

HONDURAS GENUINE MARCALA kawa ziarnista
Nikt tej kawy z Ameryki Środkowej nie powinien przegapić. Najlepszą kawą z Hondurasu cieszymy się i my. Zaimponowała nam przede wszystkim swą bogatą intensywnością i lekką mieszanką słodkiego karmelu ze świeżymi owocami. Ktoś poczuje figi, inny zaś granatowe jabłka. W każdym przypadku plantacyjnej kawy z Marcal warto spróbować.
Skład
Arabika BIO 100%Pianka i smak kawy
Umiarkowana kwasowość, słodkawy karmel i orzeźwiające owoce tropikalne. Honduras Genuine Marcala spełnia wymagania specjalistów od kofeiny i tych, którzy rozkoszują się kawą po niedzielnym obiedzie. Piękne symetryczne ziarna po zmieleniu i ekstrakcji przekształcą się do pysznego napoju o niskiej, ale elastycznej i sprawnej piance.
Pochodzenie kawy
Kawa z Hondurasu nie należy do znanych w świecie. Jednak okazuje się, że zyskuje coraz więcej zwolenników. Kraj graniczący z Oceanem Spokojnym i Oceanem Atlantyckim jest największym eksporterem kawy w Ameryce Środkowej. Jego większą połowę obejmują góry o średniej wysokości 1000 metrów. Użytki rolne zajmują 15 procent powierzchni państwa. W Hondurasie jest niestety niestabilna sytuacja polityczna, która utrudnia eksport. Większość produkcji kawy kończy na rynku towarowym.
Obszar Marcal znajduje się w pobliżu granicy Salwadoru i Gwatemali. Plantacje leżące 1500 m n.p.m. są obrabiane gospodarstwami drobnych rolników. Ziarna kawy (Cofffea arabica) uzyskuje się procesem prania, który pozbywa owoc miąższu i łuski. W każdym plonie kawowca – wiśni są dwa ziarna. Potrzebna jest fermentacja do usunięcia śluzu i następuje suszenie. W Hondurasie, kawę suszy się wyłącznie w bezpośrednim świetle słonecznym.
Kawa jest palona tuż przed wysyłką do klienta. Tylko w świeżo palonej kawie można poczuć wszystkie jej smaki i silny aromat.
Zalety kawy
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Należy zmielić kawę bezpośrednio przed użytkiem zgodnie z wybranym gatunkiem kawy.
- Na jedną kawę, należy użyć co najmniej 1,5 - 2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
- Zalać wodą o temperaturze około 95 ° C.

























Potrzebujesz porady?

20. 2.
21. 4.
19. 9.
27. 11.
31. 7.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

BRAZYLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 kawa ziarnista

BRAZYLIA SOUTH OF MINAS kawa ziarnista
