

Kawa orkiszowa z karmelem
Kawa orkiszowa z karmelem to idealne połączenie smaków, w którym prażone nuty orzechowe spotykają się z bogatą, maślaną słodyczą karmelu. „Kawa” orkiszowa oferuje również szereg aktywnych składników i naturalnie nie zawiera kofeiny, co czyni ją przyjemną alternatywą dla tradycyjnej kawy.
Skład
Orkisz 97%, AromatNapar i smak
Kawa orkiszowa z karmelem łączy w sobie subtelną goryczkę z nutą orzechów i bogatą słodyczą karmelu. Pozostawia w ustach ciepłą, maślaną gładkość, która rozpali wasze kubki smakowe.
Pochodzenie
Istnieje wiele legend na temat pochodzenia orkiszu (Triticum spelta), w tym jedna, która mówi, że orkisz został podarowany ludziom przez boginię żniw. Jest to stary gatunek pszenicy, który był uprawiany na Wschodzie w czasach prehistorycznych i dlatego jest uważany za jedno z najstarszych zbóż. W przeciwieństwie do innych pszenic, orkisz ma tę zaletę, że zawiera mniej glutenu, który jest również łatwiejszy do strawienia niż gluten w zwykłej pszenicy. Pomimo swojej długiej historii, orkisz przez wieki pozostawał w cieniu innych, bardziej znanych zbóż. Obecnie jednak uprawa orkiszu ponownie wysuwa się na pierwszy plan.
Orkisz jest znany jako substytut kawy od XVIII wieku, kiedy to król Prus Fryderyk II zachęcał do jego rozwoju. Wspaniale. W tamtych czasach kawa była bardzo droga ze względu na wysokie cła, a król Fryderyk szukał niedrogiej alternatywy, która nadal smakowałaby jak kawa. Kawa orkiszowa, uzyskiwana poprzez prażenie ziaren orkiszu, stała się więc bezzbożowym i bezkofeinowym substytutem tradycyjnej kawy, cenionym za swoje wyjątkowe właściwości i bogaty smak. Jest źródłem węglowodanów, białka, błonnika, witaminy E i B-complex, a także wielu minerałów, które są potrzebne do ważnych funkcji organizmu. Jej bezkofeinowy charakter sprawia, że kawa orkiszowa jest idealna dla każdego, w tym dla osób, które starają się ograniczyć spożycie kofeiny, ale nie chcą rezygnować z kawowego rytuału.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
Kawę orkiszową z karmelem zalać wodą o temperaturze 90-100°C w proporcji 2 g na 100 ml wody.










Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

BRAZYLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 kawa ziarnista

AJERKONIAK kawa rozpuszczalna
