Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – MASALA CHAI

Kod: 1326
Ocena: bardzo dobra, 1 recenzje

Odrzućcie uprzedzenia, otwórzcie umysły i przygotujcie kubki smakowe. Ta gorąca czekolada jest wyjątkowa pod każdym względem. Po pierwsze, jest namieszana z wyjątkowej jakości kakao i cukru trzcinowego o najwyższych parametrach, a po drugie, aromatyzujemy ją  naturalnym aromatem, który jest naprawdę oryginalny. Każdy, kto nie zna masala, mieszanki kardamonu, cynamonu, imbiru i innych egzotycznych przyprawy, powinien szybko to naprawić. Kompozycja tych przypraw z czekoladą, dosłownie urzeka smakiem.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
119,4 zł /1000 g 11,9 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 4. 4. 2024
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Republika Dominikany
Smak
Smak:
Czekolada, Masala
BIO
BIO:
Tak

Skład

Organiczny cukier trzcinowy, Kakao w proszku BIO, Organiczny, naturalny aromat

Kremowo-czekoladowy smak

Gorąca czekolad w proszku z 42-procentowym kakao i szczyptą trzcinowego cukru smakuje bardzo smacznie, ciepło i miękko. Aromat masaly nadaje jej atrakcyjny, ale nie dominujący ton ulubionej mieszanki przypraw (kardamon, cynamon, imbir, goździki, anyż, czarny pieprz, gałka muszkatołowa).

Pochodzenie

Kiedy zaczniecie sączyć Gorącą Czekoladę Masala, wasze myśli przeniosą Was do odległych krain, które pachną dzikimi kwiatami i egzotycznymi przyprawami. Jednak prawdziwe pochodzenie składników zdradzimy Wam, jeszcze przed pierwszym łykiem.

Kakao wytwarzane jest z ziarna kakaowego zbieranego i przetwarzanego na Dominikanie. Większość archipelagu Wielkich Antyl pokrywają góry, klimat jest tropikalny, a od czasu do czasu pojawiają się tam huragany. Średnia temperatura waha się między 16 aż 30 ˚C. Gleba jest płodna, więc nic dziwnego, że 20 procent ludności zajmuje się rolnictwem. Najczęściej uprawiają trzcinę cukrową, banany, bawełnę, kawę i kakao. Właśnie to jest uważane za jedne z najwyższych jakości na świecie. Duża część produkcji pochodzi z rolnictwa ekologicznego. Prawdziwe kakaowce (Theobroma cacao) są uprawiane, zbierane i przetwarzane bez użycia przemysłowych nawozów lub środków ochronnych. Trend ten staje się popularny wśród coraz większej liczby rolników.

Drzewa kakaowe w przyrodzie dorastają do wysokości 5-8 metrów. Na plantacjach są jednak utrzymywane jako większe krzaki. Są to wciąż zielone rośliny, mają długie liście, puszyste gałęzie i kwitną każdego roku w dwóch falach. Kwiaty mają biało-różowy kolor. Owocem drzewa kakaowego są żółte, duże ziarna, nawet 30 cm długie, na powierzchni podłużnie wyżłobione. Wewnątrz, w gęstym białym miąższu, zawierają 4-14 nasion - ziarna kakaowca. To właśnie z nich wytwarza się kakao, towar poszukiwany na całym świecie. Smakowany przez władców Azteków, a także szlachetny dwór hiszpańskich zdobywców Ameryki.

Paragwaj jest drugim krajem, który ma udział na łagodności w gorącej czekoladzie. Jego trzcina cukrowa jest znana na całym świecie. Państwo śródlądowe zaliczane jest do krajów rozwijających się, a jest to drugi najuboższy kraj w Ameryce Południowej. Prawie połowa ludności pracuje w rolnictwie. Uprawiają soję, kukurydzę, ziarno i trzcinę cukrową (Saccharum officinarum). Masywna trawa, rosnąca do 5 metrów, zawiera nawet 20 procent cukru w miąższu łodygi (sacharoza, fruktoza i glukoza). Aż do średniowiecza cukier trzcinowy dla Europejczyków był nieznany. Wytwarza się go przez prasowanie łodygi i gotowanie uzyskanego płynu.

Mieszanka ta może zawierać śladowe ilości mleka, dlatego osoby mający alergię na laktozę powinni być jednak czujni.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Rozpuszczamy 30 g czekolady w około 150 ml gorącego mleka. Jeśli chcecie, żeby napój był gęstszy i miał bardziej wyrazisty smak wymieszajcie czekoladę w stosunku 33 g czekolady i 66 ml gorącego mleka. Możecie oczywiście poeksperymentować z ilościami składników tak, aby uzyskać jak najbardziej satysfakcjonujący efekt.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100g kakao
Wartość energetyczna: 1649 kJ / 392 kcal
Tłuszcze: 8,8
z tego nasycone: 5,5
Sacharydy: 63,7
z tego cukry: 58,2
Białka: 7,6
Sól: 0,02
Pomóżcie innym przy wyborze:

28. 9.

Ocena: bardzo dobra
Zamówiłam małe opakowanie na próbę i jest świetna!!

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


BRAZYLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

BRAZYLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 kawa ziarnista

Gorąca Brazylia daje światu nie tylko wspaniałych piłkarzy, surowce mineralne i okazję do podziwiania zabytków kultury. Jest także krajem, który zasłynął eksportem szczególnej kawy o świetnej jakości. Stuprocentowa Arabica Santos NY2 jest klasyką, która nigdy się nie znudzi. Któż, by się oparł czekoladzie i orzechom?  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
110,2 zł /1000 g 11,0 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Czwartku, 4. 4. 2024

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – MALINA
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – MALINA

Jakie wspomnienia się pojawią, kiedy poczujecie zapach malin? Letnie późne popołudnie? Dżem babci? Albo kawałek czekolady na podwieczorek, smakowany gdzieś pod lasem? To wszystko skrywa gorąca czekolada o smaku słodkich malin. Zagrzeje was po trasie biegowej, odświeży przed spotkaniem biznesowym. Kakao, jak wiadomo, zawiera hormon miłości i szczęścia. Zanurz się w malinowej przyjemności niezależnie od swoich obowiązków. Każdy dzień jest przecież stworzony do radości. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
119,4 zł /1000 g 11,9 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 4. 4. 2024

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – KARMEL
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – KARMEL

Jeśli macie kubek, mleko i łyżeczkę to tylko gorącej czekolady brakuje Wam do szczęścia. Mieszanka najwyższej jakości kakao i wysokiej jakości cukru trzcinowego potrafi przywrócić dobry nastrój i zachęcić do pracy lub uprawiania sportu. Nie bez powodu piją kakao zakochani ludzie, małe dzieci lub seniorzy. Oni wszyscy wiedzą co to jest szczęście. Dołączcie do nich i osłodźcie sobie rano lub popołudnie zdrową gorącą czekoladą. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
119,4 zł /1000 g 11,9 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 4. 4. 2024
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »