

IRISH WHISKEY kawa ziarnista
Kiedy gorące ziarenka kawy znajdą się w mgiełce trzy razy destylowanego alkoholu z kraju łąk i wrzosowisk, powstanie pyszność, której nie można się oprzeć. Dowodem tego jest aromatyzowana kawa Irish whiskey, która doda energii podczas porannego startu, a spokoju podczas popołudniowej siesty. Cieszcie się nią w postaci espresso, latte lub cappuccino.
Skład
Arabica 100%, Naturalny aromatPianka i smak kawy
Tę stuprocentową arabikę wystarczy dobrze zmielić i zaparzyć. Wtedy odwdzięczy się wspaniałą delikatną pianką i wyśmienitym smakiem. Jej podstawa wywodzi się z kawy peruwiańskiej, dla której jest charakterystyczne gładkie i pełne ciało, lekka słodkawość oraz nuta owocowa. Przez aromatyzację irish whiskey kawa zyskuje unikatowy smak i zapach słodu.
Pochodzenie kawy
Kawę, której używamy do produkcji kaw aromatyzowanych przywozimy z plantacji znajdujących się w peruwiańskich Andach. Tamtejsi farmerzy, uprawiający ją na małych polach, produkują rzeczywiście świetną kawę o doskonałym smaku. Z uwagi na to, że ich pola są trudno dostępne, przy uprawie nie używajążadnych środków przemysłowych. Kawa z And jest często uważana za uprawianą organicznie.
Zbiory w regionie Puno odbywają się kilkakroć w ciągu sezonu. Owoce wyglądem przypominają czereśnie, ale w przeciwieństwie do nich, tutaj obiektem zainteresowanie nie jest soczysty miąższ.
Są nim pestki - ziarenka kawy, które delikatnie trzeba wydobyć z owoców. Peruwiańczycy używają metody bardziej skomplikowanej i droższej, czyli przemywania. Wynikiem tego procesu jest wysokiej jakości kawa. Przemywanie odbywa się w wodzie, gdzie jest także oddzielany miąższ i przebiega fermentacja. Finałem jest suszenie ziarenek kawy na słońcu. Aby kawa nie pleśniała konieczna jest dbałość o jej częste przewracanie w nocy, podczas deszczu jest przykryta specjalnymi płachtami.
Aromatyzacja kawy jest znana do lat 70 ubiegłego wieku. My ją aromatyzujemy jeszcze przed paleniem, które odbywa się tuż przed odesłaniem kawy do klienta. Aromat przenika do ziarna podczas delikatnego prażenia i dlatego właśnie jest w kawie bardzo dobrze skomponowany, nie ulotni się i można go poznać także w smaku.
Przygotowanie kawy aromatyzowanej w automatycznym ekspresie do kawy
Jeśli planujesz używać kawy aromatyzowanej do przygotowania napoju w automatycznym ekspresie do kawy zalecamy upewnienie się, że jest to możliwe w instrukcji obsługi ekspresu do kawy. Jeżeli producent urządzenia nie podaje żadnych informacji na temat kawy aromatyzowanej, należy postępować zgodnie z poniższymi zaleceniami. Naturalny aromat, którym aromatyzowana jest ta kawa, może reagować z tworzywami sztucznymi przy dłuższym kontakcie w zbiorniku i spowodować ich wybielenie.
Ta sama zasada obowiązuje przy mieleniu kawy aromatyzowanej w młynkach (ręcznych i elektrycznych). |
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Kawę należy zmielić na grubość odpowiadającą wybranemu przygotowaniu kawy.
- Na 1 kawę należy użyć przynajmniej 1,5 - 2 łyżeczki (mniej więcej 7g) zmielonej kawy.
- Kawę należy zalać wodą o temperaturze 95°C.

























Potrzebujesz porady?

18. 8.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

AJERKONIAK kawa ziarnista

IRISH CREAM kawa ziarnista
