

PAPUA NOWA GWINEA (PNG) Sigri Estate kawa ziarnista
Półnadzy tubylcy, niebezpieczne krokodyle i aktywne wulkany? Tak, to jest Papua Nowa Gwinea. My wam przynosimy znacznie przytulniejszą przekąskę. Kawa, która wyrosła w znanym regionie Eastern Highlands, jest jak równikowy kraj- pikantna i pachnąca. Wysokiej jakości Arabica jest uprawiana przez małe rodzinne plantacje.
Skład
Arabica 100%Pianka i aromat kawy
Wyważona wielkość ziarna, delikatny smak z pełną konsystencją i średnią kwasowością - taka jest stosunkowo młoda kawa z Papui Nowej Gwinei. Przyjemne zabarwienie owoców i przypraw sprawiają, że to wyjątkowy produkt. Kawa jest palona tak, aby wydobyć z niej walory aromatyczne. Pianka może być opisana jako kompaktowa, średniej grubości, jasna.
Pochodzenie kawy
Krzew kawowy (Coffea arabica) znajduje się w Papua Nowa Gwinea od niedawna. Po raz pierwszy w 1950 roku małe gospodarstwa rodzinne zaczęły zakładać plantacje, koncentrując się zarówno na Arabice i Robuscie. Plantacje są głównie położone w głębokich lasach, polanach, do których nie docierają maszyny. Dlatego lokalna kawa jest postrzegana jako produkt rolnictwa ekologicznego - bez przemysłowo produkowanych nawozów czy produktów do pielęgnacji. Również dlatego kawy te są bardzo kosztowne.
Zbiór owoców kawy jest całkowicie ręczny. Aby zapewnić wysoką jakość zbiorów, rząd wprowadził standardy jakości kawy. Przez to mniejszej jakości ziarna całkowicie zniknęły z rynku i kawa z Papui Nowej Gwinei szybko wspina się po drabinie popularności wśród najlepszych kaw na świecie.
Zebrane jagody kawy są przetwarzane metodą mokrą. Całe owoce wlewa się do zbiornika z wodą, jakościowe zdrowe owoce opadają na dno. Przechodząc przez specjalne płyty uwalniają się je od miąższu i części skorupy. Ziarna po fermentacji, suszeniu i kontroli są sortowane i pakowane do worków.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Należy zmielić kawę bezpośrednio przed użytkiem zgodnie z wybranym gatunkiem kawy.
- Na jedną kawę należy użyć co najmniej 1,5 - 2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
- Zalać wodą o temperaturze około 95 ° C.

























Potrzebujesz porady?

17. 2.
21. 8.
1. 4.
12. 10.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

KENIA AA SUPERSTAR kawa ziarnista

DOMINIKANA AA JUNCALITO kawa ziarnista
