgodnie z poniższymi zaleceniami.

Naturalny aromat, którym aromatyzowana jest ta kawa, może reagować z tworzywami sztucznymi przy dłuższym kontakcie w zbiorniku i spowodować ich wybielenie.

  • Zawsze wkładaj tylko tyle aromatycznej kawy do ekspresu do kawy, ile natychmiast zużyjesz.
  • Po przygotowaniu aromatyzowanej kawy przygotuj kolejną filiżankę z ziaren tradycyjnych. To oczyści urządzenie z pozostałości naturalnych substancji aromatycznych.

Ta sama zasada obowiązuje przy mieleniu kawy aromatyzowanej w młynkach (ręcznych i elektrycznych).

Efekty kawy

Arabica
Efekty arabiki

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

  1. Należy zmielić kawę bezpośrednio przed użytkiem zgodnie z wybranym gatunkiem kawy.
  2. Na jedną kawę, należy użyć co najmniej 1,5 - 2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
  3. Zalać wodą o temperaturze około 95 °C.
Smak i nuty:
Intensywność
Kwasowość
Prażenie
Ziarno
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Pomóżcie innym przy wyborze:

23. 7.

Ocena: bardzo dobra
Smaczna kawa, faktycznie czuć cały wachlarz ciasteczkowych aromatów, ale zapach nie jest aż tak intensywny jak w kawie "kremowe ciasteczka".

30. 7.

Ocena: bardzo dobra
Witam, ta kawa z powodzeniem zastępuje mi słodycze od których byłam "uzależniona" :) Bardzo dziękuję za szybką realizację zamówienia. Pozdrawiam

6. 9.

Ocena: bardzo dobra
Kawa jest bardzo dobra, uwielbiam jej smak!

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

2. 9x tak dla świeżej kawy. 2. 9x tak dla świeżej kawy.
12. 4. 2019 4 minuty czytania
ManuCafe: Kawowa energia na cały rok ManuCafe: Kawowa energia na cały rok
26. 3. 2018 3 minuty czytania
ManuCafe: Ogrzewająca moc kawy ManuCafe: Ogrzewająca moc kawy
27. 12. 2017 2 minuty czytania

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


CZEKOLADKI BELGIJSKIE kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADKI BELGIJSKIE kawa ziarnista

Życie jest jak bombonierka… Odrzućcie skromność i spróbujcie tego co najlepsze. Czekoladki belgijskie w postaci wysokiej jakości kawy plantacyjnej sprawią przyjemność, pobudzą i uszczęśliwią. Aromatyzacja stuprocentowej Arabici z Peru z aromatem czekoladowym, to był genialny pomysł. Docenicie go podczas spokojnego śniadania lub świątecznego obiadu.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
156,6 zł /1000 g 15,7 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Czwartku, 2. 5. 2024

IRISH CREAM kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

IRISH CREAM kawa ziarnista

Jeszcze nie dokonaliście wyboru? Przypomnijcie sobie więc, jak wspaniale smakuje irish cream. Karmel, śmietana, wanilia, migdały, whisky i oczywiście kawa… Decyzja zapadła! Stuprocentową Arabikę z aromatem słynnego likieru na pewno warto wypróbować. Jesteśmy pewni, że nie skończy się na jednym zamówieniu. Irish cream jest bowiem lu-ksu-so-wy.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
150,9 zł /1000 g 15,1 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Czwartku, 2. 5. 2024

IRISH WHISKEY kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

IRISH WHISKEY kawa ziarnista

Kiedy gorące ziarenka kawy znajdą się w mgiełce trzy razy destylowanego alkoholu z kraju łąk i wrzosowisk, powstanie pyszność, której nie można się oprzeć. Dowodem tego jest aromatyzowana kawa Irish whiskey, która doda energii podczas porannego startu, a spokoju podczas popołudniowej siesty. Cieszcie się nią w postaci espresso, latte lub cappuccino.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
150,9 zł /1000 g 15,1 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Czwartku, 2. 5. 2024
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »