Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

ORZECH LASKOWY kawa ziarnista

Kod: 41
Ocena: doskonały, 3 recenzje

Orzeszki są ogólne rzecz biorąc jednym z najpopularniejszych smaków. Kawa o ich smaku jest bardzo pożądana najprawdopodobniej dlatego, że smakuje wszystkim bez względu na wiek czy zawód. Jeśli jej podstawą jest wysokiej jakości Arabica to daje nam, oprócz efektów smakowych, także mnóstwo benefitów zdrowotnych. Polepsza skupienie, likwiduje stres i spala tłuszcze.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Wysyłając psa detektywa wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Peru
Różnorodność
Różnorodność:
Typica
Region
Region:
Puno Norte
Wysokości n.p.m.
Wysokości n.p.m.:
1900m
Smak
Smak:
Orzech laskowy
Przetwarzanie
Przetwarzanie:
Mokre

Skład

Arabica 100%, Naturalny aromat

Pianka i smak kawy

Stuprocentowa arabika daje kawie orzechowej świetny fundament z pełnym smakiem i średnią kwasowością. Dzięki dodanemu aromatowi staje się słodką pysznością. Jeśli jest właściwie zmielona i zaparzona, efektem będzie filiżanka świetnego napoju z gęstą i delikatną pianą.

Pochodzenie kawy

Peruwiańskie kawy są słynne na całym świecie. Zawdzięczają to nie tylko temu, że rosną wysoko w górach, gdzie są poddane działaniu współgrze warunków klimatycznych i gleby, ale także absencji nawozów sztucznych i oprysków. Drobni farmerzy z wysokich And nie mogą sobie pozwolić na ich używanie. W wielu przypadkach nie mają także możliwości dowiezienia ich na swoje plantacje. Z tego powodu arabika z Puno  traktowana jest jako kawa pochodząca z upraw organicznych.

Kawowce osiągające wysokość nawet czterech metrów przynoszą swoje owoce prawie przez cały rok. Kawowe czereśnie dojrzewają od 9 do 14 miesięcy i dlatego właśnie zbierane są stopniowo. Ziarenka kawy pozyskiwane są tzw. metodą przemywania. Chodzi o to, że owoce są wsypane do wody, przeciśnięte przez specjalne urządzenia, które pozbawią je miąższu a ziarenka kawy są poddane fermentacji, która trwa do 36 godzin. Następnie trzeba ich pozbawić wilgotności, także są suszone, co odbywa się bądź w suszarniach albo na bezpośrednim słońcu.

Aromatyzację kawy przeprowadzamy zawsze tuż przed wysłaniem jej do klienta. Delikatny proces, podczas którego zmienia się skład chemiczny ziarenek kawy, jest w pełni w gestii naszego Mistrza palenia. Przed uprażeniem ziaren oprószy kawę olejem nośnym z naturalnym aromatem. Dzięki temu smak i aromat, w tym przypadku orzechowy, wkomponuje w ziarna i pozostaje w nich na długi czas.

Przygotowanie kawy aromatyzowanej w automatycznym ekspresie do kawy

Jeśli planujesz używać kawy aromatyzowanej do przygotowania napoju w automatycznym ekspresie do kawy zalecamy upewnienie się, że jest to możliwe w instrukcji obsługi ekspresu do kawy. Jeżeli producent urządzenia nie podaje żadnych informacji na temat kawy aromatyzowanej, należy postępować zgodnie z poniższymi zaleceniami.

Naturalny aromat, którym aromatyzowana jest ta kawa, może reagować z tworzywami sztucznymi przy dłuższym kontakcie w zbiorniku i spowodować ich wybielenie.

  • Zawsze wkładaj tylko tyle aromatycznej kawy do ekspresu do kawy, ile natychmiast zużyjesz.
  • Po przygotowaniu aromatyzowanej kawy przygotuj kolejną filiżankę z ziaren tradycyjnych. To oczyści urządzenie z pozostałości naturalnych substancji aromatycznych.

Ta sama zasada obowiązuje przy mieleniu kawy aromatyzowanej w młynkach (ręcznych i elektrycznych).

Efekty kawy

Arabica
Efekty arabiki

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

  1. Kawę należy zmielić na grubość odpowiadającą wybranemu przygotowaniu kawy.
  2. Na 1 kawę należy użyć przynajmniej 1,5 - 2 łyżeczki (mniej więcej 7g) zmielonej kawy.
  3. Kawę należy zalać wodą o temperaturze 95°C.

Smak i nuty:
Intensywność
Kwasowość
Prażenie
Ziarno
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Pomóżcie innym przy wyborze:

12. 7.

Ocena: doskonały
Pyszna kawa, laskowy aromat, polecam.

6. 6.

Ocena: doskonały
Bardzo dobra kawa, super zapach i smak. Jeżeli ktoś lubi nutelle czy toffifee to polubi też tą kawę :D

17. 11.

Ocena: doskonały
Niesamowita kawa i mój ulubiony smak - orzech laskowy. Długo szukałam takiej kawy i w końcu znalazłam :)
2. 9x tak dla świeżej kawy. 2. 9x tak dla świeżej kawy.
12. 4. 2019 4 minuty czytania
ManuCafe: Kawowa energia na cały rok ManuCafe: Kawowa energia na cały rok
26. 3. 2018 3 minuty czytania
ManuCafe: Ogrzewająca moc kawy ManuCafe: Ogrzewająca moc kawy
27. 12. 2017 2 minuty czytania

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


KARMELOWA kawa ziarnista
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

KARMELOWA kawa ziarnista

Cukierek karmelowy, likier karmelowy, lody karmelowe. Zapewne Państwo zrozumieją, że nie mogliśmy tego smakołyka ominąć podczas aromatyzacji naszej kawy. Stuprocentowa Arabica z aromatem karmelowym to źródło dobrego nastroju, pokoju i świeżości. Prosimy wygodnie sobie usiąść… rozpoczyna się podróż przez raj karmelowy. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
140,9 zł /1000 g 14,1 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Poniedziałku, 11. 7. 2022

WANILIOWA kawa ziarnista
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

WANILIOWA kawa ziarnista

Tradycyjny i popularny smak waniliowy dodaje kawie plantacyjnej łagodność. Przyprawę aromatyczną znają chyba wszyscy, jest częścią składową licznych pokarmów, napojów i perfum. Nic więc dziwnego, że wanilią aromatyzuje się także kawę. Nasz mistrz poświęca przygotowaniu kawy aromatyzowanej należytą uwagę. My możemy zatem proponować kawę najwyższej jakości!  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
140,9 zł /1000 g 14,1 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Poniedziałku, 11. 7. 2022

CZEKOLADOWO-MIGDAŁOWA kawa ziarnista
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADOWO-MIGDAŁOWA kawa ziarnista

Dwa smaki pasują do siebie wspaniale – migdały i czekolada. Spróbujcie je w kombinacji z luksusową kawą plantacyjną. Poczujecie w ten sposób nie tylko jej zaokrąglony i zharmonizowany smak, ale także atrakcyjną gorzko-słodką nutę. Sprawcie, by wasz dzień był piękniejszy. Kawa ziarnista uprawiana z miłością i palona z wyczuciem nie powinna zostać niezauważona.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
140,9 zł /1000 g 14,1 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Poniedziałku, 11. 7. 2022
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »