

ETHIOPIA DJIMMAH BIO kawa ziarnista
Prosto z ojczyzny kawy, górzystego krajobrazu wokół Wielkich Jezior, przynosimy szlachetną królową. Na etiopskim rynku kawa jest niezastąpiona. Nasze doświadczenie jest jednoznaczne: Etiopia Djimmah BIO jest harmonijna, pełna, lekko kwiatowa z aromatem winorośli.
Skład
Arabika BIO 100%Smak kawy
Organiczna kawa BIO jakości to kawa pełnej siły z kwiatowym posmakiem. Nic dziwnego, że Djimmah Etiopia jest jedną z najlepszych kaw na świecie. Po odpowiednim przygotowaniu jest gęsta i zwarta oraz ma bardzo przyjemny zapach.
Pochodzenie kawy
Kaffa to prowincja w południowo-zachodniej Etiopii. Historia tej nazwy jest nierozerwalnie związana z roślinami kawy. Nazwa Kaffa pochodzi prawdopodobnie od arabskiego qahwah - napój z jagód. Kawa tutaj zawsze była głównym źródłem dochodu. Ze względu na światowy spadek cen kawy, Etiopczycy w ostatnich latach zaczęli też hodować i inne rośliny. To niesie ze sobą, niestety, wycinkę lasów deszczowych oraz ich przekształcanie na orne grunty.
Obecnie w Etiopii 98% kawy produkują małe etiopskie plantacje. Łączą się one w związkach i wspólnie uprawiają drzewa kawowe. Trzydzieści takich związków corocznie przedstawia na rynku swoje unikalne zbiory kawy. Dochody ze sprzedaży są głównym źródłem utrzymania dla ponad 40 tysięcy rolników, pracowników i ich rodzin.
Kaffa w 2010 roku została uznana przez UNESCO za rezerwat biosfery. To dlatego wybrani rolnicy uprawiają kawę bez nawozów i oprysków chemicznych. Ma to również miejsce w przypadku kawy Etiopia Djimmah BIO.
Czerwone jagody odmiany kawy Forest zbiera się kilka razy w roku. Proces mycia, który jest kosztowny odbywa się maszynowo. Z drugiej strony uzyskana kawa jest bardzo świeża, kwiatowa lub owocowa. W Etiopii, surowe ziarna kawy suszone są na słońcu. Kraj produkuje rocznie 60.000 ton kawy.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
Należy zmielić kawę bezpośrednio przed użyciem zgodnie z wybranym gatunkiem kawy.
Na jedną kawę, należy użyć co najmniej 1,5 - 2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
Zalać wodą o temperaturze około 95 ° C.

























Potrzebujesz porady?

8. 1.
24. 11.
24. 11.
24. 11.
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

MEKSYK CHAPAS kawa ziarnista BIO

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN kawa ziarnista BIO
