Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% - IMBIR

Kod: 1324

Jak wiadomo – imbir zagrzeje. Imbir także pobudza i odświeża umysł. Dodaliśmy kilka kropli naturalnego aromatu imbiru do kakao z Dominikany i cukru trzcinowego z Paragwaju. Efekt? Gorąca czekolada o pysznych smakach i kuszących zapachach. Odpowiednia zarówno do porannej pracy, jak i do popołudniowego leniuchowania. Gorąca czekolada jest doskonała zarówno na ciepło, jak i letni napój. Delektujcie się.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
119,4 zł /1000 g 11,9 zł /100 g
Dostarczymy do Wtorku, 25. 2. 2025
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Republika Dominikany
Smak
Smak:
Czekolada, Imbir
BIO
BIO:
Tak

Skład

Organiczny cukier trzcinowy, Kakao w proszku BIO, Organiczny, naturalny aromat

PIANKA I SMAK CZEKOLADY

Gorąca czekolad w proszku z 42-procentowym kakao i szczyptą trzcinowego cukru smakuje bardzo smacznie, ciepło i miękko. Aromat imbiru nadaje jej atrakcyjny, ale nie dominujący ton ulubionej przyprawy.

POCHODZNIE 

Kakao z Dominikany, cukier trzcinowy z Paragwaju, kropla naturalnego aromatu z Europy. Wszystko to od najlepszych dostawców i w najwyższej jakości. Dobrze a teraz pięknie i poklei.

Republika Dominikany jest znana jako popularna miejscowość turystyczna. Karaiby są naprawdę piękne, a kraina wabi turystów nie tylko do relaksu na plażach, ale także do wyjście w góry. Ponadto to jednak zapamiętajmy ze w archipelagu Wielkich Antyl jest kraj eksportujący niezwykłej jakości kakao. Docenione przez amerykańskich kupujących i wiodących holenderskich producentów czekolady. Wiele gospodarstw koncentruje się na uprawie kakaowców właściwych (Theobroma cacao) w systemie rolnictwa ekologicznego. Trend ten jest ogólnie dla wszystkich mile widziany.

Drzewa kakaowe pierwotnie dorastały do wysokości nawet 8 metrów, na plantacjach są jednak utrzymywane do wysokości krzaków. Zbiory wykonuje się zazwyczaj dwa razy w roku, gdy owoce dojrzewają na żółto, nawet do 30 centymetrowej długości. Wewnątrz, w gęstym białym miąższu, zawierają 4-14 nasion, tzw. ziarna kakaowca. Po ich wyjęciu i oczyszczeniu, pozostawia się je na kilka dni fermentowania a następnie podlegają wysuszeniu. Ziarna kakaowe wytwarza się przez prażenie, kruszenie, mielenie.  Następnie z powstałej kakaowej masy oddziela się kakaowe masło i kakaowy proszek. Ziarna i kakaowy proszek były wysoko cenione w historii. Ziarna kakaowe wykorzystywali nawet Aztekowie jako środek płatniczy a napój z kakaowego proszku, odpowiednio  przyprawiony, był podawany na arystokratycznych dziedzińcach.

Paragwaj leży w głębi lądu, co zdaniem wielu ekspertów obniża jego potencjał gospodarczy. Drugi najbiedniejszy kraj Ameryki Południowej potyka się z problemami wysokiego bezrobocia, częstych strajków i niestabilnością. Około 45 procent ludności żyje z produkcji rolnej. Najczęściej uprawiają soję i kukurydzę. Trzcina cukrowa to kolejny surowiec eksportowany z Paragwaju.

Wysokie trawy osiągają wysokość do 6 metrów. Jej pędy mogą mieć nawet 5 centymetrów średnicy, łodygi są wypełnione miąższem bogatym w cukier. To właśnie te rolnicy zbierają, ręcznie za pomocą maczet, albo maszynowo. Trzcinę należy przetworzyć w ciągu 24 godzin, w przeciwnym razie zacznie się psuć. Po zbiorach łodygi są transportowane do zakładu przetwórczego, gdzie sok jest uzyskiwany poprzez ich tłoczenie. Gotowaniem  tego soku woda ulegnie odparowaniu. Otrzymane brązowe słodkie kryształy są stosowane jako słodzik - cukier trzcinowy.

Na koniec aromat naturalny. Jest produkowany w Europie i w przeciwieństwie do syntetycznych, pochodzi z prawdziwych roślin. Najczęściej jest wydobywany przez ekstrakcję. Nie zawiera żadnych obcych związków, nie powoduje zgagi ani innych trudności.

Ta mieszanka może zawierać śladowe ilości mleka, osoby z alergią na laktozę powinny zachować ostrożność.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Rozpuszczamy 30 g czekolady w około 150 ml gorącego mleka. Jeśli chcecie, żeby napój był gęstszy i miał bardziej wyrazisty smak wymieszajcie czekoladę w stosunku 33 g czekolady i 66 ml gorącego mleka. Możecie oczywiście poeksperymentować z ilościami składników tak, aby uzyskać jak najbardziej satysfakcjonujący efekt.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100g kakao
Wartość energetyczna: 1649 kJ / 392 kcal
Tłuszcze: 8,8
z tego nasycone: 5,5
Sacharydy: 63,7
z tego cukry: 58,2
Białka: 7,6
Sól: 0,02
Pomóżcie innym przy wyborze:

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – MALINA
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – MALINA

Jakie wspomnienia się pojawią, kiedy poczujecie zapach malin? Letnie późne popołudnie? Dżem babci? Albo kawałek czekolady na podwieczorek, smakowany gdzieś pod lasem? To wszystko skrywa gorąca czekolada o smaku słodkich malin. Zagrzeje was po trasie biegowej, odświeży przed spotkaniem biznesowym. Kakao, jak wiadomo, zawiera hormon miłości i szczęścia. Zanurz się w malinowej przyjemności niezależnie od swoich obowiązków. Każdy dzień jest przecież stworzony do radości. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
119,4 zł /1000 g 11,9 zł /100 g
Dostarczymy do Wtorku, 25. 2. 2025

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – KARMEL
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – KARMEL

Jeśli macie kubek, mleko i łyżeczkę to tylko gorącej czekolady brakuje Wam do szczęścia. Mieszanka najwyższej jakości kakao i wysokiej jakości cukru trzcinowego potrafi przywrócić dobry nastrój i zachęcić do pracy lub uprawiania sportu. Nie bez powodu piją kakao zakochani ludzie, małe dzieci lub seniorzy. Oni wszyscy wiedzą co to jest szczęście. Dołączcie do nich i osłodźcie sobie rano lub popołudnie zdrową gorącą czekoladą. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
119,4 zł /1000 g 11,9 zł /100 g
Dostarczymy do Wtorku, 25. 2. 2025

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – MASALA CHAI
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – MASALA CHAI

Odrzućcie uprzedzenia, otwórzcie umysły i przygotujcie kubki smakowe. Ta gorąca czekolada jest wyjątkowa pod każdym względem. Po pierwsze, jest namieszana z wyjątkowej jakości kakao i cukru trzcinowego o najwyższych parametrach, a po drugie, aromatyzujemy ją  naturalnym aromatem, który jest naprawdę oryginalny. Każdy, kto nie zna masala, mieszanki kardamonu, cynamonu, imbiru i innych egzotycznych przyprawy, powinien szybko to naprawić. Kompozycja tych przypraw z czekoladą,… Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
119,4 zł /1000 g 11,9 zł /100 g
Dostarczymy do Wtorku, 25. 2. 2025
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »