

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO ziarnista kawa
Sto procent Arabica, sto procent doświadczenie degustacyjne! Elegancka Kolumbia Supremo Medelin przygotuje niezapomniane spotkanie egzotycznych owoców i czekolady. Chociaż mocna i aromatyczna, jednak delikatna i harmonizująca. Ekskluzywne i regularne ziarna kawy są palone do ciemnego koloru, tworząc delikatne i atrakcyjne olejki zapachowe.
Skład
Arabica 100%Pianka i smak kawy
Kolumbię Supremo Medelin zazwyczaj charakteryzuje delikatność jedwabiu, jest odpowiednia do picia przez cały dzień. Znakiem właściwie podanej Arabici jest cienka i płynna pianka bez większych pęcherzyków powietrza. Dodatkowo kawa ma kwasowość, która jest delikatnie połączona z czekoladą i posmakiem owoców. Jest silna, mocna z pełną konsystencją.
Pochodzenie kawy
Kolumbia jest jednym z największych na świecie producentów plantacyjnej kawy. Ponad pół miliona drobnych rolników dba o rozległe plantacje od Andów do Kordylierów. Kawa uprawiana jest na nizinach u podnóża wzgórza, ale również stosunkowo wysoko w górach. Dlatego może byćśrednio kwaśna lub mniej kwaśna, ale nie ma bardziej zrównoważonej w smaku kawy niż kolumbijska - niekiedy orzechowa, niekiedy z nutami owocowymi, zawsze bogata i aromatyczna.
Medelin jest aglomeracją w dolinie leżącej w środkowej części Andów. Istnieje tutaj mała rodzinna prosperująca firma - Villa Maria, która specjalizuje się w produkcji bardzo wysokiej jakości kawy. Przychody mniejszych plantacji nie są zdumiewające, ale jakość jest bezsporna i dobrze znana wśród wszystkich światowych palarni. Jagody roślin kawy (kawa arabska) zbiera się w drugiej połowie roku, w okresie od września do grudnia. Po zebraniu jagód przetwarzane są tak zwaną metodą mokrą, kiedy jagody wlewa się do wody (słaba, mniej jakościowa jest zebrana z powierzchni, a pozostała część opada na dno), przepuszcza się przez płytki, gdzie dochodzi do zgniatania (w celu usunięcia skórki i miąższu) i następuje fermentacja. W gospodarstwie Villa Maria kawę fermentuje się nocą. A następnie suszy się na tarasach i dosusza w suszarniach. Przedsiębiorstwo jest uznawane dzięki indywidualnemu podejściu do każdego zbioru, ale również dla ochrony środowiska, która jest obowiązkiem gospodarstwa ekologicznego.
Miasto położone jest na terenie niezwykłej różnorodności biologicznej, więc rolnicy wykupili sąsiednie tereny, które nie są uprawiane, by udało się w przyszłości utrzymać nienaruszoną przyrodę.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Należy zmielić kawę bezpośrednio przed użytkiem zgodnie z wybranym gatunkiem kawy.
- Na jedną kawę, należy użyć co najmniej 1,5 - 2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
- Zalać wodą o temperaturze około 95 ° C.

























Potrzebujesz porady?

22. 10.
4. 10.
22. 6.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

BRAZYLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 kawa ziarnista

PERU ANDES GOLD kawa ziarnista
