Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-17 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH ŚWIĘTY TOMASZ ORIGIN 70%

Kod: 1147

Wyspa Saint Thomas słynie z cudownych plaż, głębokich dżungli i pięknych raf koralowych. Sprowadźmy trochę tajemnicy o tej dziewiczej naturze do siebie. Kiedy rozpuścimy lokalną czekoladę w gorącym mleku, wyobrazimy sobie ogniste afrykańskie słońce, dziką przyrodę i Wyspy Świętego Tomasza, raj wszystkich czekoladek na świecie.

Dostarczymy do Środy, 21. 11. 2018
Paczkomat Dostarczymy do 21. 11. 2018 10,0 zł
DPD Dostarczymy do 21. 11. 2018 11,0 zł
Duże opakowanie:
115,0 zł brutto
61,5 zł brutto
35,8 zł brutto
Małe opakowanie:
19,3 zł brutto
12,3 zł brutto
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Afryka
Smak
Smak:
Gorzka czekolada

Skład

Masa kakaowa Św. Tomasz 72%, Cukier, Lecytyna sojowa, Aromat waniliowy

Smak

Czekoladowe PASTYLKI 7O% są naprawdę gęste ze względu na bardzo wysoki udział kakao. Gorycz, w przypadku której czekolada jest tak popularna, wzbogacona jest o słodki smak. Będziesz czuć tą czekoladę na języku jeszcze przez długi czas.

Pochodzenie

Demokratyczna Republika Wysp Świętego Tomasza jest państwem złożonym z dwóch wysp położonych w Zatoce Gwinejskiej. To prawie najmniejszy kraj afrykański, dawna portugalska kolonia, jest dostępna drogą lotniczą z Lizbony, zazwyczaj tylko raz w tygodniu. Statek jest zamawiany tylko wtedy, gdy jest 40 pasażerów, którzy pragną dostać się do tego egzotycznego kraju.

Święty Tomasz jest wyspą pochodzenia wulkanicznego, średnia roczna temperatura wynosi około 25 ° C, krajobraz pagórkowaty, najwyższy szczyt leży około 2000 m n.p.m. Kiedy będziesz leciał wzdłuż wybrzeża, zobaczysz stożki wulkanów, nieprzeniknionych dżungli, wyjątkowo piękne plaże i czyste wody Atlantyku. Można również zobaczyć plantacje zajmujące niemal połowę powierzchni wyspy. Lokalni rolnicy uprawiają głównie kawę i kakao oraz wanilię, kokos, banan czy zboże.

Fasola kakaowa z Wysp Świętego Tomasza jest znana na całym świecie. Pastylki są wykonane z wysokiej jakości czekolady z dużą ilością kakao o wysokiej jakości. Kakaowiec właściwy (Theobroma cacao) jest uprawiany na żyznych glebach regionów tropikalnych. Pierwotne stacje znajdowały się w lasach deszczowych, które dostarczały im niezbędnego cienia. Większe plantacje są kryte za pomocą specjalnej maty. Kakaowce kwitną przez cały rok, ale zbierane są w jednym głównym zbiorze i w jednym dodatkowym. Owoc z drzewa kakaowego osiąga masę do 0,5 kg i jest żebrowany. Owoc wypełniony jest soczystym i słodkim miąższem, w której są zanurzone nasiona - ziarna kakaowca. Rolnicy ziarna wyłuskują, oczyszczają i pozostawiają do fermentacji przez kilka dni. Następnie ziarna są suszone, kolejno czyszczone i pakowane w worki jutowe. Gdy ziarna są już zapakowane w worki, rolnicy mogą sprzedać gotowy produkt pośrednikom Pierwsze europejskie fabryki czekolady powstały w XVIII wieku.

Czekolada jest popularna jako przekąska, a jej konsumpcja dostarcza również wysokiej jakości przeciwutleniaczy, witamin i minerałów. Wykazano, że miłośnicy czekolady doświadczają więcej uczuć szczęścia, relaksu i łagodzenia stresu.

Pastylki czekoladowe 72% są odpowiednie dla wegetarian i wegan. Zawierają one 72% substancji stałych kakaowych.

Spożycie tego produktu u osób uczulonych na kakao i mleko może spowodować reakcję zdrowotną. Produkt może zawierać ślady orzechów włoskich i mleka.

Przechowywać w temperaturze 12-20 ° C.

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczoną w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna:2 276 kJ / 544 kcal
Tłuszcze:39,4 g
z tego nasycone:23,6 g
Sacharydy:31, 2 g
z tego cukry:26, 9 g
Błonnik:13,6 g
Białka:8,5 g
Sól:0,02 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


PERU ANDES kawa ziarnista
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

PERU ANDES kawa ziarnista

Dla tych, którzy zawsze są w pogotowiu, żyją w dużym tempie, ale i dla tych, którzy lubią spędzać czas spokojnie w kawiarni, nigdzie się nie śpiesząc, przynosimy bogate i niepowtarzalne doznania kulinarne. Filiżanka kawy z Ameryki Południowej jest źródłem prawdziwej przyjemności - łączy popularne połączenie słodkiej czekolady i owoców z minimalistycznym orzechowym posmakiem. Niska kwasowość sprawia, że ta 100% Arabica zawiera w sobie przyjemną lekkość.  Więcej na szczegółach produktu
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 21. 11. 2018
Duże opakowanie:
80,3 zł brutto
44,3 zł brutto
26,2 zł brutto
Małe opakowanie:
14,7 zł brutto
9,5 zł brutto
Zemleć:

EXTRA BRUT (22/24) – kakao
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

EXTRA BRUT (22/24) – kakao

Proszek kakaowy Extra Brut jest naprawdę oryginalnym przysmakiem. Mieszankę wykonaną z najlepszego kakao docenią fani czekolady, cukiernicy i także matki małych dzieci. U pierwszych gwarantuje doskonały smak, drugim zapewnia przestrzeń dla niekończącej się kreatywności, a trzecim do pomocy w przygotowaniu wieczornej kolacji. Dobre kakao nigdy się nie znudzi.  Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Środy, 21. 11. 2018
Duże opakowanie:
91,5 zł brutto
49,8 zł brutto
29,3 zł brutto
Małe opakowanie:
16,2 zł brutto
10,5 zł brutto

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%

Istnieją dwa rodzaje konsumentów czekolady. Niektórzy spożywają dowolny rodzaj w dowolnej ilości, a inni szukają przysmaków, specjalności i wyjątkowych doznań. Niezależnie od tego, czy należysz do jednej czy do drugiej grupy, nie przegap peruwiańskiej, 81 procentowej organicznej czekolady Grand Cru Bagua Nativo. W pierwszym przypadku będziesz cieszyć się ekskluzywnym doświadczeniem smakowym, w drugim, będziesz wiedzieć, że w ustach rozpływa ci się autentyczny produkt… Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Środy, 21. 11. 2018
Duże opakowanie:
104,8 zł brutto
56,5 zł brutto
33,0 zł brutto
Małe opakowanie:
18,0 zł brutto
11,5 zł brutto
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Obsługa klienta
Dla partnerów

Prezent przy każdym zakupie | Warunki dla firm | Zniżka za pierwszy zakup »