Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADKI BELGIJSKIE kawa ziarnista

Kod: 3
Ocena: bardzo dobra, 10 recenzji

Życie jest jak bombonierka… Odrzućcie skromność i spróbujcie tego co najlepsze. Czekoladki belgijskie w postaci wysokiej jakości kawy plantacyjnej sprawią przyjemność, pobudzą i uszczęśliwią. Aromatyzacja stuprocentowej Arabici z Peru z aromatem czekoladowym, to był genialny pomysł. Docenicie go podczas spokojnego śniadania lub świątecznego obiadu. 

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
170,4 zł /1000 g 17,0 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 29. 1. 2025
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Peru
Różnorodność
Różnorodność:
Typica
Region
Region:
Puno Norte
Wysokości n.p.m.
Wysokości n.p.m.:
1900m
Smak
Smak:
Pralinki belgijskie
Przetwarzanie
Przetwarzanie:
Mokre

Skład

Arabica 100%, Aromat

Pianka i smak kawy

Na sam początek ta aromatyzowana arabika zwróci uwagę cudownym zapachem, a po spróbowaniu także czekoladowym smakiem. Ogólnie sprawia wrażenie harmonii, lekkiej słodyczy i lekko owocowego smaku. Pianka jest, o ile mielenie i sposób przygotowania są właściwie wykonane, gęsta, ale delikatna i elastyczna.

Pochodzenie kawy

Kawa z Ameryki Środkowej i Południowej regularnie zajmuje w rankingu popularności najwyższe pozycje. Ta rosnąca w Peru jest popularna w Japonii, Niemczech i Stanach Zjednoczonych. Region Puno produkuje tradycyjnie wysokiej jakości kawę ziarnistą. Wynika to jednak z indywidualnej pielęgnacji plantacji kawy przez miejscowych farmerów, klimatu wysokich gór – And, ale także z prawie ekologicznej uprawy i całkiem wymagającego obrabiania plonów. Ponieważ kawowce rosną na urwistych zboczach gór, nie jest możliwe przywieźć tam nawozy czy opryski pielęgnacyjne. Wiele owoców kawowca zbiera się kilkakrotnie w ciągu sezonu, zawsze w pełni dojrzałe. Kształtem i wielkością przypominają czereśnie. Są zrywane ręcznie, farmerzy wkładają je do dużych worków i z nimi na plecach schodzą w dół do samochodów, które zbiory z całego dnia odwożą do obróbki. Tam ma miejsce przepłukiwanie – bardziej wymagająca, ale też bardziej efektowna metoda niż sucha technika. Owoce są selekcjonowane według jakości zaraz po zebraniu – przez wsypanie do zbiorników z wodą. Owoce lepszej jakości opadną na dno, pozostałe zostaną zebrane i usunięte. Owoce zostają pozbawione miąższu przejściem przez płyty zgniatające. Ziarenka kawy później przechodzą przez fermentację w zbiornikach fermentacyjnych i są suszone na słońcu. Aromatyzację kawy przeprowadzamy zawsze podczas palenia, nigdy po nim. W ten sposób zapewnimy dłuższą trwałość aromatu i nie niszczymy wyniku delikatnego procesu palenia. Do aromatyzacji stosujemy aromaty naturalne.

Wpływ kawy

Kawa ziarnista jest od dawien dawna doceniana ze względu na zdolność do pobudzenia i uwolnienia ciała od zmęczenia. Jej aromatyzacja w niczym nie ujmuje jej efektów działania. Stymulująca kofeina potrafi wywołać dobry nastrój, pomaga ciału w opanowaniu stresu i poprawia pamięć. Udowodniono, że picie kawy zwiększa fizyczną i psychiczną wydajność o 12 procent! Dzięki antyoksydantom, które kawa zawiera, jej regularne picie jest wyśmienitą prewencją chorób układu krążenia, jak również choroby Alzheimera i Parkinsona. Kawa zwiększa po spożyciu sekrecjęślin i soków żołądkowych, przez co przyspiesza trawienie. Również wspomaga spalanie tłuszczy. Z tego korzystają na przykład sportowcy, którzy przed wyścigiem wypijają filiżankę espresso. Kawa ma także działanie antybakteryjne, dezynfekujące jamę ustną i chroniące przed próchnicą zębów i infekcjami jamy ustnej.

Przygotowanie kawy aromatyzowanej w automatycznym ekspresie do kawy

Jeśli planujesz używać kawy aromatyzowanej do przygotowania napoju w automatycznym ekspresie do kawy zalecamy upewnienie się, że jest to możliwe w instrukcji obsługi ekspresu do kawy. Jeżeli producent urządzenia nie podaje żadnych informacji na temat kawy aromatyzowanej, należy postępować zgodnie z poniższymi zaleceniami.

Naturalny aromat, którym aromatyzowana jest ta kawa, może reagować z tworzywami sztucznymi przy dłuższym kontakcie w zbiorniku i spowodować ich wybielenie.

  • Zawsze wkładaj tylko tyle aromatyzowanej kawy do ekspresu do kawy, ile natychmiast zużyjesz.
  • Po przygotowaniu aromatyzowanej kawy przygotuj kolejną filiżankę z ziaren tradycyjnych. To oczyści urządzenie z pozostałości naturalnych substancji aromatycznych.

Ta sama zasada obowiązuje przy mieleniu kawy aromatyzowanej w młynkach (ręcznych i elektrycznych).

Efekty kawy

Arabica
Efekty arabiki

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

  1. Kawę należy zmielić na grubość odpowiadającą wybranemu przygotowaniu kawy.
  2. Na 1 kawę należy użyć przynajmniej 1,5 - 2 łyżeczki (mniej więcej 7g) zmielonej kawy.
  3. Kawę należy zalać wodą o temperaturze 95°C.
Smak i nuty:
Intensywność
Kwasowość
Prażenie
Ziarno
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Pomóżcie innym przy wyborze:

15. 3.

Ocena: doskonały
Kupiłam na próbę i ta kawa jest wyśmienita! Goście również docenili jej aromat i smak.

27. 10.

Ocena: doskonały
Absolutnie luksusowa! Będę zamawiać regularnie :)

12. 7.

Ocena: poniżej średniej
Aromat jest tak nikły, że aż musiałam się skontaktować ze sklepem żeby się upewnić, że na pewno przesłano mi kawę aromatyzowaną, a nie zwykłą arabikę. Testowałam kilka innych aromatyzowanych kaw od Manu, ta jest jedyną, która naprawdę mnie zawiodła.

28. 6.

Ocena: doskonały
Zdecydowanie wow! Następne zamówienie będzie zawierało szczególnie tę kawę!

18. 4.

Ocena: doskonały
Ta kawa jest absolutnie luksusowa, świetna, niesamowita. To najlepsza kawa, jaką kiedykolwiek próbowaliśmy. A kawę naprawdę wysokiej jakości kupujemy w małych palarniach, gdzie jakość i świeżość są zapewnione.

1. 11.

Ocena: dobra
Kawa dobra, słodka, ale mój faworyt to kawa malinowa :)

19. 12.

Ocena: bardzo dobra
Jest to jedna z lepszych smakowych kaw jaką piłam! Dziękuję za szybką realizację zamówienia, zwłaszcza teraz w okresie przedświątecznym.

20. 11.

Ocena: doskonały
Zakupiłam min. Kawę o smaku belgijskich czekoladek przepiękny aromat i przepyszny smak

15. 7.

Ocena: bardzo dobra
Zamówiłam już kilka różnych kaw smakowych ale jak dla mnie ta jest najlepsza!. Gorąco polecam!

14. 3.

Ocena: bardzo dobra
Kawa bardzo dobra aromatyczna polecam wszystkim

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

2. 9x tak dla świeżej kawy. 2. 9x tak dla świeżej kawy.
12. 4. 2019 4 minuty czytania
ManuCafe: Kawowa energia na cały rok ManuCafe: Kawowa energia na cały rok
26. 3. 2018 3 minuty czytania
ManuCafe: Ogrzewająca moc kawy ManuCafe: Ogrzewająca moc kawy
27. 12. 2017 2 minuty czytania

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


KARMELOWA kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

KARMELOWA kawa ziarnista

Cukierek karmelowy, likier karmelowy, lody karmelowe. Zapewne Państwo zrozumieją, że nie mogliśmy tego smakołyka ominąć podczas aromatyzacji naszej kawy. Stuprocentowa Arabica z aromatem karmelowym to źródło dobrego nastroju, pokoju i świeżości. Prosimy wygodnie sobie usiąść… rozpoczyna się podróż przez raj karmelowy. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
170,4 zł /1000 g 17,0 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 29. 1. 2025

WANILIOWA kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

WANILIOWA kawa ziarnista

Tradycyjny i popularny smak waniliowy dodaje kawie plantacyjnej łagodność. Przyprawę aromatyczną znają chyba wszyscy, jest częścią składową licznych pokarmów, napojów i perfum. Nic więc dziwnego, że wanilią aromatyzuje się także kawę. Nasz mistrz poświęca przygotowaniu kawy aromatyzowanej należytą uwagę. My możemy zatem proponować kawę najwyższej jakości!  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
170,4 zł /1000 g 17,0 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 29. 1. 2025

CZEKOLADOWO-MIGDAŁOWA kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADOWO-MIGDAŁOWA kawa ziarnista

Dwa smaki pasują do siebie wspaniale – migdały i czekolada. Spróbujcie je w kombinacji z luksusową kawą plantacyjną. Poczujecie w ten sposób nie tylko jej zaokrąglony i zharmonizowany smak, ale także atrakcyjną gorzko-słodką nutę. Sprawcie, by wasz dzień był piękniejszy. Kawa ziarnista uprawiana z miłością i palona z wyczuciem nie powinna zostać niezauważona.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
170,4 zł /1000 g 17,0 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 29. 1. 2025
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »