

CZEKOLADOWE PASTYLKI NUGAT 32%
Żaden przepis na uczciwy nugat nie jest kompletny bez czekolady, orzechów i masła. To właśnie te składniki zawierają pastylki czekoladowe Nugat przygotowane według tradycyjnej włoskiej receptury, która nie oszczędza w szczególności orzechów. Luksusowy wariant czekolady nadający się do przygotowania napojów, wyrobów cukierniczych czy deserów oczaruje Was już od pierwszego smaku. Dzięki wysokiej jakości składnikom, starannemu przygotowaniu, odpowiedniemu przechowywaniu i opakowaniu z miłością do wszystkiego, co najlepsze.
Skład
Cukier, Pasta z orzechów laskowych 24%, Masło kakaowe, Masa kakaowa, Lecytyna sojowa, Aromat waniliowySmak
Czekoladowe pastylki Nugat smakuje orzechami, wysokiej jakości kakao z Ameryki Południowej i wysokiej jakości masłem. Cała kompozycja wygląda harmonijnie, miękko i naturalnie.
Pastylki nadają się do rozpuszczania w mleku (krowie, sojowe, makowe, migdałowe…), można je wykorzystać do produkcji deserów i tym podobnych.
Pochodzenie
Czekoladowe pastylki wyjątkowej jakości wytwarzano z nasion kakaowca rosnącego w Peru i Ekwadorze. W końcu produkcja południowoamerykańska jest jedną z najbardziej poszukiwanych na świecie. Ziarna kakaowe dojrzewają tam w idealnych warunkach, w tym w półcieniu, dużej wilgotności, wysokiej temperaturze i dobrej jakości glebie. Oczywiście nie możemy zapominać o stałej trosce rolników: sadzą i zbierają plony od pokoleń.
Na długo przed tym niż Wam zawżymy i zapakujemy pastylki czekoladowe Nugat, pracownicy wyruszą na plantacje kakao. Ponieważ pożądane nasiona są ukryte w dużych i twardych owocach (jagodach) wiecznie zielonych drzew, muszą użyć kilku narzędzi i wystarczającej siły, aby je uzyskać. Po wyjęciu ziaren ze słodkiej miazgi są one czyszczone i pozostawiane do fermentacji przez kilka dni. Naturalny proces utleniania enzymów dba o zmianę koloru ziaren (z białego na brązowy) i wzmocnienie aromatu kakaowego. Tak przygotowany zbiór trafia do przetwórni.
Dopiero tutaj naturalny surowiec zdobywa popularność na całym świecie. Ziarna należy zmielić, a masę kakaową i masło kakaowe oddzielić od powstałego półproduktu. Inny złożony proces pozwala na produkcję czekolady mlecznej i gorzkiej z masy kakaowej oraz białej czekolady z masła kakaowego. Jak można się domyślić, biała czekolada nie jest do końca czekoladowa. Eksperci uważają ją za słodycz, ponieważ nie zawiera masy kakaowej, stąd ani teiny, ani teobrominy,w które klasyczna czekolada jest bardzo bogata.
Ale to nie znaczy, że biała czekolada jest gorsza! Jego spożycie stale rośnie, szacuje się, że każdego roku nawet o 2 proc. Dostępne są białe czekoladki najwyższej jakości. A zdaniem ekspertów popyt na wysokiej jakości białą czekoladę będzie w najbliższych latach determinującym trendem całego rynku. Zaczynają pojawiać się bezglutenowe białe czekolady, wegańskie, organiczne ...
Europejczycy znają białą czekoladę od 1936 roku, a obecne standardy określają zawartość poszczególnych składników w następujący sposób: co najmniej 20% masła kakaowego, 14% suchej masy mlecznej i 3,5% tłuszczu mlecznego. Kupując białą czekoladę, zalecamy przestrzeganie podanych parametrów. Cieszyć się tylko produktami wysokiej jakości.
Biała czekolada może zawierać alergeny i ludzie powinni uważać na wrażliwe orzechy, soję i produkty sojowe.
Przechowuj tę czekoladę w temperaturze 12-20 ° C.
Uwaga
W przypadku zamówienia czekoladek w naprawdę gorące letnie dni mogą one ulec deformacji lub częściowemu stopieniu podczas transportu. Zmiana ta nie ma wpływu na jakość czekolady. |
Wzór opakowania czekolady i kakao
Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.
Sposób przygotowania
Czekoladowe pastylki można spożywać "tylko tak" wspaniale smakują rozpuszczone w gorącym mleku lub w różnych deserach.










Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 2498 Kj/600 kcal |
Tłuszcze: | 42,1 g |
z tego nasycone: | 16,4 g |
Sacharydy: | 47,8 g |
z tego cukry: | 44,1 g |
Błonnik: | 4 g |
Białka: | 5,6 g |
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

RÓŻOWA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% - różowa czekolada

CZEKOLADOWE PASTYLKI SŁONY KARMEL
