

GUATEMALA SHB EP SANTA CLARA - kawa ziarnista
Skład
Arabica 100%Pianka i smak kawy
Kawa ziarnista Guatemala Santa Clara jest niezwykle przyjemna. Wasze kubki smakowe rozpieśći słodyczą i orzeźwi owocami cytrusowymi. Jest bardzo zrównoważona, pełna. Na koniec pojawi się delikatna czekolada, która długo pozostaje na podniebieniu. Jak każda arabika, tworzy na powierzchni napoju lekki, niski krem.
Pochodzenie kawy
Ale wróćmy do kawy. Ale wracając do kawy. Każda wiśnia jest zbierana ręcznie z krzaków kawyi przechodzi kontrolą zanim dotrze do części przetwórczej gospodarstwa. Z pewnością niezwykłe jest to, że farma zatrudnia „specjalnych zbieraczy”, bardzo doświadczonych i zdolnych do zbierania i sortowania tylko najlepszych owoców. Właściciel plantacji oczywiście zapłaci im więcej niż zwykłym pracownikom z drugiej strony uzyska niesamowicie czysty smak.
Wiśnie kawowe są przetwarzane zarówno tutaj, jak i gdzie indziej w Gwatemali przez mycie. Najpierw są one wlewane do tak zwanych młynów, które w wodzie mechanicznie usuwają skórę i części miąższu. Następnie podróżują do zbiorników fermentacyjnych, gdzie leżą 14–22 godzin. W tym czasie reszta miąższu ziaren kawy rozpuszcza się.
Farma Santa Clara bardzo ostrożnie podchodzi do gospodarki wodnej, ponieważ jej zasoby nie są nieograniczone. Dlatego przetwarza ją i pozbawioną pewnych części przywraca do naturalnego cyklu. Osad zawierający skórki, resztki miąższu i drobe zanieczyszczenia zostają kompostowane i wykorzystywane do nawożenia drzew kawowych.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Kawę należy zmielić na grubość odpowiadającą wybranemu przygotowaniu kawy.
- Na 1 kawę należy użyć przynajmniej 1,5 - 2 łyżeczki (mniej więcej 7g) zmielonej kawy.
- Kawę należy zalać wodą o temperaturze 95°C.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

BRAZYLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 kawa ziarnista

KUBA SERRANO SUPERIOR kawa ziarnista
