

KREMOWE CIASTECZKA kawa ziarnista
Czekolada i mleko, czarna i biała. Najlepsza smakowa i kolorowa kombinacja dla tych, którzy kochają okrągłe i wypełnione ciastka. Jak tylko poczujecie jej smak wnet ucieszy wasze zmysły słodka nuta delikatnego mleka i niepowtarzalne aromatyczne kakao. Łatwo się w niej zakochać. Dla tych co chcę się cieszyć się ulubionymi kremowymi ciasteczkami bez martwienia się o bombę kalorii, uprażyliśmy specjalną „ciasteczkową” kawę. Jest pyszna, wypróbujcie!
Skład
Arabica, Naturalny aromatSmak kawy
Aromatyzowana kawa Kremowe ciasteczka swym smakiem rzeczywiście odpowiada popularnym mleczno- kakaowym warstwowym ciasteczkom. Jest słodko mleczna oraz gorzko kakaowa. Ale ponieważ jest to kawa, a nie słodkie ciasteczko, to znajdziecie w niej również unikalny charakter kawy Peru Andes. Kawy pełnej czekolady i owoców, z lekkim posmakiem orzechowym. Pianka jest jaśniejsza i bardziej spójna.
Pochodzenie kawy
Jeśli pytacie o pochodzenie ziaren kawy, z których zostały Kremowe ciasteczka prażone wtedy wiedzcie, że pochodzą ze słynnej na całym świecie peruwiańskiej plantacji prowincji Puno. Kawowce są tam od 18 wieku uprawiane przez drobnych rolników, szczególnie w obszarach leśnych wysokich And. Zdecydowana większość peruwiańskiej produkcji jest uważana za „bio”, ponieważ nawozy produkowane przemysłowo i chemiczne opryski są dla mieszkańców całkowicie niedostępne. Częściowo ze względów finansowych, ale także z powodu bardzo nieprzystępnego terenu, w którym są posadzone plantacje. Dlatego kawa Peru Andes jest wolna od jakichkolwiek szkodliwych lub toksycznych związków.
A jeśli pytacie, jak na plantacyjnej Arabici produkuje się Kremowe ciasteczka, tu jest odpowiedź. Po zbiorze owoce kawowca, poddane są obróbce przez mycie przez peruwiańskich rolników. Oznacza to, że wrzucają je do specjalnej maszyny, w której obracające się płyty lub bębny zgniatają, a poddana wysokiemu ciśnieniu woda wypłukuje ziarna z miąższu i łupiny. Następnie ziarna zostają poddane przez 12 do 36 godzin procesowi fermentacji w dużych zbiornikach. Na sam koniec pozostaje tylko czyszczenie i wysuszenie ziaren zwykle w bezpośrednim promieniowaniu słonecznym. Tak obrobiona zielona kawa wędruje na rynek.
Następnym krokiem jest oczywiście pieczenie. Jest to niezwykle delikatny proces, który może dostarczyć kawie wyjątkowości, ale również całkowicie ją zniszczyć. Ma to miejsce wtedy, gdy prażący nie ma wystarczająco dużo doświadczenia i wiedzy. Uzyskać z kawy szczególny aromat, z powodu którego jest tak popularna, nie jest łatwe. Podczas prażenia ziarna kawy są tak rozpalone, że stopniowo zmieniają kolor z jasnozielonego do żółtego, żółtobrązowego jasnobrądzowego do ciemnobrązowego. Wreszcie, kawa jest chłodzona powietrzem.
Właśnie w czasie pieczenia można dodać do kawy aromat. Prażenie zapewni w ten sposób przeniknięcie aromatu do ziarna i zachowa go, aż do czasu mielenia kawy przed przygotowaniem napoju. Aromat jest w tym przypadku dodany tylko w bardzo małej ilości. Druga możliwość to kawę aromatyzować po upieczeniu. Chodzi o wariant, gdy nie wymaga się tutaj dużego doświadczenia, z drugiej strony z takiej kawy aromat szybko się ulatnia. Smakowa kawa Kremowe ciasteczka została zaromatyzowana w czasie prażenia.
Przygotowanie kawy aromatyzowanej w automatycznym ekspresie do kawy
Jeśli planujesz używać kawy aromatyzowanej do przygotowania napoju w automatycznym ekspresie do kawy zalecamy upewnienie się, że jest to możliwe w instrukcji obsługi ekspresu do kawy. Jeżeli producent urządzenia nie podaje żadnych informacji na temat kawy aromatyzowanej, należy postępować zgodnie z poniższymi zaleceniami. Naturalny aromat, którym aromatyzowana jest ta kawa, może reagować z tworzywami sztucznymi przy dłuższym kontakcie w zbiorniku i spowodować ich wybielenie.
Ta sama zasada obowiązuje przy mieleniu kawy aromatyzowanej w młynkach (ręcznych i elektrycznych). |
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
Należy zmielić kawę bezpośrednio przed użyciem zgodnie z wybranym gatunkiem kawy.
Na jedną kawę należy użyć 1,5 - 2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
Zalać wrzącą wodą i przez około 5 minut pozostawić do zaparzenia.

























Potrzebujesz porady?

23. 7.
27. 2.
24. 10.
26. 1.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

CZEKOLADKI BELGIJSKIE kawa ziarnista

IRISH CREAM kawa ziarnista
