Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO - CYNAMON

Kod: 1747

Cynamon ma tysiące zastosowań. Najpopularniejszym z nich jest aromatyzowanie napojów. W połączeniu z czekoladą tworzy duet, któremu nie sposób się oprzeć - gładkie, słodkie kakao w proszku doskonale uzupełnia ciepły, lekko pieprzny i niezwykle aromatyczny aromat cynamonu. Wszystko w jakości BIO! Wymieszajcie tę mieszankę z gorącym mlekiem. Dostaniecie dobre pomysły na zdrowe śniadania, przekąski i kolacje.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
119,4 zł /1000 g 11,9 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 2. 5. 2024
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Republika Dominikany
Smak
Smak:
Czekolada, Cynamon
BIO
BIO:
Tak

Skład

Kakao w proszku BIO, Organiczny cukier trzcinowy, Organiczny, naturalny aromat

Pianka i smak czekolady

Gorąca czekolada w proszku 42% BIO - cynamon składa się z wysokiej jakości kakao, cukru trzcinowego i kropli cynamonowego aromatu. Użyte składniki są w jakości BIO, możesz polegać na ich najwyższej jakości. Powstały smak można określić jako kakaowy ciepły, lekko pieprzny i niezwykle przyjemnie pachnący.

Pochodzenie 

Jeśli jest jakaś uprawa, która ma kluczowe znaczenie dla Republiki Dominikańskiej, to musi to być ziarno kakaowca. Ten karaibski kraj, położony na wyspie Hispaniola, jest jednym z czołowych producentów ekologicznego kakao na świecie. Od 2015 r. udało się wyeksportować kakao do Stanów Zjednoczonych, Holandii, Belgii, Meksyku i Hiszpanii, nie tylko dzięki wysiłkom blisko 40 tys. gospodarstw, ale także dzięki silnemu wsparciu lokalnego Ministerstwa Rolnictwa.

Dodajmy, że w Republice Dominikańskiej jest około 150 000 hektarów ziemi obsadzonej kakaowcami, z czego ponad 17% przeznaczono na uprawę ekologicznych ziaren kakaowca. Ponadto Dominikana została sklasyfikowana jako jeden z zaledwie 15 producentów kakao dla smakoszy na świecie.

Z plantacji kakaowca (Theobroma cacao) wiedzie długa droga do gorącej czekolady. Ziarna kakaowca, jakie znamy, znajdują się w ciężkich owocach wiecznie zielonych drzew. Wydłużone jagody trzeba ściąć z drzew, usunąć nasiona (ziarna) z ich komór, oczyścić i przetworzyć. Surowe ziarna pozostawia się na kilka dni do fermentacji, po czym ponownie się je oczyszcza, a następnie suszy. Kolejnym etapem jest maszynowe czyszczenie, obieranie i peklowanie ziaren. W zakładach przetwórczych tak przygotowany surowiec jest mielony w celu uzyskania miazgi kakaowej. Następnie oddziela się proszek kakaowy od masła kakaowego.

W przypadku Czekolady na gorąco w proszku 42% BIO - Cynamon, do kakao w proszku dodano organiczny cukier trzcinowy, który jest wytwarzany przez gotowanie soku z łodyg trzciny cukrowej (Saccharum officinarum). Na koniec do takiej mieszaniny można dodać organiczny aromat cynamonowy. Jest to aromat wytwarzany z naturalnego cynamonu przy użyciu procesów fizycznych, mikrobiologicznych lub enzymatycznych. Naturalne środki aromatyzujące są całkowicie bezpieczne, nie powodują zgagi ani innych problemów zdrowotnych.

Ta gorąca czekolada może być spożywana przez starsze dzieci, dorosłych i seniorów. Ostrożność powinny zachować jedynie osoby nietolerujące laktozy. Gorąca czekolada może zawierać śladowe ilości mleka.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Rozpuszczamy 30 g czekolady w około 150 ml gorącego mleka. Jeśli chcecie, żeby napój był gęstszy i miał bardziej wyrazisty smak wymieszajcie czekoladę w stosunku 33 g czekolady i 66 ml gorącego mleka. Możecie oczywiście poeksperymentować z ilościami składników tak, aby uzyskać jak najbardziej satysfakcjonujący efekt.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100g kakao
Wartość energetyczna: 1649 kJ / 392 kcal
Tłuszcze: 8,8
z tego nasycone: 5,5
Sacharydy: 63,7
z tego cukry: 58,2
Białka: 7,6
Sól: 0,02
Pomóżcie innym przy wyborze:

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


BRAZYLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

BRAZYLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 kawa ziarnista

Gorąca Brazylia daje światu nie tylko wspaniałych piłkarzy, surowce mineralne i okazję do podziwiania zabytków kultury. Jest także krajem, który zasłynął eksportem szczególnej kawy o świetnej jakości. Stuprocentowa Arabica Santos NY2 jest klasyką, która nigdy się nie znudzi. Któż, by się oparł czekoladzie i orzechom?  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
110,2 zł /1000 g 11,0 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Czwartku, 2. 5. 2024

BRAZYLIA SOUTH OF MINAS kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

BRAZYLIA SOUTH OF MINAS kawa ziarnista

Zaproszenia na kawę się nie odmawia. Zachęcamy do kupna jednej z najlepszych na rynku kaw i do przygotowania pachnącego popołudnia dla tych, których lubicie. Przy filiżance gorącej pyszności z lekką nutą czekolady czas mija szybko. Brazylijska Arabika będzie dla was wspaniałym towarzyszem. I nigdy się nie znudzi.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
147,0 zł /1000 g 14,7 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Czwartku, 2. 5. 2024

CZEKOLADKI BELGIJSKIE kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADKI BELGIJSKIE kawa ziarnista

Życie jest jak bombonierka… Odrzućcie skromność i spróbujcie tego co najlepsze. Czekoladki belgijskie w postaci wysokiej jakości kawy plantacyjnej sprawią przyjemność, pobudzą i uszczęśliwią. Aromatyzacja stuprocentowej Arabici z Peru z aromatem czekoladowym, to był genialny pomysł. Docenicie go podczas spokojnego śniadania lub świątecznego obiadu.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
156,6 zł /1000 g 15,7 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Czwartku, 2. 5. 2024
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »