

AJERKONIAK kawa ziarnista
Pamiętacie, jak chodziliście do mamusi popijać ajerkoniak z lodówki? Był taki słodki, aż się usta sklejały. Teraz możecie cieszyć się tym smakiem bez wyrzutów sumienia i to w dodatku prawie bez kalorii. Na ulubiony aromat ajerkoniaku pozwólcie sobie w ramach luksusowego zakończenia dobrego obiadu. Albo rozpocznijcie dzień od pachnącej kawki. Zależy tylko od was, w jaki sposób będziecie się cieszyć z tego boskiego napoju.
Skład
Arabica 100%, AromatPianka i smak kawy
W smaku tej kawy aromatyzowanej na pewno rozpoznacie wanilię, śmietanę i rum. Oczywiście nie brak i przyjemnego aromatu wysokiej jakości kawy plantacyjnej, w tym wypadku z pełnym ciałem, średnią kwasowością i lekką słodyczą. Pianka jest gęsta, delikatna i spoista.
Pochodzenie kawy
Stuprocentowa arabika z peruwiańskiego Puno jest znana na świecie ze swojego zrównoważonego smaku i jakością prawie na poziomie bio. Dzięki temu, że kawowce w tym regionie rosną wyłącznie na stokach wysokich And a dostęp do nich często jest skomplikowany, farmerzy nie używajążadnych sztucznych nawozów ani środków ochrony roślin. Dodatkowo farmerzy peruwiańscy nie mająśrodków na zakup tak drogich preparatów.
Zbiór owoców kawowca, tak zwanych czereśni, przebiega w Peru prawie przez cały okres wegetacji. Chodzi o to, aby do dalszej obróbki szły tylko owoce w pełni dojrzałe. Owoce poddawane są przemywaniu, czyli za pomocą wody. Do wyprodukowania 1 kg kawowych ziaren potrzeba ok 130 - 150 litrów wody, w której owoce kawowca są pozbawiane skorupek oraz fermentują. Ostatnim krokiem jest suszenie na słońcu albo w suszarni.
Aromatyzację kawy ziarnistej z plantacji nasz Mistrz palenia przeprowadza tuż przed jej uprażeniem. Zieloną ziarnistą kawę oprószy olejem nośnym. Dzięki temu smak dotrze głęboko do wnętrza i będzie zachowany na długi czas.
Przygotowanie kawy aromatyzowanej w automatycznym ekspresie do kawy
Jeśli planujesz używać kawy aromatyzowanej do przygotowania napoju w automatycznym ekspresie do kawy zalecamy upewnienie się, że jest to możliwe w instrukcji obsługi ekspresu do kawy. Jeżeli producent urządzenia nie podaje żadnych informacji na temat kawy aromatyzowanej, należy postępować zgodnie z poniższymi zaleceniami. Naturalny aromat, którym aromatyzowana jest ta kawa, może reagować z tworzywami sztucznymi przy dłuższym kontakcie w zbiorniku i spowodować ich wybielenie.
Ta sama zasada obowiązuje przy mieleniu kawy aromatyzowanej w młynkach (ręcznych i elektrycznych). |
Zalety kawy
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
Kawę należy zmielić na grubość odpowiadającą wybranemu przygotowaniu kawy.
Na 1 kawę należy użyć przynajmniej 1,5 - 2 łyżeczki (mniej więcej 7g) zmielonej kawy.
Kawę należy zalać wodą o temperaturze 95°C.

























23. 7.
10. 12.
14. 5.
2. 1.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

KARMELOWA kawa ziarnista

WANILIOWA kawa ziarnista
