Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADOWE PASTYLKI SŁONY KARMEL

Kod: 1575

Według statystyk na każdą osobę na planecie przypada ponad pół kilograma czekolady rocznie. Jak zwykle najbardziej lubią ją Szwajcarzy i Belgowie. Ich czekoladowe praliny, chipsy, kremy, lizaki czy nadziewane cukierki cieszą się uznaniem na całym świecie. Ilu czekoladoholików oddaje się niepowtarzalnym połączeniom smaków, nie jest to takie oczywiste. Jednak jest całkiem pewne, że wkrótce do nich dołączycie. Po prostu posmakujcie mlecznej czekolady z solonym karmelem i dajcie  się złapać. 

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Wysyłając psa detektywa wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Peru
Smak
Smak:
Karmel

Skład

Masło kakaowe, Cukier, Suszone mleko, Karmel, Odtłuszczone mleko w proszku, Sól, Naturalny aromat, Ekstrakt z wanilii

Smak

Czekoladowe pastylki Słony karmel pokochają wszyscy, którzy szukają atrakcyjnych i niepowtarzalnych smaków. Połączenie białej czekolady, karmelu, wanilii i szczypty soli zapewnia ekskluzywne doznania - słodko słone, delikatne, a jednocześnie nie do przeoczenia.

Pastylki nadaje się do rozpuszczania w mleku (krowie, soja, mak, migdał…), można je wykorzystać do produkcji deserów i tym podobnych.

Pochodzenie

Peru to światowy producent ziaren kakaowca, nic więc dziwnego, że pastylki czekoladowe ze Słonym Karmelem zawierają również składniki pochodzące z jego plantacji. Sfermentowane nasiona kakaowca (Theobroma) były używane przez pierwotnych mieszkańców do przygotowywania napojów już w 1900 roku pne! W tym czasie zimozielone, niskie drzewa rosły dziko, oczywiście dziś są uprawiane przez drobnych rolników. 

Zyskanie ale nasion z drzew kakaowych to naprawdę ciężka praca. Rośliny wymagają dobrej gleby, stabilnej temperatury i wysokiej wilgotności, a jednocześnie nie tolerują bezpośredniego światła słonecznego. Owocują około 3-5 lat po posadzeniu sadzonek, plonują około 25 lat. Chociaż drzewa kwitną obficie, tylko 5 procent kwiatów jest zapylanych. Zbiór ziarna kakaowego to zajęcie dla silnych mężczyzn. Owoce kuliste lub jajowate ważące około pół kilograma są mocno przytwierdzone do drzew, pracownicy muszą je ścinać maczetami. Jagody zawierają do 60 nasion przechowywanych w miąższu pod twardą skórką. Nasiona należy usunąć i pozostawić do fermentacji przez kilka dni. Podczas naturalnego procesu ich kolor zmienia się z białego na brązowy, a ich aromat nabiera typowej czekoladowości.

Ale droga do samej czekolady jest wciąż długa. Sfermentowane nasiona trafiają do zakładów przetwórczych, gdzie są prażone i mielone na masę kakaową.Oddziela się od niego proszek kakaowy i masło kakaowe. To właśnie z masła kakaowego wytwarza się następnie białą „czekoladę”. Dlaczego  w cudzysłowiu? W przypadku tej słodkości o czekoladzie możemy mówić tylko w przenośni. Nie zawiera miazgi kakaowej, więc zawiera również znikome ilości teobrominy i kofeiny.

Do masła kakaowego w przypadku pastylek w Słony Karmel dodany cukier, mleko w proszku, karmel, ekstrakt z ziaren wanilii oraz szczyptę soli. Białą czekoladę znamy w Europie mniej więcej od połowy XX wieku. Dziś jego skład jest regulowany przez Unię Europejską, musi zawierać co najmniej 20 proc. Masła kakaowego, 14 proc. Suchej masy mlecznej i 3,5 proc. Tłuszczu mlecznego. 

Biała czekolada może zawierać substancje wywołujące alergie, osoby wrażliwe na mleko, soję (soję) i ich produkty powinny zachować ostrożność.
Przechowuj tę czekoladę w temperaturze 12-20 ° C.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Czekoladowe pastylki można spożywać "tylko tak" wspaniale smakują rozpuszczone w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna: 2497 kJ/600 kcal
Tłuszcze: 43,3 g
z tego nasycone: 26 g
Sacharydy: 43,9 g
z tego cukry: 43,9 g
Błonnik: 0,1 g
Białka: 8,7 g
Sól: 0,5 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU LOS BEJUCOS 46% DOMINICANA
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU LOS BEJUCOS 46% DOMINICANA

Została odkryta przez Krzysztofa Kolumba, mówiono tu po hiszpańsku, a oprócz rumu i imbiru eksportowano światowej sławy kawę, kakao i czekoladę. Tak, Dominikana jest słusznie uważana za perłę Karaibów. Jeśli chodzi o kakao, ważne jest, aby wspomnieć, że jego niepowtarzalny smak jest nacechowany pomarańczą, wiśnią, awokado i dębem, pod którymi rośnie kakao.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
125,9 zł /1000 g 12,6 zł /100 g
Dostarczymy do Piątku, 2. 10. 2020

CZEKOLADOWE PASTYLKI BIAŁA CZEKOLADA Z KAWALKAMI WANILII BIO
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADOWE PASTYLKI BIAŁA CZEKOLADA Z KAWALKAMI WANILII BIO

Pastylki z białej czekolady z kawałkami wanilii z Madagaskaru to prawdziwy rarytas. Powstają z organicznego masła kakaowego, cukru trzcinowego, mleka w proszku i wanilii. Mniam! Rozpuszczone w mleku lub dodane do deserów, urzekną was swoją delikatnością.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Wysyłając psa detektywa wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych.

CZEKOLADOWE PASTYLKI NUGAT 32%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADOWE PASTYLKI NUGAT 32%

Żaden przepis na uczciwy nugat nie jest kompletny bez czekolady, orzechów i masła. To właśnie te składniki zawierają pastylki czekoladowe Nugat przygotowane według tradycyjnej włoskiej receptury, która nie oszczędza w szczególności orzechów. Luksusowy wariant czekolady nadający się do przygotowania napojów, wyrobów cukierniczych czy deserów oczaruje Was już od pierwszego smaku. Dzięki wysokiej jakości składnikom, starannemu przygotowaniu, odpowiedniemu przechowywaniu i… Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Wysyłając psa detektywa wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Prezent przy każdym zakupie | Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »