Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

Etiopia Yirga Cheffe - kawa ziarnista jasno palona

Kod: 2145

Kwiaty, kwiaty, kwiaty! Jasno palona Etiopia Yirga Cheffe przeniesie Was do ogrodu botanicznego, a nawet na tropikalną wyspę. Jest tak odurzająca, że poczujecie się jak motyl nad plantacjami gerber i tulipanów. Delikatne ziarna z południowo-zachodniej Etiopii mają bogaty profil smakowy, który pięknie rozwinie filtr lub ekspres V60.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
177,9 zł /1000 g 17,8 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Piątku, 24. 5. 2024
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Etiopia
Różnorodność
Różnorodność:
Mixed Heirloom
Region
Region:
Yirgacheffe, Konga
Wysokości n.p.m.
Wysokości n.p.m.:
2200m
Smak
Smak:
Kwiatowy
Przetwarzanie
Przetwarzanie:
Mokre

Skład

Arabica 100%

Pianka i smak kawy

Arabica Ethiopia Yirga Cheffe - kawa ziarnista jasno palona została wypalona tak, aby zachować jak najwięcej oryginalnego aromatu. Dlatego jest tak świeża i zachwycająco kwiatowa. Przy prawidłowym parzeniu wyczuwalne są również nuty owocowe - w szczególności moreli i brzoskwini. Jasno palona kawa ma bogaty profil smakowy i z pewnością nie zawiedzie żadnego miłośnika kawy.

Pochodzenie kawy

Etiopski region Yirgacheffe wpisał się w historię kawy swoim pierwszeństwem w tak zwanej mokrej obróbce. Zbudowano tutaj unikatową myjnię, która stanowiła kompletne odrodzenie kawy etiopskiej pod względem jakości. W odróżnieniu od innych części kraju, gdzie kawę uprawia się na dużą skalę, Yirgacheffe opiera się o mniejszą produkcję tradycyjnych, rdzennych rodzajów kawy. Kawa z południowego zachodu Etiopii wyznacza się wyraźnym słodkim aromatem owoców oraz wyśmienitą jakością. Unikatowa mokra obróbka owoców kawy składa się z kilku kroków. Zaraz po zebraniu rozpoczyna się mycie w wodzie, które oddzieli owoce niskiej jakości (zostają na powierzchni wody), a równocześnie – podczas przejścia owoców przez specjalne płyty – usunie miąższ. W wodzie owoce spędzają nawet 18 godzin. Kolejnym krokiem jest fermentacja. Ta pozbawi wilgotne ziarna śluzu i uwydatni cechy smaku i aromatu kawy. Następnie ma miejsce suszenie i pakowanie do worków jutowych.

Efekty kawy

Arabica
Efekty arabiki

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Smak i nuty:
Intensywność
Kwasowość
Prażenie
Ziarno
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Pomóżcie innym przy wyborze:

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

2. 9x tak dla świeżej kawy. 2. 9x tak dla świeżej kawy.
12. 4. 2019 4 minuty czytania
ManuCafe: Kawowa energia na cały rok ManuCafe: Kawowa energia na cały rok
26. 3. 2018 3 minuty czytania
ManuCafe: Ogrzewająca moc kawy ManuCafe: Ogrzewająca moc kawy
27. 12. 2017 2 minuty czytania
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »