Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-17 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – MASALA CHAI

Kod: 1326

Odrzućcie uprzedzenia, otwórzcie umysły i przygotujcie kubki smakowe. Ta gorąca czekolada jest wyjątkowa pod każdym względem. Po pierwsze, jest namieszana z wyjątkowej jakości kakao i cukru trzcinowego o najwyższych parametrach, a po drugie, aromatyzujemy ją  naturalnym aromatem, który jest naprawdę oryginalny. Każdy, kto nie zna masala, mieszanki kardamonu, cynamonu, imbiru i innych egzotycznych przyprawy, powinien szybko to naprawić. Kompozycja tych przypraw z czekoladą, dosłownie urzeka smakiem.

Dostarczymy do Piątku, 21. 9. 2018
DPD Dostarczymy do 21. 9. 2018 11,0 zł
Duże opakowanie:
70,3 zł brutto
39,3 zł brutto
23,5 zł brutto
Małe opakowanie:
13,7 zł brutto
9,0 zł brutto
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Republika Dominikany
Smak
Smak:
Čokoláda s masalou
BIO
BIO:
Tak

Skład

Organiczny cukier trzcinowy, , Naturalny aromat

Kremowo-czekoladowy smak

Gorąca czekolad w proszku z 42-procentowym kakao i szczyptą trzcinowego cukru smakuje bardzo smacznie, ciepło i miękko. Aromat masaly nadaje jej atrakcyjny, ale nie dominujący ton ulubionej mieszanki przypraw (kardamon, cynamon, imbir, goździki, anyż, czarny pieprz, gałka muszkatołowa).

Pochodzenie

Kiedy zaczniecie sączyć Gorącą Czekoladę Masala, wasze myśli przeniosą Was do odległych krain, które pachną dzikimi kwiatami i egzotycznymi przyprawami. Jednak prawdziwe pochodzenie składników zdradzimy Wam, jeszcze przed pierwszym łykiem.

Kakao wytwarzane jest z ziarna kakaowego zbieranego i przetwarzanego na Dominikanie. Większość archipelagu Wielkich Antyl pokrywają góry, klimat jest tropikalny, a od czasu do czasu pojawiają się tam huragany. Średnia temperatura waha się między 16 aż 30 ˚C. Gleba jest płodna, więc nic dziwnego, że 20 procent ludności zajmuje się rolnictwem. Najczęściej uprawiają trzcinę cukrową, banany, bawełnę, kawę i kakao. Właśnie to jest uważane za jedne z najwyższych jakości na świecie. Duża część produkcji pochodzi z rolnictwa ekologicznego. Prawdziwe kakaowce (Theobroma cacao) są uprawiane, zbierane i przetwarzane bez użycia przemysłowych nawozów lub środków ochronnych. Trend ten staje się popularny wśród coraz większej liczby rolników.

Drzewa kakaowe w przyrodzie dorastają do wysokości 5-8 metrów. Na plantacjach są jednak utrzymywane jako większe krzaki. Są to wciąż zielone rośliny, mają długie liście, puszyste gałęzie i kwitną każdego roku w dwóch falach. Kwiaty mają biało-różowy kolor. Owocem drzewa kakaowego są żółte, duże ziarna, nawet 30 cm długie, na powierzchni podłużnie wyżłobione. Wewnątrz, w gęstym białym miąższu, zawierają 4-14 nasion - ziarna kakaowca. To właśnie z nich wytwarza się kakao, towar poszukiwany na całym świecie. Smakowany przez władców Azteków, a także szlachetny dwór hiszpańskich zdobywców Ameryki.

Paragwaj jest drugim krajem, który ma udział na łagodności w gorącej czekoladzie. Jego trzcina cukrowa jest znana na całym świecie. Państwo śródlądowe zaliczane jest do krajów rozwijających się, a jest to drugi najuboższy kraj w Ameryce Południowej. Prawie połowa ludności pracuje w rolnictwie. Uprawiają soję, kukurydzę, ziarno i trzcinę cukrową (Saccharum officinarum). Masywna trawa, rosnąca do 5 metrów, zawiera nawet 20 procent cukru w miąższu łodygi (sacharoza, fruktoza i glukoza). Aż do średniowiecza cukier trzcinowy dla Europejczyków był nieznany. Wytwarza się go przez prasowanie łodygi i gotowanie uzyskanego płynu.

Mieszanka ta może zawierać śladowe ilości mleka, dlatego osoby mający alergię na laktozę powinni być jednak czujni.

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

Gorące kakao – proszek jest odpowiedni do przygotowania pysznego napoju czekoladowego. Napój można przygotować na klasycznym mleku, sojowym lub ryżowym mleku. 2 – 3 kawowe łyżeczki rozpuścimy w ciepłym mleku. Zamieszamy i możemy się delektować.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100g kakao
Tłuszcze:8,8
z tego nasycone:5,5
Sacharydy:63,7
z tego cukry:58,2
Białka:7,6
Sól:0,02
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – KRAMEL
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – KRAMEL

Jeśli macie kubek, mleko i łyżeczkę to tylko gorącej czekolady brakuje Wam do szczęścia. Mieszanka najwyższej jakości kakao i wysokiej jakości cukru trzcinowego potrafi przywrócić dobry nastrój i zachęcić do pracy lub uprawiania sportu. Nie bez powodu piją kakao zakochani ludzie, małe dzieci lub seniorzy. Oni wszyscy wiedzą co to jest szczęście. Dołączcie do nich i osłodźcie sobie rano lub popołudnie zdrową gorącą czekoladą. Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Piątku, 21. 9. 2018
Duże opakowanie:
70,3 zł brutto
39,3 zł brutto
23,5 zł brutto
Małe opakowanie:
13,7 zł brutto
9,0 zł brutto
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Obsługa klienta
Dla partnerów

Prezent przy każdym zakupie | Warunki dla firm | Zniżka za pierwszy zakup »