

INDONEZJA SUMATRA LINTONG kawa ziarnista
Kawa oznaczona Klasą 1 to szczyt jakości! Oryginalny przysmak ze specjalnym profilem szybko znajduje smakoszy wśród miłośników kawy na świecie. Zwłaszcza wśród tych, którzy dużo podróżują, by odkrywać nowe smaki kawy. Lingtong Sumatra ziarnista kawa zadziwia niską kwasowością i słodko-ostrym smakiem. Znajdziesz w niej czekoladę, karmel, cedr i owoce. Świeżo prażona przekąska - zapraszamy do jej odkrycia!
Skład
Arabica 100%Pianka i aromat kawy
Ta sto procent plantacyjna Arabica posiada unikalne cechy - łączy w sobie pikantnie ostry zapach ze słodką kompozycją jabłka, cytryny, karmelu i czekolady. Smak jest wyważony i kompleksowy, niska kwasowość dodaje jej pyszności. Dzięki ciemnemu prażeniu wyróżniają się wszystkie dobre cechy. Powstały napój ma elastyczną piankę z maleńkich bąbelków. Doskonałe espresso.
Pochodzenie kawy
Znana na całym świecie nazwa, znana na całym świecie kawa. Lingtong uprawiana jest w centralnej części wyspy Sumatra zwanej Lingtong Nihuta blisko wulkanicznego jeziora Toba. Sumatrzańscy rolnicy przetwarzają kawę tradycyjnie tzw. metodą mokrą. Daje to kawie mocniejsze i ziemiste tony.
Zbieranie owoców przypominających kolorem i wielkością wiśnie przebiega na Sumatrze przez cały okres wegetacji. Dlatego rolnicy mogą zapewnić, że wszystkie ziarna kawy są dojrzałe. Kawowce (Coffea arabica) są najbardziej płodne pomiędzy 4. i 8. rokiem. Zbierają się całe owoce, często ręcznie. Sposób przetwarzania mokrą metodą - owoce wlewa się do dużych zbiorników z wodą. Te, które są dobrej jakości, pozostają na dnie, a wraz z wodą spływają przez płyty gniotące. Zostają zatem one pozbawione miąższu i łusek. Kolejno następuje fermentacja, która podkreśla smak ziarna. Ziarna kawy są suszone na słońcu, później dosuszane w piecach. W końcu czeka skrupulatne ręczne sortowanie i pakowanie w 60-kilogramowe worki.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Zmielić kawę
- Na 1 kawę, należy użyć co najmniej 1,5 - 2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
- Kawę zalać wodą o temperaturze około 95 ° C.

























Potrzebujesz porady?

17. 6.
28. 4.
27. 5.
1. 4.
12. 2.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

BRAZYLIA YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA

PERU ANDES GOLD kawa ziarnista
