DOMINIKANA AA JUNCALITO kawa ziarnista
Jeśli Dominikana jest dla ciebie synonimem wymarzonych wakacji, dopisz do niej również luksusową kawę. Piękny kraj na Karaibach jest następnym celem w naszej wyprawie za plantacyjną kawą. Wyobraźmy sobie długą białą plażę, krystalicznie morze i pyszne espresso. Czego chcieć więcej.
Skład
Arabica 100%Pianka i aromat kawy
Kawa z Dominikany jest uważana za wyjątkową jakość. Sto procent Arabica charakteryzuje się przyjemną słodkością, równowagą i całością. Smak jest bogaty i harmonijny, poznajemy w niej owoce cytrusowe, zwłaszcza pomarańcze i grejpfruty. Wysoka jakośćświeżej kawy palonej gwarantuje pyszny aromat i bardzo kompaktową, delikatną piankę.
Pochodzenie kawy
W Republice Dominikana znajdziemy nie tylko plażę. Prawdziwy podróżny również odwiedzi stosunkowo wysokie góry. Najwyższy, Pico Duarte, mierzy 3,087 m n.p.m. Region Cibao, w jego górach kawa Dominicana AA Juncalito rośnie, to główne obszary rolne państwa. Leży w północnej części kraju (naturalnej granicy z Haiti), a słowo "Cibao" oznacza "miejsce, gdzie mnożą skały". Oprócz pięknej górskiej krainy, obfituje w wiele wodospadów i rzek, ale również zabytków.
Drzewa kawowca dotarły do Republiki Dominikańskiej w 1715 roku, przynieśli je handlowcy z Martyniki. Ze względu na wysokość nadmorską, gdzie rosną drzewa kawowca dzisiaj możemy mówić o rolnictwie czysto organicznym. Trudny teren uniemożliwia stosowanie nawozów i oprysków, każdy ruch pomiędzy krzewami jest trudny.
Zbiór odbywa się w sposób ciągły, w zależności od tego jak czerwony owoc zawierający dwa ziarna dojrzewa. Rolnicy przetwarzają je metodą tak zwaną mokrą. Całe owoce wlewa się do zbiornika z wodą, jakościowe zdrowe owoce opadają na dno. Przechodząc przez specjalne płyty uwalniają się od miąższu i łusek. Ziarna po fermentacji, suszeniu i kontroli są sortowane i pakowane do worków.
Nasze kawy prażymy w momencie zamówienia. To gwarantuje jej świeżość.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Należy zmielić kawę bezpośrednio przed użytkiem zgodnie z wybranym gatunkiem kawy.
- Na jedną kawę należy użyć co najmniej 1,5 - 2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
- Zalać wodą o temperaturze około 95 ° C.
Potrzebujesz porady?
23. 1.
26. 4.
19. 4.
9. 11.
9. 11.
2. 11.
2. 11.
2. 11.
25. 10.
25. 10.
25. 10.