

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO - CYNAMON
Cynamon ma tysiące zastosowań. Najpopularniejszym z nich jest aromatyzowanie napojów. W połączeniu z czekoladą tworzy duet, któremu nie sposób się oprzeć - gładkie, słodkie kakao w proszku doskonale uzupełnia ciepły, lekko pieprzny i niezwykle aromatyczny aromat cynamonu. Wszystko w jakości BIO! Wymieszajcie tę mieszankę z gorącym mlekiem. Dostaniecie dobre pomysły na zdrowe śniadania, przekąski i kolacje.
Skład
Kakao w proszku BIO, Organiczny cukier trzcinowy, Organiczny, naturalny aromatPianka i smak czekolady
Gorąca czekolada w proszku 42% BIO - cynamon składa się z wysokiej jakości kakao, cukru trzcinowego i kropli cynamonowego aromatu. Użyte składniki są w jakości BIO, możesz polegać na ich najwyższej jakości. Powstały smak można określić jako kakaowy ciepły, lekko pieprzny i niezwykle przyjemnie pachnący.
Pochodzenie
Jeśli jest jakaś uprawa, która ma kluczowe znaczenie dla Republiki Dominikańskiej, to musi to być ziarno kakaowca. Ten karaibski kraj, położony na wyspie Hispaniola, jest jednym z czołowych producentów ekologicznego kakao na świecie. Od 2015 r. udało się wyeksportować kakao do Stanów Zjednoczonych, Holandii, Belgii, Meksyku i Hiszpanii, nie tylko dzięki wysiłkom blisko 40 tys. gospodarstw, ale także dzięki silnemu wsparciu lokalnego Ministerstwa Rolnictwa.
Dodajmy, że w Republice Dominikańskiej jest około 150 000 hektarów ziemi obsadzonej kakaowcami, z czego ponad 17% przeznaczono na uprawę ekologicznych ziaren kakaowca. Ponadto Dominikana została sklasyfikowana jako jeden z zaledwie 15 producentów kakao dla smakoszy na świecie.
Z plantacji kakaowca (Theobroma cacao) wiedzie długa droga do gorącej czekolady. Ziarna kakaowca, jakie znamy, znajdują się w ciężkich owocach wiecznie zielonych drzew. Wydłużone jagody trzeba ściąć z drzew, usunąć nasiona (ziarna) z ich komór, oczyścić i przetworzyć. Surowe ziarna pozostawia się na kilka dni do fermentacji, po czym ponownie się je oczyszcza, a następnie suszy. Kolejnym etapem jest maszynowe czyszczenie, obieranie i peklowanie ziaren. W zakładach przetwórczych tak przygotowany surowiec jest mielony w celu uzyskania miazgi kakaowej. Następnie oddziela się proszek kakaowy od masła kakaowego.
W przypadku Czekolady na gorąco w proszku 42% BIO - Cynamon, do kakao w proszku dodano organiczny cukier trzcinowy, który jest wytwarzany przez gotowanie soku z łodyg trzciny cukrowej (Saccharum officinarum). Na koniec do takiej mieszaniny można dodać organiczny aromat cynamonowy. Jest to aromat wytwarzany z naturalnego cynamonu przy użyciu procesów fizycznych, mikrobiologicznych lub enzymatycznych. Naturalne środki aromatyzujące są całkowicie bezpieczne, nie powodują zgagi ani innych problemów zdrowotnych.
Ta gorąca czekolada może być spożywana przez starsze dzieci, dorosłych i seniorów. Ostrożność powinny zachować jedynie osoby nietolerujące laktozy. Gorąca czekolada może zawierać śladowe ilości mleka.
Wzór opakowania czekolady i kakao
Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.
Sposób przygotowania
Rozpuszczamy 30 g czekolady w około 150 ml gorącego mleka. Jeśli chcecie, żeby napój był gęstszy i miał bardziej wyrazisty smak wymieszajcie czekoladę w stosunku 33 g czekolady i 66 ml gorącego mleka. Możecie oczywiście poeksperymentować z ilościami składników tak, aby uzyskać jak najbardziej satysfakcjonujący efekt.










Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 1649 kJ / 392 kcal |
Tłuszcze: | 8,8 |
z tego nasycone: | 5,5 |
Sacharydy: | 63,7 |
z tego cukry: | 58,2 |
Białka: | 7,6 |
Sól: | 0,02 |
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – MALINA

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – KARMEL
