

ORZECHOWO-KREMOWA kawa ziarnista
Denerwuje Cię szefowa? Małżonek wciąż gada z matką? Syn przyniósł kolejną pałę? Zamknij oczy, odetchnij i zanurz się w smaku. Zamknij oczy, nabierz powietrza i rozsmakuj się. Być może właśnie w zmysłowej, orzechowo - kremowej Arabice. Właśnie dla Ciebie przywieźliśmy tę kawę z plantacji w Peru. Kiedy nasz Mistrz palenia wniósł do niej sensacyjny, naturalny aromat to jakby chciał wtedy powiedzieć: Spokojnie, bejbi!
Skład
Arabica 100%, Naturalny aromatPianka i smak kawy
Aromatyzacją stuprocentowa arabika uzyskała delikatne, ale bardzo przyjemne tony kremu śmietankowego i orzechów. Jej naturalnie słodka baza i pełny smak z niską kwasowością wspaniale się dopełniają. Po właściwym zmieleniu i zaparzeniu pianka jest lekka, ale pomimo tego kompaktowa, elastyczna i delikatna.
Pochodzenie kawy
Kawa południowoamerykańska sławna jest swoją jakością i obróbką. Wysokogórska odmiana Typica należy do grupy kaw najwyższej jakości w świecie, chociaż jej płodność nie należy do najwyższych. Nie jest to spowodowane ani winą rolników, ani klimatu. Chodzi tutaj o charakterystykę tej właśnie odmiany. W wysokich Andach bardzo jej odpowiada gleba, natężenie światła i wilgotność a także troska farmerów, która jest doskonała. Dlatego, że dostęp do swoich pól jest bardzo utrudniony, nie używają oni żadnych nawozów sztucznych ani oprysków. Kawa z And peruwiańskich jest traktowana jako produkt uprawiany ekologicznie.
Zbiór kawowych czereśni przebiega przez cały czas wegetacji. Dojrzewają stopniowo od 9 do 14 miesięcy. Później owoce podlegają są dostarczane na farmę, gdzie podlegają obróbce, czyli są wsypywane do wody i przeciskane przez specjalne blachy, czym są pozbawiane miąższu. Kawowe ziarenka są potem nasypywane przez farmerów do kadzi fermentacyjnych, w których podlegają fermentacji aż 36 godzin. W końcu jest czas na suszenie - bądź w suszarniach albo na bezpośrednim słońcu.
Aromatyzację przeprowadza nasz Mistrz palenia. Kiedy kawa jest zamówiona, przekazujemy ją do palarni. Mistrz palenia oprószy ją olejem nośnym z wybranym aromatem naturalnym a kawę delikatnie upraży. Później jest pakowana i wędruje do Państwa domów.
Przygotowanie kawy aromatyzowanej w automatycznym ekspresie do kawy
Jeśli planujesz używać kawy aromatyzowanej do przygotowania napoju w automatycznym ekspresie do kawy zalecamy upewnienie się, że jest to możliwe w instrukcji obsługi ekspresu do kawy. Jeżeli producent urządzenia nie podaje żadnych informacji na temat kawy aromatyzowanej, należy postępować zgodnie z poniższymi zaleceniami. Naturalny aromat, którym aromatyzowana jest ta kawa, może reagować z tworzywami sztucznymi przy dłuższym kontakcie w zbiorniku i spowodować ich wybielenie.
Ta sama zasada obowiązuje przy mieleniu kawy aromatyzowanej w młynkach (ręcznych i elektrycznych). |
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Kawę należy zmielić na grubość odpowiadającą wybranemu przygotowaniu kawy.
- Na 1 kawę należy użyć przynajmniej 1,5 - 2 łyżeczki (mniej więcej 7g) zmielonej kawy.
- Kawę należy zalać wodą o temperaturze cca 95°C.

























Potrzebujesz porady?

14. 8.
30. 4.
4. 9.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

BRAZYLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 kawa ziarnista

KARMELOWA kawa ziarnista

IRISH CREAM kawa ziarnista
Przeglądaliście
