Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

NUGATOWA kawa ziarnista

Kod: 49
Ocena: doskonały, 2 recenzje

Rozpłynie się na języku, owinie spokojem nerwy i rozgrzeje serce. A co to? Przecież nugat! Kolejna aromatyzowana kawa uszczęśliwi wszystkich smakoszy kaw. Czegokolwiek użyjesz do przygotowania kawy czy ekspres ciśnieniowy, czy dzbanek Moka, zawsze otrzymasz pyszny miodowo-orzechowy napój. Nugat to umie. 

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
150,9 zł /1000 g 15,1 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Wtorku, 30. 4. 2024
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Peru
Różnorodność
Różnorodność:
Typica
Region
Region:
Puno Norte
Wysokości n.p.m.
Wysokości n.p.m.:
1900m
Smak
Smak:
Nugat
Przetwarzanie
Przetwarzanie:
Mokre

Skład

Arabica 100%, Naturalny aromat

Pianka i aromat kawy

Jeśli poprawnie zaparzyłeś kawę, zaskoczy cię wspaniałą, jasną pianką z maleńkimi bąbelkami. Czeka cię napój o delikatnym smaku, średniej kwasowości, z nutami miodu i orzechów. To ogólny wygląd harmonijnej słodkiej kawy.

Pochodzenie kawy

Plantacyjna arabica pochodzi z Peru. Dorastała na zboczach Andów, a tym samym należy do wysokogórskich jakościowych kaw. Odmiana Typica oferuje doskonałe właściwości smakowe, rentowność nie jest wysoka. W Peru kawę uprawiają tylko mali plantatorzy. Uprawa kawy odbywa się tam na zasadach rolnictwa ekologicznego. Dostarczyć tam nawozy lub nawet opryski jest prawie niemożliwe i bardzo kosztowne. Zdecydowana większość gospodarek chłopskich to małe działki, więc ich obróbce i późniejszym zbiorom plantatorzy zwracają uwagę i poświęcają wiele czasu.

Jagody drzew kawowych, które wyglądają jak wiśnie, są zbierane w Peru kilka razy. Rolnicy wyruszają do zbioru w zależności od tego, kiedy są one dojrzałe. W dużych sześćdziesięciokilowych workach przenoszą je z wysokich miejsc do dróg, gdzie są transportowane do przetworzenia. Składa się ono z tak zwanej mokrej metody - owoce wlewa się do wody i przepuszcza przez specjalne arkusze (aby pozbyły się miąższu i skórek) i 36 godzin fermentują w zbiornikach fermentacyjnych. Potem rozkłada się je na słońcu i suszy. Proces aromatyzacji ziaren kawy można przeprowadzić na dwa sposoby - albo w drodze aromatyzowania dopiero po prażeniu lub trudną i kosztowną technologią smaku w czasie palenia. Nasza kawa jest aromatyzowana w czasie palenia. Rezultatem jest delikatny zapach kawy, która zachowuje swoje właściwości, naturalny smak typowy dla obszaru, w którym wyrosła.

Przygotowanie kawy aromatyzowanej w automatycznym ekspresie do kawy

Jeśli planujesz używać kawy aromatyzowanej do przygotowania napoju w automatycznym ekspresie do kawy zalecamy upewnienie się, że jest to możliwe w instrukcji obsługi ekspresu do kawy. Jeżeli producent urządzenia nie podaje żadnych informacji na temat kawy aromatyzowanej, należy postępować zgodnie z poniższymi zaleceniami.

Naturalny aromat, którym aromatyzowana jest ta kawa, może reagować z tworzywami sztucznymi przy dłuższym kontakcie w zbiorniku i spowodować ich wybielenie.

  • Zawsze wkładaj tylko tyle aromatycznej kawy do ekspresu do kawy, ile natychmiast zużyjesz.
  • Po przygotowaniu aromatyzowanej kawy przygotuj kolejną filiżankę z ziaren tradycyjnych. To oczyści urządzenie z pozostałości naturalnych substancji aromatycznych.

Ta sama zasada obowiązuje przy mieleniu kawy aromatyzowanej w młynkach (ręcznych i elektrycznych).

Efekty kawy

Arabica
Efekty arabiki

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

  1. Należy zmielić kawę bezpośrednio przed użytkiem zgodnie z wybranym gatunkiem kawy.
  2. Na jedną kawę, należy użyć co najmniej 1,5 - 2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
  3. Zalać wodą o temperaturze około 95 °C.
Smak i nuty:
Intensywność
Kwasowość
Prażenie
Ziarno
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Pomóżcie innym przy wyborze:

29. 1.

Ocena: bardzo dobra
Mniej słodka niż creme brulee czy irish cream ale nadal lekko słodkawa, po chwili wyczuwa się zdecydowane nuty nugatowego smaku ale również leciutką goryczkę. Aromatyczna.Polecam- 2.15-2.20 min -6 g kawy 100 ml wody ( ok 88-94 stopnie C)

18. 4.

Ocena: doskonały
Kolejna kawa smakowa przetestowana. Sprawdze wszystkie. Nugat... ach... Smakuje jak monte, albo jak drink orzechówka z mlekiem. Jest wspaniała! Cudownie słodka, gęsta, aromatyczna. Kolejny raz się nie zawiodłam, a do przetestowania jeszcze tyle kaw :)

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

2. 9x tak dla świeżej kawy. 2. 9x tak dla świeżej kawy.
12. 4. 2019 4 minuty czytania
ManuCafe: Kawowa energia na cały rok ManuCafe: Kawowa energia na cały rok
26. 3. 2018 3 minuty czytania
ManuCafe: Ogrzewająca moc kawy ManuCafe: Ogrzewająca moc kawy
27. 12. 2017 2 minuty czytania

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


CZEKOLADKI BELGIJSKIE kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADKI BELGIJSKIE kawa ziarnista

Życie jest jak bombonierka… Odrzućcie skromność i spróbujcie tego co najlepsze. Czekoladki belgijskie w postaci wysokiej jakości kawy plantacyjnej sprawią przyjemność, pobudzą i uszczęśliwią. Aromatyzacja stuprocentowej Arabici z Peru z aromatem czekoladowym, to był genialny pomysł. Docenicie go podczas spokojnego śniadania lub świątecznego obiadu.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
156,6 zł /1000 g 15,7 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Wtorku, 30. 4. 2024

15% ZNIŻKA
WANILIOWA kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

WANILIOWA kawa ziarnista

Tradycyjny i popularny smak waniliowy dodaje kawie plantacyjnej łagodność. Przyprawę aromatyczną znają chyba wszyscy, jest częścią składową licznych pokarmów, napojów i perfum. Nic więc dziwnego, że wanilią aromatyzuje się także kawę. Nasz mistrz poświęca przygotowaniu kawy aromatyzowanej należytą uwagę. My możemy zatem proponować kawę najwyższej jakości!  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
150,9 zł /1000 g 128,3 zł /1000 g 12,8 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Wtorku, 30. 4. 2024

IRISH CREAM kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

IRISH CREAM kawa ziarnista

Jeszcze nie dokonaliście wyboru? Przypomnijcie sobie więc, jak wspaniale smakuje irish cream. Karmel, śmietana, wanilia, migdały, whisky i oczywiście kawa… Decyzja zapadła! Stuprocentową Arabikę z aromatem słynnego likieru na pewno warto wypróbować. Jesteśmy pewni, że nie skończy się na jednym zamówieniu. Irish cream jest bowiem lu-ksu-so-wy.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
150,9 zł /1000 g 15,1 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Wtorku, 30. 4. 2024
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »