

MALAWI MZUZU kawa ziarnista
Wszystko, co dzieje się w Malawi, jest związane z jeziorem o tej samej nazwie. Turyści jednak nie wyjeżdżają do tej republiki w południowo-wschodniej Afryce, tylko by ujrzeć krystalicznie czystą wodę i faunę Parku Narodowego wpisanego na listę UNESCO. Wielu z nich interesuje się specjalną kawą - słodką, delikatną. Tutejsza kawa ma średnią kwasowość i słodycz owoców cytrusowych z dodatkiem karmelu z czekoladą. Roczna produkcja jest stosunkowo niewielka, więc nie wahaj się ani przez chwilę!
Skład
Arabica 100%Pianka i smak kawy
Malawi Mzuzu kawę ziarnistą AAA wielu specjalistów opisuje jako jedną z najżywszych kawy w Afryce Wschodniej. Po spróbowaniu od razu natkniesz się na owocowe odcienie cytrusów, za którym powoli pojawia się czekoladowy karmel. Kawa, w której widzimy duży potencjał, jest lekka i delikatna. Jej bogactwem i świeżością można cieszyć się przygotowując się kawę z ekspresu czy parzoną po turecku.
Pochodzenie kawy
Pomiędzy Zambią, Tanzanią i Mozambikiem istnieją kraje o złożonym rozwoju politycznym, kiepskim stanem rolnictwa i wielkim ubóstwie. Z drugiej strony, Malawi jest obszarem pięknej przyrody z górami, nizinami, jeziorami. Jednym z niewielu, w którym znajdziesz swobodnie poruszające się zebry, bawoły lub słonie. Ponad 20 procent ogólnej powierzchni kraju (1180.000 kilometrów kwadratowych) zajmują obszary wodne, a liczba ludności wynosi 14 milionów.
Jak jest w Malawi z kawą? Choć ziarna kawy nie należą do głównych surowców rolnych (takich jak kukurydza, ryż, bawełna), od XVIII wieku jest uprawiana. Podobnie jak w wielu innych krajach, kawa Malawi także cierpiała na atak grzybów - powodując zauważalny spadek produkcji. Wspólne podejście do podobnych sytuacji, wzajemna pomoc i możliwość negocjowania odpowiednich stawek na rynku skłoniły rolników do przyłączenia się do spółdzielni.
Jedna z nich, nazwana po stolicy północnego regionu Malawi Mzuzu, współpracuje z 3000 plantatorami kawy z regionalnych 6 spółdzielni. Każdy producent w Mzuz (25 procent kobiet) zarządza średnio 5 hektarami ziemi. Filozofia Mzuzu jest, oczywiście, nie tylko po to, aby pomóc rolnikom sprzedawać swoją kawę. Zapewnia równość płci, promuje programy prozdrowotne i działa na rzecz lokalnej społeczności.
Etykieta AAA pokazuje, że są to duże ziarna.
Wpływ kawy
Jeśli chodzi o ilość, eksperci zalecają picie 2-4 filiżanek kawy dziennie. Jeśli chodzi o jakość, najlepiej pić kawę dobrej jakości ze sprawdzonej plantacji, dokładnie prażoną i starannie zapakowaną. Po spełnieniu tych warunków konsument poczuje kawę wszystkimi swoimi zmysłami, ale także uzyska wiele korzyści zdrowotnych.
Kawa przede wszystkim usuwa zmęczenie, energetyzuje i przyczynia się do poprawy nastroju. Ma korzystny wpływ na stan układu oddechowego, układu pokarmowego i wydalniczego. Jej przeciwutleniacze spowalniają naturalne starzenie się komórek.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
Kawę należy zmielić na grubość odpowiadającą wybranemu przygotowaniu kawy.
Do przyrządzenia kawy należy użyć co najmniej 1,5 - 2 łyżeczki (około 7 g) kawy zmielonej.
Zalać wodą o około 95 ° C.

























Potrzebujesz porady?

20. 3.
8. 7.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO ziarnista kawa

UGANDA AA MOUNT RWENZORI kawa ziarnista
