TANZANIA AA North Fine Quality kawa ziarnista
Afryka w najczystszej postaci! Jeśli należysz do miłośników słodkich przyjemności musisz spróbować wysokiej jakości kawy z Tanzanii. Sto procent Arabica zachwyca pięknym aromatem, łagodną kwasowością i pełną konsystencją. Klasyfikacja AA wyraźnie wskazuje, że są to naprawdę duże ziarna. Na dodatek tej wysokiej jakości nie trzeba udowadniać - po prostu kawa top.
Skład
Arabica 100%Pianka i aromat kawy
Kawa jest zrównoważona we wszystkich aspektach. Silny i przyjemny aromat dodaje intensywny smak. Tutaj smak podkreślają owoce i czekolada. Ogólne wrażenie jest wzmocnione niską kwasowością. Przysmak espresso z Tanzanii ma miękką, lecz sprężystą piankę.
Pochodzenie kawy
Na wschodnim wybrzeżu Środkowej Afryki produkcja kawy jest częścią kultury narodowej. Drobni rolnicy w Tanzanii, którzy do dziś uprawiają plantacje kawy, pierwotnie rośliny kawy sadzili dla własnego użytku. Jednak podczas kolonizacji, kawa stała sięźródłem dochodu, więc teraz aż do 90 procent całej produkcji kawy Tanzanii pochodzi z drobnych gospodarstw.
Oldeani to pagórkowaty teren, który słynie z bogatej fauny i flory. Turyści znają Oldeani Górę jako miejsce, gdzie można oglądać safari. Jest tutaj bardzo korzystny klimat i odpowiednie warunki glebowe dla uprawy kawy. Owoce kawowca - jagody (podobne do naszych wiśni) są zbierane kilka razy w roku. Powód jest prosty - dojrzewają stopniowo. Po raz pierwszy mogą rolnicy rozpocząć zbiór aż po trzech do czterech lat po posadzeniu krzewów. W Tanzanii, wiśnie kawy są przetwarzane metodą mokrą. Najpierw wsypuje się owoce do dużych zbiorników z wodą. Te, które opadają na dno są dobre, jakościowe i drobne, niedojrzałe zbiera się z powierzchni wody. Wodę wraz z jagodami wytłacza się przez wodne specjalne płyty, które usuwają z owocu miazgę i skórkę. Z każdego płodu wyłuskuje się dwa rdzenie – ziarna kawy. Natychmiast poddane są one fermentacji w zbiornikach fermentacyjnych.
Wreszcie przychodzi suszenie. Sortowana i pakowana kawa trafia na rynek.
Pieczenie jest sprawą delikatną, którą wykonują najlepsi sprzedawcy dopiero tuż przed oddaniem kawy do klienta. Wówczas smak kawy jest najwięcej intensywny i utrzymuje się aż kilka dni po upieczeniu. Potem stopniowo zapach zanika.
Efekty kawy
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Należy zmielić kawę bezpośrednio przed użytkiem zgodnie z wybranym gatunkiem kawy.
- Na jedną kawę, należy użyć co najmniej 1,5 - 2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
- Zalać wodą o temperaturze około 95 ° C.
Potrzebujesz porady?
7. 12.
19. 7.
7. 8.
19. 7.