NUGATOWA kawa ziarnista
Rozpłynie się na języku, owinie spokojem nerwy i rozgrzeje serce. A co to? Przecież nugat! Kolejna aromatyzowana kawa uszczęśliwi wszystkich smakoszy kaw. Czegokolwiek użyjesz do przygotowania kawy czy ekspres ciśnieniowy, czy dzbanek Moka, zawsze otrzymasz pyszny miodowo-orzechowy napój. Nugat to umie.
Skład
Arabica 100%, Naturalny aromatPianka i aromat kawy
Jeśli poprawnie zaparzyłeś kawę, zaskoczy cię wspaniałą, jasną pianką z maleńkimi bąbelkami. Czeka cię napój o delikatnym smaku, średniej kwasowości, z nutami miodu i orzechów. To ogólny wygląd harmonijnej słodkiej kawy.
Pochodzenie kawy
Plantacyjna arabica pochodzi z Peru. Dorastała na zboczach Andów, a tym samym należy do wysokogórskich jakościowych kaw. Odmiana Typica oferuje doskonałe właściwości smakowe, rentowność nie jest wysoka. W Peru kawę uprawiają tylko mali plantatorzy. Uprawa kawy odbywa się tam na zasadach rolnictwa ekologicznego. Dostarczyć tam nawozy lub nawet opryski jest prawie niemożliwe i bardzo kosztowne. Zdecydowana większość gospodarek chłopskich to małe działki, więc ich obróbce i późniejszym zbiorom plantatorzy zwracają uwagę i poświęcają wiele czasu.
Jagody drzew kawowych, które wyglądają jak wiśnie, są zbierane w Peru kilka razy. Rolnicy wyruszają do zbioru w zależności od tego, kiedy są one dojrzałe. W dużych sześćdziesięciokilowych workach przenoszą je z wysokich miejsc do dróg, gdzie są transportowane do przetworzenia. Składa się ono z tak zwanej mokrej metody - owoce wlewa się do wody i przepuszcza przez specjalne arkusze (aby pozbyły się miąższu i skórek) i 36 godzin fermentują w zbiornikach fermentacyjnych. Potem rozkłada się je na słońcu i suszy. Proces aromatyzacji ziaren kawy można przeprowadzić na dwa sposoby - albo w drodze aromatyzowania dopiero po prażeniu lub trudną i kosztowną technologią smaku w czasie palenia. Nasza kawa jest aromatyzowana w czasie palenia. Rezultatem jest delikatny zapach kawy, która zachowuje swoje właściwości, naturalny smak typowy dla obszaru, w którym wyrosła.
Przygotowanie kawy aromatyzowanej w automatycznym ekspresie do kawy
Jeśli planujesz używać kawy aromatyzowanej do przygotowania napoju w automatycznym ekspresie do kawy zalecamy upewnienie się, że jest to możliwe w instrukcji obsługi ekspresu do kawy. Jeżeli producent urządzenia nie podaje żadnych informacji na temat kawy aromatyzowanej, należy postępować zgodnie z poniższymi zaleceniami. Naturalny aromat, którym aromatyzowana jest ta kawa, może reagować z tworzywami sztucznymi przy dłuższym kontakcie w zbiorniku i spowodować ich wybielenie.
Ta sama zasada obowiązuje przy mieleniu kawy aromatyzowanej w młynkach (ręcznych i elektrycznych). |
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Należy zmielić kawę bezpośrednio przed użytkiem zgodnie z wybranym gatunkiem kawy.
- Na jedną kawę, należy użyć co najmniej 1,5 - 2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
- Zalać wodą o temperaturze około 95 °C.
Potrzebujesz porady?
29. 1.
18. 4.