Malinowo - miętowa kawa ziarnista
Stuprocentowa arabika nadaje tej kawie pełne body i orzeźwiającą, miętową delikatność. Dodatek naturalnego aromatu malinowego zapewnia słodycz dojrzałych, soczystych malin. To niezwykłe połączenie zapewnia niezapomniane doznania smakowe, których nie powinno zabraknąć w waszej kolekcji kaw. Idealna na miłe spotkanie z przyjaciółmi lub relaksujące popołudnie we dwoje.
Skład
Arabica 100%, Naturalny aromatPIANKA I SMAK KAWY
Kawa o smaku malinowo-miętowym doskonale pasuje do swojej nazwy. Plantacyjna arabika z peruwiańskich Andów to baza, która nadaje jej nie tylko przyjemną lekkość i czyste body, ale także delikatną, lekką cremę. Dodając do tego orzeźwiające nuty malin i mięty, otrzymujemy kawę, która z każdym łykiem dostarcza niezapomnianych wrażeń.
POCHODZENIE KAWY
Miłośnikom kawy nie trzeba przedstawiać regionu Puno, w którym uprawia się tę najwyższej jakości arabikę. Jednak dla tych, którzy dopiero odkrywają świat kawy, warto wspomnieć, że peruwiańskie wzgórza pokryte kawą są źródłem jednych z najlepszych ziaren na świecie.
Jako jeden z czołowych producentów kawy plantacyjnej, Peru może poszczycić się wieloma plantacjami, których produkty są poszukiwane przez baristów na całym świecie. Gwarancją jakości jest odmiana Typica, której kawowce osiągają do czterech metrów wysokości. Rosną w łagodnym i zimnym klimacie Andów, co w połączeniu ze specyficznymi warunkami glebowymi nadaje im niepowtarzalny smak i aromat.
Przetwarzanie kawy metodą mycia, w której czerwone owoce kawy są pozbawione miąższu, a następnie poddawane fermentacji, jest kluczem do uzyskania czystego i świeżego profilu smakowego, który jest następnie wzbogacony naturalnymi nutami malin i mięty.
Przygotowanie kawy aromatyzowanej w automatycznym ekspresie do kawy
Jeśli planujesz używać kawy aromatyzowanej do przygotowania napoju w automatycznym ekspresie do kawy zalecamy upewnienie się, że jest to możliwe w instrukcji obsługi ekspresu do kawy. Jeżeli producent urządzenia nie podaje żadnych informacji na temat kawy aromatyzowanej, należy postępować zgodnie z poniższymi zaleceniami. Naturalny aromat, którym aromatyzowana jest ta kawa, może reagować z tworzywami sztucznymi przy dłuższym kontakcie w zbiorniku i spowodować ich wybielenie.
Ta sama zasada obowiązuje przy mieleniu kawy aromatyzowanej w młynkach (ręcznych i elektrycznych). |
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Kawę należy zmielić na grubość odpowiadającą wybranemu przygotowaniu kawy.
- Na 1 kawę należy użyć przynajmniej 1,5 - 2 łyżeczek (mniej więcej 7g) zmielonej kawy.
- Kawę należy zalać wodą o temperaturze 95°C.