

KOSTARIKA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ kawa ziarnista
Naprawdę nie piłeś jeszcze kawy z Kostaryki? Musisz szybko to zmienić! Gleby wulkaniczne kraju Ameryki Środkowej dają kawie pełny, szlachetny smak. W przypadku kawy San Rafael z regionu Tarrazu wrażenie jest wzmocnione przez aksamitne słodkie nutki karmelu. Zaufaj ekspertom, na Costa Rica rośnie 400 milionów drzew kawowych! Nie będziesz zawiedziony.
Skład
Arabica 100%Pianka i smak kawy
Kawa z Kostaryki wyróżnia się bogatym, harmonijnym smakiem. Jest miękka, lekko kwaśna. Lubiana jest głównie wśród kobiet i tych, którzy są dopiero początku poznawania świata plantacji kawy. Kawa San Rafael to słodycz z nutą karmelu. Pianka jest delikatna, ale zwarta i spójna.
Pochodzenie kawy
Kolejna doskonała plantacyjna kawa z Ameryki Środkowej - Kostaryka jest jednym z krajów, które doprowadziły uprawę i produkcję kawy niemal do perfekcji. Jakościowa kawa zawiera 25 procent sprzedaży z eksportu zagranicznych, plantacje wykorzystują dużą część populacji co wpływa na znaczny zysk dla kraju i niepowtarzalny ośrodek badawczy dla rolnictwa.
Kawa w Kostaryce zaczęła rosnąć w 1779 roku, szybko stała się główną uprawą i siłą napędową lokalnej historii. Wpływy ze sprzedaży kawy, na przykład, pokryły koszty budowy pierwszej kolei łączącej ziemie na wybrzeżu Atlantyku, tzw. Ferrocarril al Atlantico. Również użyteczne były zyski z plantacji w trakcie budowy Teatru Narodowego w San Jose. Z pewnością nie jest bez znaczenia, jest fakt, że na jakość kawy w Kostaryce jest kładziony bardzo wielki nacisk. Dlatego, na przykład, zakazano uprawy niższej jakości Robusty.
Niepowtarzalny smak kawy Kostaryki zawdzięcza się głównie wulkanicznym glebom i wodom Pacyfiku. Tropikalne słońce nadaje jej siłę, wilgotny wiatr delikatność. Tarrazu znajduje się około 70 kilometrów na południe od stolicy San Jose, w dziewiczej okolicy otoczonej górami. Kawa jest dla ludzi niezbędnym źródłem utrzymania, a więc jej uprawie i przetwórstwie poświęca się wielką uwagę i czujność. Czerwone jagody kawy, które wielkością i wyglądem przypominają wiśnie, zbierane są kilka razy w okresie dojrzewania. W przypadku rodzaju San Rafael ziarna poddawane są obróbce przez mycie, w którym wydalany jest miąższ i skórki, w wodzie przebiega fermentacja, a następnie suszenie. Kładzie się również nacisk na końcową klasyfikację według wielkości i jakości ziaren kawy.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Należy zmielić kawę bezpośrednio przed użytkiem zgodnie z wybranym gatunkiem kawy.
- Na jedną kawę, należy użyć co najmniej 1,5 - 2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
- Zalać wodą o temperaturze około 95 ° C.

























Potrzebujesz porady?

17. 3.
17. 9.
31. 7.
3. 4.
27. 9.
7. 5.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

BRAZYLIA YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA

PERU ANDES GOLD kawa ziarnista
