

DOMINIKANA AA JUNCALITO kawa ziarnista
Jeśli Dominikana jest dla ciebie synonimem wymarzonych wakacji, dopisz do niej również luksusową kawę. Piękny kraj na Karaibach jest następnym celem w naszej wyprawie za plantacyjną kawą. Wyobraźmy sobie długą białą plażę, krystalicznie morze i pyszne espresso. Czego chcieć więcej.
Skład
Arabica 100%Pianka i aromat kawy
Kawa z Dominikany jest uważana za wyjątkową jakość. Sto procent Arabica charakteryzuje się przyjemną słodkością, równowagą i całością. Smak jest bogaty i harmonijny, poznajemy w niej owoce cytrusowe, zwłaszcza pomarańcze i grejpfruty. Wysoka jakośćświeżej kawy palonej gwarantuje pyszny aromat i bardzo kompaktową, delikatną piankę.
Pochodzenie kawy
W Republice Dominikana znajdziemy nie tylko plażę. Prawdziwy podróżny również odwiedzi stosunkowo wysokie góry. Najwyższy, Pico Duarte, mierzy 3,087 m n.p.m. Region Cibao, w jego górach kawa Dominicana AA Juncalito rośnie, to główne obszary rolne państwa. Leży w północnej części kraju (naturalnej granicy z Haiti), a słowo "Cibao" oznacza "miejsce, gdzie mnożą skały". Oprócz pięknej górskiej krainy, obfituje w wiele wodospadów i rzek, ale również zabytków.
Drzewa kawowca dotarły do Republiki Dominikańskiej w 1715 roku, przynieśli je handlowcy z Martyniki. Ze względu na wysokość nadmorską, gdzie rosną drzewa kawowca dzisiaj możemy mówić o rolnictwie czysto organicznym. Trudny teren uniemożliwia stosowanie nawozów i oprysków, każdy ruch pomiędzy krzewami jest trudny.
Zbiór odbywa się w sposób ciągły, w zależności od tego jak czerwony owoc zawierający dwa ziarna dojrzewa. Rolnicy przetwarzają je metodą tak zwaną mokrą. Całe owoce wlewa się do zbiornika z wodą, jakościowe zdrowe owoce opadają na dno. Przechodząc przez specjalne płyty uwalniają się od miąższu i łusek. Ziarna po fermentacji, suszeniu i kontroli są sortowane i pakowane do worków.
Nasze kawy prażymy w momencie zamówienia. To gwarantuje jej świeżość.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Należy zmielić kawę bezpośrednio przed użytkiem zgodnie z wybranym gatunkiem kawy.
- Na jedną kawę należy użyć co najmniej 1,5 - 2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
- Zalać wodą o temperaturze około 95 ° C.

























Potrzebujesz porady?

23. 1.
26. 4.
19. 4.
9. 11.
9. 11.
2. 11.
2. 11.
2. 11.
25. 10.
25. 10.
25. 10.
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

BRAZYLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 kawa ziarnista

KUBA SERRANO SUPERIOR kawa ziarnista
