Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH ŚWIĘTY TOMASZ ORIGIN 72%

Kod: 1147

Wyspa Saint Thomas słynie z cudownych plaż, głębokich dżungli i pięknych raf koralowych. Sprowadźmy trochę tajemnicy o tej dziewiczej naturze do siebie. Kiedy rozpuścimy lokalną czekoladę w gorącym mleku, wyobrazimy sobie ogniste afrykańskie słońce, dziką przyrodę i Wyspy Świętego Tomasza, raj wszystkich czekoladek na świecie.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
188,1 zł /1000 g 18,8 zł /100 g
Dostarczymy do Wtorku, 30. 4. 2024
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Afryka
Smak
Smak:
Gorzka czekolada

Skład

Masa kakaowa Św. Tomasz 72%, Cukier, Lecytyna sojowa, Aromat waniliowy

Smak

Czekoladowe PASTYLKI 7O% są naprawdę gęste ze względu na bardzo wysoki udział kakao. Gorycz, w przypadku której czekolada jest tak popularna, wzbogacona jest o słodki smak. Będziesz czuć tą czekoladę na języku jeszcze przez długi czas.

Pochodzenie

Demokratyczna Republika Wysp Świętego Tomasza jest państwem złożonym z dwóch wysp położonych w Zatoce Gwinejskiej. To prawie najmniejszy kraj afrykański, dawna portugalska kolonia, jest dostępna drogą lotniczą z Lizbony, zazwyczaj tylko raz w tygodniu. Statek jest zamawiany tylko wtedy, gdy jest 40 pasażerów, którzy pragną dostać się do tego egzotycznego kraju.

Święty Tomasz jest wyspą pochodzenia wulkanicznego, średnia roczna temperatura wynosi około 25 ° C, krajobraz pagórkowaty, najwyższy szczyt leży około 2000 m n.p.m. Kiedy będziesz leciał wzdłuż wybrzeża, zobaczysz stożki wulkanów, nieprzeniknionych dżungli, wyjątkowo piękne plaże i czyste wody Atlantyku. Można również zobaczyć plantacje zajmujące niemal połowę powierzchni wyspy. Lokalni rolnicy uprawiają głównie kawę i kakao oraz wanilię, kokos, banan czy zboże.

Fasola kakaowa z Wysp Świętego Tomasza jest znana na całym świecie. Pastylki są wykonane z wysokiej jakości czekolady z dużą ilością kakao o wysokiej jakości. Kakaowiec właściwy (Theobroma cacao) jest uprawiany na żyznych glebach regionów tropikalnych. Pierwotne stacje znajdowały się w lasach deszczowych, które dostarczały im niezbędnego cienia. Większe plantacje są kryte za pomocą specjalnej maty. Kakaowce kwitną przez cały rok, ale zbierane są w jednym głównym zbiorze i w jednym dodatkowym. Owoc z drzewa kakaowego osiąga masę do 0,5 kg i jest żebrowany. Owoc wypełniony jest soczystym i słodkim miąższem, w której są zanurzone nasiona - ziarna kakaowca. Rolnicy ziarna wyłuskują, oczyszczają i pozostawiają do fermentacji przez kilka dni. Następnie ziarna są suszone, kolejno czyszczone i pakowane w worki jutowe. Gdy ziarna są już zapakowane w worki, rolnicy mogą sprzedać gotowy produkt pośrednikom Pierwsze europejskie fabryki czekolady powstały w XVIII wieku.

Czekolada jest popularna jako przekąska, a jej konsumpcja dostarcza również wysokiej jakości przeciwutleniaczy, witamin i minerałów. Wykazano, że miłośnicy czekolady doświadczają więcej uczuć szczęścia, relaksu i łagodzenia stresu.

Pastylki czekoladowe 72% są odpowiednie dla wegetarian i wegan. Zawierają one 72% substancji stałych kakaowych.

Spożycie tego produktu u osób uczulonych na kakao i mleko może spowodować reakcję zdrowotną. Produkt może zawierać ślady orzechów włoskich i mleka.

Przechowywać w temperaturze 12-20 ° C.

Uwaga

W przypadku zamówienia czekoladek w naprawdę gorące letnie dni mogą one ulec deformacji lub częściowemu stopieniu podczas transportu. Zmiana ta nie ma wpływu na jakość czekolady.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczoną w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna: 2 276 kJ / 544 kcal
Tłuszcze: 39,4 g
z tego nasycone: 23,6 g
Sacharydy: 31, 2 g
z tego cukry: 26, 9 g
Błonnik: 13,6 g
Białka: 8,5 g
Sól: 0,02 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


KENIA AA SUPERSTAR kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

KENIA AA SUPERSTAR kawa ziarnista

Superstar AA przygotuje wam bardzo intensywną przygodę kofeinową. Ta 100% Arabica z Kenii to gwarancja wyraźnego aromatu, przyjemnej kwasowości i owocowej harmonii. Jedwabną miękkość pokochasz tuż po pierwszym łyku. Po drugim przekonasz się, że wybrałeś najlepszą. Trzecia degustacja kawy wzniesie cię wysoko nad ziemią.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
216,0 zł /1000 g 21,6 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Wtorku, 30. 4. 2024

BURUNDI KINYOVU PROFILE kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

BURUNDI KINYOVU PROFILE kawa ziarnista

Masz ochotę na trochę egzotyki? Cytrus i cynamon owinięty zawojem kawy zostały sprowadzone z serca Afryki. Tropical Burundi leży na północno-wschodnim brzegu jeziora Tanganika, kawa jest głównym towarem eksportowym. Lokalni rolnicy poświęcają szczególną uwagę jej jakości, o czym świadczy sto procent Arabici.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
176,4 zł /1000 g 17,6 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Wtorku, 30. 4. 2024

KUBA SERRANO SUPERIOR kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

KUBA SERRANO SUPERIOR kawa ziarnista

Bajka dla smakoszy! Ta kawa plantacyjna z południowego wybrzeża Kuby może pochwalić się prawie zerową kwasowością i pełnym smakiem o widocznym czekoladowym i karmelowym zabarwieniu. Pasmo górskie Sierra Maestra, w którym się urodziła, dało jej słodki zapach miodu i cukru trzcinowego. Kiedy jej spróbujecie, odkryjecie w niej nuty dymu i rumu kubańskiego.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
170,4 zł /1000 g 17,0 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Wtorku, 30. 4. 2024
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »