Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

MALINOWA kawa ziarnista

Kod: 1560
Ocena: doskonały, 2 recenzje

Z czym się Wam kojrzy lato? Nam z zapachem malin. Z zarośniętym zboczu, zachodzącym słońcu i dalekim wołaniem kukułki. Podobne wspomnienia wywyołacie oblizując łyżeczkę od kawy. Po prostu przygotujcie dzbanuszek Malinowej kawy ziarnistej  i zaproście do stołu przyjaciół. Róbcie to niezależnie od pory roku. 

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
150,9 zł /1000 g 15,1 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Wtorku, 18. 6. 2024
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Honduras
Różnorodność
Różnorodność:
Catuai
Region
Region:
Marcala
Wysokości n.p.m.
Wysokości n.p.m.:
1500
Smak
Smak:
Malina
Przetwarzanie
Przetwarzanie:
Mokre

Skład

Arabica 100%, Naturalny aromat

Pianka i smak kawy

Podstawą kawy malinowej jest ziarno z regionu Marcala w Hondurasie, które wyróżnia się średnią kwasowością i słabym smakiem karmelu. W połączeniu z naturalnym aromatem malin powstała kawa jest lekka, świeża i elegancka. Ponieważ jest to w 100% Arabicą, zachwyci Was delikatną pianką. 

Pochodzenie kawy

Kawa z Hondurasu zyskuje na znaczeniu. W 2011 roku Buena Vida Coffee uznała ją za najlepszą w Ameryce Środkowej i drugą najlepiej przemywaną kawę na świecie. Rok później powiano ten kraj wśród elitarnych producentów kawy Special Coffees Association of America. Nie zdziwmy się więc, że jest duże zinteresowanie ziarnami z Hondurasu. I że nasz roaster wybrała je do przygotowania aromatyzowanej, pięknie malinowej kawy dla koneserów.

Kawowniki w Hondurasie rosną na wysokości około 1500 metrów. Zazwyczaj uprawiają je drobni rolnicy na obszarach nieprzekraczających 2 hektarów. Jagody kawowe są najczęściej przetwarzane na mokro, co oznacza, że ​​po zerwaniu podróżują do młynów wodnych, które usuwają je ze łuski i miąższu. Uwolnione ziarna są następnie fermentowane w naczyniach fermentacyjnych przez kilka godzin lub dni. Dzięki tej metodzie w ziarnach podkreśla się lekkie, owocowe smaki.

Tak przygotowane zielone ziarna trafiają następnie do naszej palarni. Od umiejętności, troski i doświadczenia  naszego Mistrza palenia zależy jaki rodzaj kawy wysyła w świat. A ponieważ jego ręce są zwinne, a jego wyczucie kawy jest wyrafinowane i tym razem przygotował kawę aromatyzowaną par excellence!

Ale to nie było łatwe. Wybiera bardziej wymagającą metodę aromatyzowania i pracuje z czysto naturalną substancją aromatyczną. Aromat rozpyla na ziarna jeszcze przed prażeniem, dzięki czemu jest lepiej wbudowany w kawę i pozostaje w niej dłużej.Ważne jest jednak zwrócenie szczególnej uwagi na temperaturę, długość i inne parametry całego procesu.

Na koniec wspomnijmy, że naturalna substancja aromatyczna jest uzyskiwana z materiału roślinnego, nie jest wytwarzana syntetycznie. Dlatego nie obciąża organizmu, nie powoduje zgagi ani innych problemów.

Przygotowanie kawy aromatyzowanej w automatycznym ekspresie do kawy

Jeśli planujesz używać kawy aromatyzowanej do przygotowania napoju w automatycznym ekspresie do kawy zalecamy upewnienie się, że jest to możliwe w instrukcji obsługi ekspresu do kawy. Jeżeli producent urządzenia nie podaje żadnych informacji na temat kawy aromatyzowanej, należy postępować zgodnie z poniższymi zaleceniami.

Naturalny aromat, którym aromatyzowana jest ta kawa, może reagować z tworzywami sztucznymi przy dłuższym kontakcie w zbiorniku i spowodować ich wybielenie.

  • Zawsze wkładaj tylko tyle aromatycznej kawy do ekspresu do kawy, ile natychmiast zużyjesz.
  • Po przygotowaniu aromatyzowanej kawy przygotuj kolejną filiżankę z ziaren tradycyjnych. To oczyści urządzenie z pozostałości naturalnych substancji aromatycznych.

Ta sama zasada obowiązuje przy mieleniu kawy aromatyzowanej w młynkach (ręcznych i elektrycznych).

Efekty kawy

Arabica
Efekty arabiki

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

  1. Kawę należy zmielić na grubość odpowiadającą wybranemu przygotowaniu kawy.
  2. Na 1 kawę należy użyć przynajmniej 1,5 - 2 łyżeczki (mniej więcej 7g) zmielonej kawy.
  3. Kawę należy zalać wodą o temperaturze 95°C.
Smak i nuty:
Intensywność
Kwasowość
Prażenie
Ziarno
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Pomóżcie innym przy wyborze:

20. 9.

Ocena: bardzo dobra
Bardzo dobra kawa

21. 7.

Ocena: doskonały
Zakochałam się w kawie malinowej, jest przepyszna!!

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

2. 9x tak dla świeżej kawy. 2. 9x tak dla świeżej kawy.
12. 4. 2019 4 minuty czytania
ManuCafe: Kawowa energia na cały rok ManuCafe: Kawowa energia na cały rok
26. 3. 2018 3 minuty czytania
ManuCafe: Ogrzewająca moc kawy ManuCafe: Ogrzewająca moc kawy
27. 12. 2017 2 minuty czytania

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


CZEKOLADKI BELGIJSKIE kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADKI BELGIJSKIE kawa ziarnista

Życie jest jak bombonierka… Odrzućcie skromność i spróbujcie tego co najlepsze. Czekoladki belgijskie w postaci wysokiej jakości kawy plantacyjnej sprawią przyjemność, pobudzą i uszczęśliwią. Aromatyzacja stuprocentowej Arabici z Peru z aromatem czekoladowym, to był genialny pomysł. Docenicie go podczas spokojnego śniadania lub świątecznego obiadu.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
156,6 zł /1000 g 15,7 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Wtorku, 18. 6. 2024

KARMELOWA kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

KARMELOWA kawa ziarnista

Cukierek karmelowy, likier karmelowy, lody karmelowe. Zapewne Państwo zrozumieją, że nie mogliśmy tego smakołyka ominąć podczas aromatyzacji naszej kawy. Stuprocentowa Arabica z aromatem karmelowym to źródło dobrego nastroju, pokoju i świeżości. Prosimy wygodnie sobie usiąść… rozpoczyna się podróż przez raj karmelowy. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
150,9 zł /1000 g 15,1 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Wtorku, 18. 6. 2024

15% ZNIŻKA
TRUSKAWKI ZE ŚMIETANĄ kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

TRUSKAWKI ZE ŚMIETANĄ kawa ziarnista

Rozsmakujcie się w zmysłowych truskawkach. Czyż istnieje bardziej atrakcyjna kombinacja od świeżego owocu i ubitej śmietany? Tak, my ją odkryliśmy: świeży owoc, bita śmietana oraz stuprocentowa Arabica z Peru. Jedna z najbardziej jakościowych kaw południowo-amerykańskich jest unikatem sama w sobie. A teraz spróbujmy sobie ją wyobrazić z truskawkami… Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
150,9 zł /1000 g 128,3 zł /1000 g 12,8 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Wtorku, 18. 6. 2024
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »