

NIKARAGUA SHG JINOTEGA EP GRADE kawa ziarnista
Z jednej strony Karaiby, z drugiej strony Pacyfik. Wśród Kordylierów i wulkanów ... Nikaragua na pewno nie zanudzi. I tak samo kawa, którą dostarczamy z północnego kraju. W regionie górzystym rodzą się ziarna o zrównoważonej kwasowości i z doskonałym aromatem. Amerykańska Centralna Mountain Coffee ma odcienie ciemnej czekolady i pomarańczy. Będzie ci smakować!
Skład
Arabica 100%Pianka i aromat kawy
Aromatyczne drzewo, ciemna czekolada i migdały - wszystko to odkryliśmy podczas degustacji kawy w Nikaragui SHG Jinotega. Bądź pewien, że znajdziesz również kompleksową, pełną konsystencję, niską kwasowość i owocowy posmak. Prawidłowo zmielona kawa odda tobie grubą i elastyczną Cremę, która trzyma się aż do ostatniego łyku.
Pochodzenie kawy
Jinotega, zwane "miasto w mgle" leży 160 km od stolicy Nikaragui Managua. Górzysty region określa stosunkowo chłodny klimat i duże rzeki. Gleba jest bogata w minerały, są tutaj gęsto zalesione wzgórza. Fakt, że kawa jest zbierana na większej wysokości nadmorskiej świadczy jej oznaczenie SGH.
Caturra w Nikaragui jest jedną z najbardziej popularnych odmian kawy. Zbierana od listopada do lutego i przetwarzana procesem prania. Dojrzałe wiśnie kawy, każda zawierająca dwa ziarna, są wrzucane do wody która wraz z nimi przelewa się przez specjalne urządzenie, gdzie kawa pozbywa się miąższu. Potem ziarna poddają się fermentacji w naczyniach fermentacyjnych. Ziarna są ponownie myte. Suszenie odbywa się w słońcu. Wreszcie, kawa jest sortowana według wielkości i jakości. Jest pakowana do 60 kg worków i rolnicy wywożą na giełdę. O cenie decyduje wielkość ziarna, pochodzenie, różnorodność, wygląd i właściwości sensoryczne.
Kawa pieczona jest tuż przed dostawą do klienta. Zachowuje swój bogaty aromat i przynosi doskonałe efekty. W szczelnie zamkniętym opakowaniu z zaworem eliminuje utratę cennych zapachu.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Należy zmielić kawę bezpośrednio przed użytkiem zgodnie z wybranym gatunkiem kawy.
- Na jedną kawę należy użyć co najmniej 1,5 - 2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
- Zalać wodą o temperaturze około 95 ° C.

























Potrzebujesz porady?

31. 1.
23. 6.
19. 7.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

BRAZYLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 kawa ziarnista

PERU ANDES GOLD kawa ziarnista

KUBA SERRANO SUPERIOR kawa ziarnista
Przeglądaliście
