

MEXICO MARAGOGYPE BARRANCO HAND ziarnista kawa
Kiedy brak ci pomysłu lub masz głowę jak balon ... to nadszedł czas, by zaparzyć kolejną filiżankę aromatycznej kawy. A dlaczego nie spróbować meksykańskiego przysmaku o przenikliwym aromacie i słodkim smaku? Maragogype Barranco Hand wybrane zostało dla premiowych produktów i do Nespresso. Pozwól sobie na chwilę z dobrą kawą!
Skład
Arabica 100%Pianka i smak kawy
Niezwykła kawa z bardzo wielkich ziaren. Często określana słowami " kawa wielkich fasoli".
Maragogype Barranco jest słodka, zrównoważona z lekką kwasowością. Aromat można określić jako owocowy. Ta sto procent Arabica ma cudownie gładką, kremową konsystencję i miękką piankę.
Pochodzenie kawy
Kawa przybyła do Meksyku pod koniec 18 wieku, a pod koniec 20 wieku była w kraju najbardziej cennym towarem eksportowym. Większość produkcji jest eksportowana z Meksyku do Stanów Zjednoczonych. Podobnie jak w sąsiednim kraju, Meksyk przeszedł również poprzez burzliwe lata, łącznie z walką z Indianami lub rewolucją meksykańską. Oczywiście miało to wpływ na produkcję kawy.
Na południe od Meksyku, gdzie leży region Santa Cruz, dostarcza wodę rzeka o tej samej nazwie. Ponadto wilgoć pochodzi z Oceanu Spokojnego. Gleba jest bardzo bogata w minerały, dlatego nic dziwnego, że dobrze rozwijają się tutaj także kawowce. Odmiana Maragogype, którą prezentujemy, wyróżnia się bardzo dużymi ziarnami. Jej nazwa pochodzi od brazylijskiego miasta portowego i jest hybrydą pomiędzy tradycyjnymi Arabica i Arabica gatunku liberica. Palone ziarna mogą osiągnąć długości 16-24 mm i szerokości 12-16 mm.
Jagody roślin krzewów kawowych są zbierane w sposób ciągły. Przetwarzanie przeprowadza się przez przemycie. Całe owoce są dostarczane do zbiorników wodnych. Zbierane są zgromadzone na powierzchni niedojrzałe jagody, pozostałe pestkowce przesiewają wodą zgnieceniem specjalnymi płytami, które je uwalniają od miąższu, a następnie nastaje proces fermentacji, ziarna są suszone, sortowane według wielkości i jakości i pakowane.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Należy zmielić kawę bezpośrednio przed użytkiem zgodnie z wybranym gatunkiem kawy.
- Na jedną kawę, należy użyć co najmniej 1,5 - 2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
- Zalać wodą o temperaturze około 95 ° C.

























Potrzebujesz porady?

10. 8.
10. 7.
5. 3.
25. 10.
28. 12.
13. 10.
5. 3.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

BRAZYLIA YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA

KUBA SERRANO SUPERIOR kawa ziarnista
