

CZEKOLADOWE PASTYLKI SŁONY KARMEL
Według statystyk na każdą osobę na planecie przypada ponad pół kilograma czekolady rocznie. Jak zwykle najbardziej lubią ją Szwajcarzy i Belgowie. Ich czekoladowe praliny, chipsy, kremy, lizaki czy nadziewane cukierki cieszą się uznaniem na całym świecie. Ilu czekoladoholików oddaje się niepowtarzalnym połączeniom smaków, nie jest to takie oczywiste. Jednak jest całkiem pewne, że wkrótce do nich dołączycie. Po prostu posmakujcie mlecznej czekolady z solonym karmelem i dajcie się złapać.
Skład
Masło kakaowe, Cukier, Suszone mleko, Karmel, Odtłuszczone mleko w proszku, Sól, Naturalny aromat, Ekstrakt z waniliiSmak
Czekoladowe pastylki Słony karmel pokochają wszyscy, którzy szukają atrakcyjnych i niepowtarzalnych smaków. Połączenie białej czekolady, karmelu, wanilii i szczypty soli zapewnia ekskluzywne doznania - słodko słone, delikatne, a jednocześnie nie do przeoczenia.
Pastylki nadaje się do rozpuszczania w mleku (krowie, soja, mak, migdał…), można je wykorzystać do produkcji deserów i tym podobnych.
Pochodzenie
Peru to światowy producent ziaren kakaowca, nic więc dziwnego, że pastylki czekoladowe ze Słonym Karmelem zawierają również składniki pochodzące z jego plantacji. Sfermentowane nasiona kakaowca (Theobroma) były używane przez pierwotnych mieszkańców do przygotowywania napojów już w 1900 roku pne! W tym czasie zimozielone, niskie drzewa rosły dziko, oczywiście dziś są uprawiane przez drobnych rolników.
Zyskanie ale nasion z drzew kakaowych to naprawdę ciężka praca. Rośliny wymagają dobrej gleby, stabilnej temperatury i wysokiej wilgotności, a jednocześnie nie tolerują bezpośredniego światła słonecznego. Owocują około 3-5 lat po posadzeniu sadzonek, plonują około 25 lat. Chociaż drzewa kwitną obficie, tylko 5 procent kwiatów jest zapylanych. Zbiór ziarna kakaowego to zajęcie dla silnych mężczyzn. Owoce kuliste lub jajowate ważące około pół kilograma są mocno przytwierdzone do drzew, pracownicy muszą je ścinać maczetami. Jagody zawierają do 60 nasion przechowywanych w miąższu pod twardą skórką. Nasiona należy usunąć i pozostawić do fermentacji przez kilka dni. Podczas naturalnego procesu ich kolor zmienia się z białego na brązowy, a ich aromat nabiera typowej czekoladowości.
Ale droga do samej czekolady jest wciąż długa. Sfermentowane nasiona trafiają do zakładów przetwórczych, gdzie są prażone i mielone na masę kakaową.Oddziela się od niego proszek kakaowy i masło kakaowe. To właśnie z masła kakaowego wytwarza się następnie białą „czekoladę”. Dlaczego w cudzysłowiu? W przypadku tej słodkości o czekoladzie możemy mówić tylko w przenośni. Nie zawiera miazgi kakaowej, więc zawiera również znikome ilości teobrominy i kofeiny.
Do masła kakaowego w przypadku pastylek w Słony Karmel dodany cukier, mleko w proszku, karmel, ekstrakt z ziaren wanilii oraz szczyptę soli. Białą czekoladę znamy w Europie mniej więcej od połowy XX wieku. Dziś jego skład jest regulowany przez Unię Europejską, musi zawierać co najmniej 20 proc. Masła kakaowego, 14 proc. Suchej masy mlecznej i 3,5 proc. Tłuszczu mlecznego.
Biała czekolada może zawierać substancje wywołujące alergie, osoby wrażliwe na mleko, soję (soję) i ich produkty powinny zachować ostrożność.
Przechowuj tę czekoladę w temperaturze 12-20 ° C.
Uwaga
W przypadku zamówienia czekoladek w naprawdę gorące letnie dni mogą one ulec deformacji lub częściowemu stopieniu podczas transportu. Zmiana ta nie ma wpływu na jakość czekolady. |
Wzór opakowania czekolady i kakao
Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.
Sposób przygotowania
Czekoladowe pastylki można spożywać "tylko tak" wspaniale smakują rozpuszczone w gorącym mleku lub w różnych deserach.










Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 2497 kJ/600 kcal |
Tłuszcze: | 43,3 g |
z tego nasycone: | 26 g |
Sacharydy: | 43,9 g |
z tego cukry: | 43,9 g |
Błonnik: | 0,1 g |
Białka: | 8,7 g |
Sól: | 0,5 g |
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

RÓŻOWA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% - różowa czekolada

CZEKOLADOWE PASTYLKI BIAŁA CZEKOLADA Z KAWALKAMI WANILII BIO
