

ORZECH LASKOWY kawa ziarnista
Orzeszki są ogólne rzecz biorąc jednym z najpopularniejszych smaków. Kawa o ich smaku jest bardzo pożądana najprawdopodobniej dlatego, że smakuje wszystkim bez względu na wiek czy zawód. Jeśli jej podstawą jest wysokiej jakości Arabica to daje nam, oprócz efektów smakowych, także mnóstwo benefitów zdrowotnych. Polepsza skupienie, likwiduje stres i spala tłuszcze.
Skład
Arabica 100%, Naturalny aromatPianka i smak kawy
Stuprocentowa arabika daje kawie orzechowej świetny fundament z pełnym smakiem i średnią kwasowością. Dzięki dodanemu aromatowi staje się słodką pysznością. Jeśli jest właściwie zmielona i zaparzona, efektem będzie filiżanka świetnego napoju z gęstą i delikatną pianą.
Pochodzenie kawy
Peruwiańskie kawy są słynne na całym świecie. Zawdzięczają to nie tylko temu, że rosną wysoko w górach, gdzie są poddane działaniu współgrze warunków klimatycznych i gleby, ale także absencji nawozów sztucznych i oprysków. Drobni farmerzy z wysokich And nie mogą sobie pozwolić na ich używanie. W wielu przypadkach nie mają także możliwości dowiezienia ich na swoje plantacje. Z tego powodu arabika z Puno traktowana jest jako kawa pochodząca z upraw organicznych.
Kawowce osiągające wysokość nawet czterech metrów przynoszą swoje owoce prawie przez cały rok. Kawowe czereśnie dojrzewają od 9 do 14 miesięcy i dlatego właśnie zbierane są stopniowo. Ziarenka kawy pozyskiwane są tzw. metodą przemywania. Chodzi o to, że owoce są wsypane do wody, przeciśnięte przez specjalne urządzenia, które pozbawią je miąższu a ziarenka kawy są poddane fermentacji, która trwa do 36 godzin. Następnie trzeba ich pozbawić wilgotności, także są suszone, co odbywa się bądź w suszarniach albo na bezpośrednim słońcu.
Aromatyzację kawy przeprowadzamy zawsze tuż przed wysłaniem jej do klienta. Delikatny proces, podczas którego zmienia się skład chemiczny ziarenek kawy, jest w pełni w gestii naszego Mistrza palenia. Przed uprażeniem ziaren oprószy kawę olejem nośnym z naturalnym aromatem. Dzięki temu smak i aromat, w tym przypadku orzechowy, wkomponuje w ziarna i pozostaje w nich na długi czas.
Przygotowanie kawy aromatyzowanej w automatycznym ekspresie do kawy
Jeśli planujesz używać kawy aromatyzowanej do przygotowania napoju w automatycznym ekspresie do kawy zalecamy upewnienie się, że jest to możliwe w instrukcji obsługi ekspresu do kawy. Jeżeli producent urządzenia nie podaje żadnych informacji na temat kawy aromatyzowanej, należy postępować zgodnie z poniższymi zaleceniami. Naturalny aromat, którym aromatyzowana jest ta kawa, może reagować z tworzywami sztucznymi przy dłuższym kontakcie w zbiorniku i spowodować ich wybielenie.
Ta sama zasada obowiązuje przy mieleniu kawy aromatyzowanej w młynkach (ręcznych i elektrycznych). |
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Kawę należy zmielić na grubość odpowiadającą wybranemu przygotowaniu kawy.
- Na 1 kawę należy użyć przynajmniej 1,5 - 2 łyżeczki (mniej więcej 7g) zmielonej kawy.
- Kawę należy zalać wodą o temperaturze 95°C.

























Potrzebujesz porady?

12. 7.
6. 6.
17. 11.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

IRISH CREAM kawa ziarnista

ORZECHOWO-KREMOWA kawa ziarnista
