Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

Kolumbie Embrujo Anaerobic Natural - Micro Lot

Kod: 2121

Czy wiecie, że embrujo to po hiszpańsku cud i magia? Teraz już wiecie. A kiedy spróbujecie arabiki Kolumbia Embrujo Anaerobic Natural, dowiecie się, dlaczego to słowo odgrywa główną rolę w jej nazwie. Jest naprawdę magiczna. Łączy w sobie tradycyjną uprawę i innowacyjne przetwarzanie. Dzięki fermentacji beztlenowej zyskała wyraźnie słodki, złożony smak i wyjątkowy, intensywny aromat.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
302,6 zł /1000 g 30,3 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Wtorku, 14. 5. 2024
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Kolumbia
Różnorodność
Różnorodność:
Colombia
Region
Region:
Caldas
Wysokości n.p.m.
Wysokości n.p.m.:
1450-1900m
Smak
Smak:
Owoce, Kakao
Przetwarzanie
Przetwarzanie:
Anaerobní fermentace

Skład

Arabica 100%

SMAK KAWY 

Kolumbia Embrujo Anaerobic Natural ma dosłownie fascynujący profil smakowy. Wyczuwalne są jeżyny, czerwone owoce i kakao, subtelna słodycz i lekka kwasowość. Ta kawa sprawi wam radość przygotowana w ekspresie kolbowym lub w kawiarce. Jej wyjątkowe nuty doskonale rozwija także cold brew.

Pochodzenie kawy

To kawa przez duże K! Kolumbia Embrujo Anaerobic Natural pochodzi z farmy Finca El Embrujo, położonej na wysokości 1 450 - 1 900 metrów. Obszar Anserma w regionie Caldas w Kolumbii był tak urzekający dla ojca obecnego właściciela, że kupił tam pierwsze 12 hektarów ziemi ponad 50 lat temu. Stopniowo powiększał gospodarstwo, które obecnie obejmuje 170 hektarów. Opiekę nad drzewami kawowymi przejął jego syn Ignacio Rodriguez.

Jego misją jest zastąpienie tradycyjnego podejścia do obróbki owoców kawy nowoczesnym, innowacyjnym i „magicznym”. Wybrał więc fermentację beztlenową, czyli fermentację bez dostępu tlenu. Co to oznacza? Do fermentacji beztlenowej wybierane są tylko w 100% dojrzałe owoce, więc pracownicy zbierają je ręcznie. Jeśli przypadkiem wiśnia niskiej jakości umknie uwadze zbieraczy, pracownicy odkrywają ją podczas ręcznego sortowania. Absolutnie doskonałe zbiory są częściowo pozbawiane skórki, rozrzucane w szczelnych workach i umieszczane w zbiornikach z wodą. W ten sposób, w środowisku pozbawionym tlenu (zwanym beztlenowym), fermentują do 100 godzin. W tym czasie rolnik monitoruje zawartość cukru i pH w workach, dopóki nie uzna fermentacji za zakończoną. Na koniec kawa musi zostać opróżniona z worków, powoli wysuszona, oczyszczona i pozostawiona do odpoczynku. Dopiero po niezbędnym „relaksie” kawa może trafić do klienta.

Ignacio Rodriguez jest znany ze swojego pozytywnego podejścia do ochrony środowiska - wykorzystuje wodę i łupiny z wiśni kawowych jako nawóz dla drzew kawowych, a jego zakład przetwórczy jest zasilany energią słoneczną. Rodriguez wspiera również lokalne kobiety, zatrudniając prawie 50 z nich przez cały rok. Wiele z nich to samotne matki, których utrzymanie zależy od farmy.

Degustując kawę Colombia Embrujo Anaerobic Natural, przypomnijcie sobie uczucie, jakie włożył w nią nie tylko właściciel gospodarstwa, ale także każdy z jego pracowników. I miejcie pewność, że macie okazję napić się kawy, która jest nie tylko wyśmienita w smaku, ale i odrobinę magiczna.

Efekty kawy

Arabica
Efekty arabiki

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

  1.  Kawę należy zmielić na grubość odpowiadającą wybranemu przygotowaniu kawy.
  2.  Na 1 kawę należy użyć przynajmniej 1,5 - 2 łyżeczki (mniej więcej 7g) zmielonej kawy.
  3.  Kawę należy zalać wodą o temperaturze 95°C.
Smak i nuty:
Intensywność
Kwasowość
Prażenie
Ziarno
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Pomóżcie innym przy wyborze:

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

2. 9x tak dla świeżej kawy. 2. 9x tak dla świeżej kawy.
12. 4. 2019 4 minuty czytania
ManuCafe: Kawowa energia na cały rok ManuCafe: Kawowa energia na cały rok
26. 3. 2018 3 minuty czytania
ManuCafe: Ogrzewająca moc kawy ManuCafe: Ogrzewająca moc kawy
27. 12. 2017 2 minuty czytania

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


CHERRY kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

CHERRY kawa ziarnista

Smak kawy poprawia się na całym świecie. Gdzieś dodaje się słodki smak, gdzieś przyprawy. Uprościliśmy Wam pracę i upaliliśmy stuprocentową Arabikę z aromatem cherry. Proszę się nie mylić – nie chodzi o żadną herbatkę dla babci! Peruwiańskie rozpieszczanie z kompleksowym smakiem zaciekawi specjalistę od IT, ale także nauczycielkę jogi. Cherry jest świeże i słodkie, ładnie współgra z harmoniczną kawą.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
150,9 zł /1000 g 15,1 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Wtorku, 14. 5. 2024

KUBA SERRANO SUPERIOR kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

KUBA SERRANO SUPERIOR kawa ziarnista

Bajka dla smakoszy! Ta kawa plantacyjna z południowego wybrzeża Kuby może pochwalić się prawie zerową kwasowością i pełnym smakiem o widocznym czekoladowym i karmelowym zabarwieniu. Pasmo górskie Sierra Maestra, w którym się urodziła, dało jej słodki zapach miodu i cukru trzcinowego. Kiedy jej spróbujecie, odkryjecie w niej nuty dymu i rumu kubańskiego.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
170,4 zł /1000 g 17,0 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Wtorku, 14. 5. 2024

ROBUSTA INDIE PARCHMENT AB
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

ROBUSTA INDIE PARCHMENT AB

Indyjska Robusta odgrywa kluczową rolę w tworzeniu delikatnych mieszanek kawy przeznaczonych specjalnie dla rynku włoskiego. Większość espresso, które możesz sobie zrobić wszędzie w Europie, korzysta z jej wspaniałego pełnego i lekko czekoladowego smaku, i może poszczycić się piękną, zwartą pianką. Teraz i ty masz szansę na przygotowanie swojego kubka według własnych upodobań. Wymieszaj arabikę z robustą, ciesz się nimi oddzielnie. Doświadczenia gwarantowane! Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
116,8 zł /1000 g 11,7 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Wtorku, 14. 5. 2024
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »