Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-17 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% - IMBIR

Kod: 1324

Jak wiadomo – imbir zagrzeje. Imbir także pobudza i odświeża umysł. Dodaliśmy kilka kropli naturalnego aromatu imbiru do kakao z Dominikany i cukru trzcinowego z Paragwaju. Efekt? Gorąca czekolada o pysznych smakach i kuszących zapachach. Odpowiednia zarówno do porannej pracy, jak i do popołudniowego leniuchowania. Gorąca czekolada jest doskonała zarówno na ciepło, jak i letni napój. Delektujcie się.

Dostarczymy do Środy, 24. 10. 2018
Paczkomat Dostarczymy do 24. 10. 2018 10,0 zł
DPD Dostarczymy do 24. 10. 2018 11,0 zł
Duże opakowanie:
70,3 zł brutto
39,3 zł brutto
23,5 zł brutto
Małe opakowanie:
13,7 zł brutto
9,0 zł brutto
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Republika Dominikany
Smak
Smak:
Czekolada z imbirem
BIO
BIO:
Tak

Skład

Organiczny cukier trzcinowy, Organiczny proszek kakaowy, Naturalny aromat

PIANKA I SMAK CZEKOLADY

Gorąca czekolad w proszku z 42-procentowym kakao i szczyptą trzcinowego cukru smakuje bardzo smacznie, ciepło i miękko. Aromat imbiru nadaje jej atrakcyjny, ale nie dominujący ton ulubionej przyprawy.

POCHODZNIE 

Kakao z Dominikany, cukier trzcinowy z Paragwaju, kropla naturalnego aromatu z Europy. Wszystko to od najlepszych dostawców i w najwyższej jakości. Dobrze a teraz pięknie i poklei.

Republika Dominikany jest znana jako popularna miejscowość turystyczna. Karaiby są naprawdę piękne, a kraina wabi turystów nie tylko do relaksu na plażach, ale także do wyjście w góry. Ponadto to jednak zapamiętajmy ze w archipelagu Wielkich Antyl jest kraj eksportujący niezwykłej jakości kakao. Docenione przez amerykańskich kupujących i wiodących holenderskich producentów czekolady. Wiele gospodarstw koncentruje się na uprawie kakaowców właściwych (Theobroma cacao) w systemie rolnictwa ekologicznego. Trend ten jest ogólnie dla wszystkich mile widziany.

Drzewa kakaowe pierwotnie dorastały do wysokości nawet 8 metrów, na plantacjach są jednak utrzymywane do wysokości krzaków. Zbiory wykonuje się zazwyczaj dwa razy w roku, gdy owoce dojrzewają na żółto, nawet do 30 centymetrowej długości. Wewnątrz, w gęstym białym miąższu, zawierają 4-14 nasion, tzw. ziarna kakaowca. Po ich wyjęciu i oczyszczeniu, pozostawia się je na kilka dni fermentowania a następnie podlegają wysuszeniu. Ziarna kakaowe wytwarza się przez prażenie, kruszenie, mielenie.  Następnie z powstałej kakaowej masy oddziela się kakaowe masło i kakaowy proszek. Ziarna i kakaowy proszek były wysoko cenione w historii. Ziarna kakaowe wykorzystywali nawet Aztekowie jako środek płatniczy a napój z kakaowego proszku, odpowiednio  przyprawiony, był podawany na arystokratycznych dziedzińcach.

Paragwaj leży w głębi lądu, co zdaniem wielu ekspertów obniża jego potencjał gospodarczy. Drugi najbiedniejszy kraj Ameryki Południowej potyka się z problemami wysokiego bezrobocia, częstych strajków i niestabilnością. Około 45 procent ludności żyje z produkcji rolnej. Najczęściej uprawiają soję i kukurydzę. Trzcina cukrowa to kolejny surowiec eksportowany z Paragwaju.

Wysokie trawy osiągają wysokość do 6 metrów. Jej pędy mogą mieć nawet 5 centymetrów średnicy, łodygi są wypełnione miąższem bogatym w cukier. To właśnie te rolnicy zbierają, ręcznie za pomocą maczet, albo maszynowo. Trzcinę należy przetworzyć w ciągu 24 godzin, w przeciwnym razie zacznie się psuć. Po zbiorach łodygi są transportowane do zakładu przetwórczego, gdzie sok jest uzyskiwany poprzez ich tłoczenie. Gotowaniem  tego soku woda ulegnie odparowaniu. Otrzymane brązowe słodkie kryształy są stosowane jako słodzik - cukier trzcinowy.

Na koniec aromat naturalny. Jest produkowany w Europie i w przeciwieństwie do syntetycznych, pochodzi z prawdziwych roślin. Najczęściej jest wydobywany przez ekstrakcję. Nie zawiera żadnych obcych związków, nie powoduje zgagi ani innych trudności.

Ta mieszanka może zawierać śladowe ilości mleka, osoby z alergią na laktozę powinny zachować ostrożność.

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

Proszek jest odpowiedni do przygotowania pysznego, gorącego napoju czekoladowego. Napój można przygotować na klasycznym mleku, sojowym lub ryżowym mleku.

2 – 3 kawowe łyżeczki rozpuścimy w ciepłym mleku. Zamieszamy i możemy się delektować.

 

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100g kakao
Tłuszcze:8,8
z tego nasycone:5,5
Sacharydy:63,7
z tego cukry:58,2
Białka:7,6
Sól:0,02
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – KRAMEL
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – KRAMEL

Jeśli macie kubek, mleko i łyżeczkę to tylko gorącej czekolady brakuje Wam do szczęścia. Mieszanka najwyższej jakości kakao i wysokiej jakości cukru trzcinowego potrafi przywrócić dobry nastrój i zachęcić do pracy lub uprawiania sportu. Nie bez powodu piją kakao zakochani ludzie, małe dzieci lub seniorzy. Oni wszyscy wiedzą co to jest szczęście. Dołączcie do nich i osłodźcie sobie rano lub popołudnie zdrową gorącą czekoladą. Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Środy, 24. 10. 2018
Duże opakowanie:
70,3 zł brutto
39,3 zł brutto
23,5 zł brutto
Małe opakowanie:
13,7 zł brutto
9,0 zł brutto
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Obsługa klienta
Dla partnerów

Prezent przy każdym zakupie | Warunki dla firm | Zniżka za pierwszy zakup »