Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

Gorąca czekolada w proszku z cukrem kokosowym BIO

Kod: 1922

Dominikańskie organiczne kakao z cukrem kokosowym? Dlaczego nie! Przygotuj szybki, dobry i pełen antyoksydantów napój. Możecie dodać do niego bitą śmietanę, cynamon, pianki marshmallow lub syrop karmelowy, możecie pić go jako przekąskę lub po prostu dla przyjemności. Gorąca czekolada w proszku jest idealna przy pracy i podczas relaksu.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Wysyłając psa detektywa wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Republika Dominikany
Smak
Smak:
Mleczna czekolada
BIO
BIO:
Tak

Skład

Kakao w proszku BIO, Cukier kokosowy BIO

PIANKA I SMAK CZEKOLADY

Gorąca czekolada w proszku 30% z cukrem kokosowym jest niezwykle przyjemna, lekka i wystarczająco słodka.

POCHODZENIE

Historia gorącej czekolady rozpoczęła się w Ameryce prekolumbijskiej. Prażone ziarna kakaowca były używane do przygotowywania napoju przez Majów i Azteków na terenach dzisiejszego Meksyku. Nazywali ją xocolātl, czyli gorzką wodą, uważali ją za świętą i pili ją ubitą, doprawioną różnymi przyprawami. Według dostępnych informacji taką „czekoladę” słodzono miodem lub nektarem z agawy.

W XVI wieku Meksyk został podbity przez Hiszpanów, a xocolātl trafił do Europy. Niemal natychmiast stał się popularny zarówno wśród szlachty, jak i dostojników kościelnych. Ale minęło kolejne 200 lat, zanim narodziła się czekolada, jaką znamy dzisiaj.

Jeśli chodzi o gorącą czekoladę, jest to napój zrobiony z kakao, cukru i mleka, który jest podgrzewany i mieszany, aż stanie się gładkim, miękkim, gorącym napojem. Im lepszej jakości kakao w proszku i cukier, tym oczywiście smaczniejszy wynik.

Kakao z Dominikany zdecydowanie należy do czołówki. Charakteryzuje się owocowymi i kwiatowymi nutami. Uzyskuje się je dzięki wyjątkowym warunkom klimatycznym i glebowym, w jakich rosną prawdziwe drzewa kakaowe (Theobroma cacao). Drzewa o wysokości do 10 metrów mają wydłużone jagody zawierające kilka nasion - ziarna kakaowe. Usunięcie ich z jagód jest dość trudne, ponieważ są one przechowywane w mocnej i twardej miąższu. Kiedy pracownicy uwalniają nasiona, pozwalają im fermentować przez 1-6 dni, a następnie suszą je i wysyłają na rynek. Przetwórcy ziarna kakaowego wytwarzają z nich proszek kakaowy i masło kakaowe.

Wspomnijmy również, że kakao z Dominikany, jednego z największych producentów organicznego kakao na świecie, jest niezwykle cenne. Jest poszukiwane przez producentów czekolady premium, a jego cena nie należy do najniższych. Kakao zawiera szereg unikalnych substancji, w tym teobrominę, kofeinę, flawonoidy, anandamid, fenyloetyloaminę oraz minerały (magnez, żelazo, cynk).

Drugim ważnym składnikiem tej gorącej czekolady jest cukier kokosowy, naturalny słodzik wytwarzany z nektaru kwiatów palmy kokosowej. Jego zalety to niższy indeks glikemiczny, bogaty i złożony profil smakowy przypominający karmel oraz delikatny kokosowy aromat.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Rozpuszczamy 30 g czekolady w około 150 ml gorącego mleka. Jeśli chcecie, żeby napój był gęstszy i miał bardziej wyrazisty smak wymieszajcie czekoladę w stosunku 33 g czekolady i 66 ml gorącego mleka. Możecie oczywiście poeksperymentować z ilościami składników tak, aby uzyskać jak najbardziej satysfakcjonujący efekt.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100g kakao
Wartość energetyczna: 1646 kj / kcal
Tłuszcze: 6,4
z tego nasycone: 3,9
Sacharydy: 71,5
z tego cukry: 63,2
Białka: 7,5
Sól: 0,29
Pomóżcie innym przy wyborze:

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


IRISH CREAM kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

IRISH CREAM kawa ziarnista

Jeszcze nie dokonaliście wyboru? Przypomnijcie sobie więc, jak wspaniale smakuje irish cream. Karmel, śmietana, wanilia, migdały, whisky i oczywiście kawa… Decyzja zapadła! Stuprocentową Arabikę z aromatem słynnego likieru na pewno warto wypróbować. Jesteśmy pewni, że nie skończy się na jednym zamówieniu. Irish cream jest bowiem lu-ksu-so-wy.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
150,9 zł /1000 g 15,1 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Czwartku, 7. 3. 2024

15% ZNIŻKA
GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – MALINA
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – MALINA

Jakie wspomnienia się pojawią, kiedy poczujecie zapach malin? Letnie późne popołudnie? Dżem babci? Albo kawałek czekolady na podwieczorek, smakowany gdzieś pod lasem? To wszystko skrywa gorąca czekolada o smaku słodkich malin. Zagrzeje was po trasie biegowej, odświeży przed spotkaniem biznesowym. Kakao, jak wiadomo, zawiera hormon miłości i szczęścia. Zanurz się w malinowej przyjemności niezależnie od swoich obowiązków. Każdy dzień jest przecież stworzony do radości. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
119,4 zł /1000 g 101,5 zł /1000 g 10,2 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 7. 3. 2024

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – KARMEL
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – KARMEL

Jeśli macie kubek, mleko i łyżeczkę to tylko gorącej czekolady brakuje Wam do szczęścia. Mieszanka najwyższej jakości kakao i wysokiej jakości cukru trzcinowego potrafi przywrócić dobry nastrój i zachęcić do pracy lub uprawiania sportu. Nie bez powodu piją kakao zakochani ludzie, małe dzieci lub seniorzy. Oni wszyscy wiedzą co to jest szczęście. Dołączcie do nich i osłodźcie sobie rano lub popołudnie zdrową gorącą czekoladą. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
119,4 zł /1000 g 11,9 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 7. 3. 2024
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »