

RÓŻOWA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% - różowa czekolada
Czerwone róże, czerwone wino plus - czerwona czekolada. Nowość, która budzi wielkie zainteresowanie, na pewno się Wam spodoba. Czekoladowe pastylki o atrakcyjnym wyglądzie i wyrafinowanym smaku podbijają świat. Tak zwana rubinowa czekolada jest słodka i jednocześnie owocowa. Za jej kolorem znajdują się czerwone ziarna kakao. Ekwadorska specjalność stworzyła zupełnie nowy rodzaj czekolady. Skosztujcie.
Skład
Masa kakaowa Ekwador 47%, Cukier, Masło kakaowe 29%, Odtłuszczone mleko w proszku, Mleko w proszku tłuste, Lecytyna sojowa, Kwasek cytrynowy, Naturalny ekstrakt z waniliiSmak
Różowe czekoladowe pastylki zawierające 47,3% masła kakaowego rozpoznacie z zamknietymi oczami. Smakują zupełnie inaczej niż przywykliśmy do czekolady. Tak, są słodkie i kakaowe, ale jednocześnie w ich smaku znajdziecie wyraźny ślad świeżych owoców. Czekoladki użyjcie do przygotowania napojów (po prostu rozpuście je w ciepłym mleku), deserów lub do szybkiego nasycenia i uzyskania energii.
Pochodzenie
Kiedy na rynku pojawiła się różowa czekolada, dosłownie wywołała oburzenie. Stało się to 5 września 2017 r. W Szanghaju podczas prywatnej imprezy. Od tego czasu interesowały sie nią producenci słodycze, restauracje, miłośnicy domowej kuchni. Ekspert na czekolade Angus Kennedy dla brytyjskiego The Sun powiedział: „Smakuje tak lekko i owocowo, że nie zdajecie sobie nawet sprawy, że zjadacie jednym kawałek po drugim.”
Jego słowa potwierdzają badania Haysack i Ipsos. Różowa czekolada (rubinowa czekolada) ma najlepsze warunki, by stać się hitem. Nawet w kraju, w którym nie ma szczególnego popytu na czekoladę, czyli w Chinach. Jaki jest sekret niezwykłego produktu? Oczywiście, całego się go dowiemy. Dostawca ujawnia, że czekolada jest wytwarzana z "rubinowych ziaren kakaowych", owoców jednej z wielu odmian kakao. Rosną tylko w Ekwadorze, Brazylii i Wybrzeżu Kości Słoniowej. Spekuluje się, że "kakaowe ziarno ruby" jest przetwarzane niesfermentowane, a tym samym zachowuje naturalny różowy kolor. Patent na produkcję czerwonej czekolady jest własnością firmy belgijsko-szwajcarskiej od 2009 roku. Jej dyrektor ds. innowacji i jakości Peter Bone stwierdził, że rubinowa czekolada jest "czystą, hedonistyczną przyjemnością".
Na koniec warto wspomnieć o fotogeniczności różowej czekolady. Znaczący atrybut każdego nowoczesnego produktu zafacynował na przykład pisarkę mody ELLE Online. Natasha Harding była pierwszeą degustacją zachwycona: "Jestem zafascynowana różową czekoladą, na Instagrama jest to absolutnie wspaniała. Poza tym smakuje jak mieszanka jogurtu i malin. " Przekonał Was globalny zachwyt a chcecie różowe czekoladowe pastylki skosztować? Jeśli tak, to zdecydowanie nie ograniczaj się do jedzenia "od torebki do ust" Eksperymentujcie! Rozpuście pastylki czekoladowe w dowolnym ciepłym mleku. Posypcie nimi owisanke na śniadanie, podgrzejcie je i polejcie nimi deser. Kolor i smak rubinowej czekolady budzi fantazję i stwarza chęć do zabawy.
Uwaga
W przypadku zamówienia czekoladek w naprawdę gorące letnie dni mogą one ulec deformacji lub częściowemu stopieniu podczas transportu. Zmiana ta nie ma wpływu na jakość czekolady. |
Wzór opakowania czekolady i kakao
Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.
Sposób przygotowania
Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczona w gorącym mleku lub w różnych deserach. Możliwe jest również użycie czekolady do fondue.










Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 2358 kJ / 564 kcal |
Tłuszcze: | 35,9 g |
z tego nasycone: | 21,5 g |
Sacharydy: | 49,7 g |
z tego cukry: | 48,6 g |
Błonnik: | 0,7 g |
Białka: | 9,3 g |
Sól: | 0,26 g |
1. 8.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

CZEKOLADOWE PASTYLKI SŁONY KARMEL

CZEKOLADOWE PASTYLKI BIAŁA CZEKOLADA Z KAWALKAMI WANILII BIO
