

ETHIOPIA SIDAMO GRADE1 kawa ziarnista
Zawsze świeżo palona, zawsze najwyższej jakości! Kolejna dobroć Etiopii o doskonałym zapachu, pochodząca z najstarszych gospodarstw na świecie trafia na nasz rynek. Sidamo zawdzięcza swoją nazwą pierwotnym mieszkańcom królestwa Kaffy. Co się z nimi stało, nie wiemy, ale pewne jest, że dzięki niezwykle interesującej Sidamo, na tą kawę jest popyt na całym świecie.
Skład
Arabica 100%Pianka i aromat kawy
Ta sto procent Arabica wyróżnia się wspaniałymi błyszczącymi i jednorodnymi ziarnami i średnią kwasowością. Jest palona w taki sposób, że chlubi się unikalnym aromatem i luksusową kremową gładkością. Smak cytrusa zamyka każdy łyk i w ustach smak pozostaje stosunkowo długo. Piana, po odpowiednim przygotowaniu kawy Sidamo jest zwarta, gęsta i stabilna.
Pochodzenie kawy
Ethiopia Sidamo pochodzi z jednej z najstarszych plantacji kawy na świecie w górskich lasach południowo-zachodniej Etiopii. Tam są skryte małe tradycyjne gospodarstwa specjalizujące się w uprawie najwyższej jakości Arabiki. Odmiana Las Kawa jest jednym z osiemdziesięciu gatunków arabiki. Każdy rolnik wybiera plantację w zależności od warunków środowiskowych i innych szczegółów. Hodowcy z regionu Sidamo, położonego w południowej części kraju, wolą po prostu kawę Forest Coffee. Ich jeden rodzaj plantacji kawy znalazł swoich zwolenników wśród prawdziwych koneserów.
W Etiopii większość proces obróbki kawy odbywa tzw. metodą mokrą, kiedy plony kawy są wlewane do zbiornika na wodę i przepuszczane przez płytki do zgniatania. Uwolnione są skórki i miąższ. Następny krok – fermentacja ziarna za pomocą enzymów i bakterii pozbawia ziarna lepkiego śluzu i łusek. Na koniec odbywa się suszenie na słońcu a potem dosuszanie.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
Należy zmielić kawę bezpośrednio przed użytkiem zgodnie z wybranym gatunkiem kawy.
Na jedną kawę, należy użyć co najmniej 1,5 - 2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
Zalać wodą o temperaturze około 95 ° C.

























Potrzebujesz porady?

21. 6.
9. 3.
15. 2.
26. 6.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ETHIOPIA YIRGA CHEFFE kawa ziarnista

ETHIOPIA DJIMMAH BIO kawa ziarnista
