

WIŚNIE W RUMIE kawa ziarnista
Przeżycie dla smakoszy, które jest w dodatku wyśmienitą prewencją wielu problemów zdrowotnych. Kawa aromatyzowana znajdzie swoje zastosowanie w kombinacji z bitą śmietaną, lodami, polewą czekoladową lub alkoholem. Dodajcie do espressa kieliszek dobrego rumu i jako przekąskę weźcie sobie mały herbatniczek. Dzień stanie się od razu bardziej wesoły, a praca pójdzie szybko.
Skład
Arabica 100%, Naturalny aromatPianka i smak kawy
Któż by nie kochał wiśni w rumie. Świeże owoce kombinowane z grzejącym alkoholem muszą smakować każdemu. Na podłożu delikatnej arabiki powstaje napój godny zainteresowania. Ma niską kwasowość, ale pełne ciało i delikatną słodkawość. Pianka jest kremowa, bardzo puszysta i spójna.
Pochodzenie kawy
Rolnicy z wysokich And, od których kupujemy kawę plantacyjną, troszczą się o kawowce z dużą miłością i pokorą. Ponieważ dostęp do tych roślin jest znacznie utrudniony ze względu na teren górski, nie nawożą ich preparatami przemysłowymi ani nie pielęgnują substancjami chemicznymi. Tak więc kawę z Puno stawiamy na równi z kawami z rolnictwa organicznego. Co do jakości, może śmiało konkurować z kolejnymi światowymi kawami, ponieważ w tym regionie specjalizują się w odmianie arabiki Typica, którą cechuje wyśmienita jakość.
Owoce kawowca zbiera się nieustannie w ciągu sezonu, dojrzewają bowiem 9-14 miesięcy. Obróbka przez tak zwane obmywanie pozbawi owoce miąższu i skórki. Ten wymagający proces (na produkcję 1 kg kawy zużywa się nawet 150 l wody) niesie swój owoc. Obmywana kawa ma świeży aromat i pełne ciało. Owoce wsypuje się do specjalnych pojemników, który pozbawia owoce miąższu, a wolne ziarenka w końcu fermentują w zbiornikach fermentacyjnych. W efekcie otrzymuje się ziarenka zielonego lub lekko szarego koloru, które trzeba ususzyć. Albo bezpośrednio na słońcu, albo w suszarkach. Zawsze jednak trzeba zapobiec możliwemu pojawieniu się pleśni.
Aromatyzacji ziarenek kawy dokonuje nasz mistrz palenia dopiero bezpośrednio przed samym paleniem. Ziarenka są opryskiwane olejem z aromatem naturalnym, zgodnie z życzeniem klienta, a następnie są palone. W ten sposób aromat przeniknie głęboko do kawy, a podczas mielenia i parzenia jest pięknie odczuwalny.
Przygotowanie kawy aromatyzowanej w automatycznym ekspresie do kawy
Jeśli planujesz używać kawy aromatyzowanej do przygotowania napoju w automatycznym ekspresie do kawy zalecamy upewnienie się, że jest to możliwe w instrukcji obsługi ekspresu do kawy. Jeżeli producent urządzenia nie podaje żadnych informacji na temat kawy aromatyzowanej, należy postępować zgodnie z poniższymi zaleceniami. Naturalny aromat, którym aromatyzowana jest ta kawa, może reagować z tworzywami sztucznymi przy dłuższym kontakcie w zbiorniku i spowodować ich wybielenie.
Ta sama zasada obowiązuje przy mieleniu kawy aromatyzowanej w młynkach (ręcznych i elektrycznych). |
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Kawę należy zmielić na grubość odpowiadającą wybranemu przygotowaniu kawy.
- Na 1 kawę należy użyć przynajmniej 1,5 - 2 łyżeczki (mniej więcej 7g) zmielonej kawy.
- Kawę należy zalać wodą o temperaturze 95°C.

























Potrzebujesz porady?

14. 9.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

CZEKOLADOWO-MIGDAŁOWA kawa ziarnista

AJERKONIAK kawa ziarnista
