Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADOWE PASTYLKI NUGAT 32%

Kod: 1577

Żaden przepis na uczciwy nugat nie jest kompletny bez czekolady, orzechów i masła. To właśnie te składniki zawierają pastylki czekoladowe Nugat przygotowane według tradycyjnej włoskiej receptury, która nie oszczędza w szczególności orzechów. Luksusowy wariant czekolady nadający się do przygotowania napojów, wyrobów cukierniczych czy deserów oczaruje Was już od pierwszego smaku. Dzięki wysokiej jakości składnikom, starannemu przygotowaniu, odpowiedniemu przechowywaniu i opakowaniu z miłością do wszystkiego, co najlepsze.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
161,7 zł /1000 g 16,2 zł /100 g
Dostarczymy do Wtorku, 30. 4. 2024
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Ekwador
Smak
Smak:
Nugat

Skład

Cukier, Pasta z orzechów laskowych 24%, Masło kakaowe, Masa kakaowa, Lecytyna sojowa, Aromat waniliowy

Smak

Czekoladowe pastylki Nugat smakuje orzechami, wysokiej jakości kakao z Ameryki Południowej i wysokiej jakości masłem. Cała kompozycja wygląda harmonijnie, miękko i naturalnie.

Pastylki nadają się do rozpuszczania w mleku (krowie, sojowe, makowe, migdałowe…), można je wykorzystać do produkcji deserów i tym podobnych.

Pochodzenie

Czekoladowe pastylki wyjątkowej jakości wytwarzano z nasion kakaowca rosnącego w Peru i Ekwadorze. W końcu produkcja południowoamerykańska jest jedną z najbardziej poszukiwanych na świecie. Ziarna kakaowe dojrzewają tam w idealnych warunkach, w tym w półcieniu, dużej wilgotności, wysokiej temperaturze i dobrej jakości glebie. Oczywiście nie możemy zapominać o stałej trosce rolników: sadzą i zbierają plony od pokoleń.

Na długo przed tym niż Wam zawżymy i zapakujemy pastylki czekoladowe Nugat, pracownicy wyruszą na plantacje kakao. Ponieważ pożądane nasiona są ukryte w dużych i twardych owocach (jagodach) wiecznie zielonych drzew, muszą użyć kilku narzędzi i wystarczającej siły, aby je uzyskać. Po wyjęciu ziaren ze słodkiej miazgi są one czyszczone i pozostawiane do fermentacji przez kilka dni. Naturalny proces utleniania enzymów dba o zmianę koloru ziaren (z białego na brązowy) i wzmocnienie aromatu kakaowego. Tak przygotowany zbiór trafia do przetwórni.

Dopiero tutaj naturalny surowiec zdobywa popularność na całym świecie. Ziarna należy zmielić, a masę kakaową i masło kakaowe oddzielić od powstałego półproduktu. Inny złożony proces pozwala na produkcję czekolady mlecznej i gorzkiej z masy kakaowej oraz białej czekolady z masła kakaowego. Jak można się domyślić, biała czekolada nie jest do końca czekoladowa. Eksperci uważają ją za słodycz, ponieważ nie zawiera masy kakaowej, stąd ani teiny, ani teobrominy,w  które klasyczna czekolada jest bardzo bogata.

Ale to nie znaczy, że biała czekolada jest gorsza! Jego spożycie stale rośnie, szacuje się, że każdego roku nawet o 2 proc. Dostępne są białe czekoladki najwyższej jakości. A zdaniem ekspertów popyt na wysokiej jakości białą czekoladę będzie w najbliższych latach determinującym trendem całego rynku. Zaczynają pojawiać się bezglutenowe białe czekolady, wegańskie, organiczne ...

Europejczycy znają białą czekoladę od 1936 roku, a obecne standardy określają zawartość poszczególnych składników w następujący sposób: co najmniej 20% masła kakaowego, 14% suchej masy mlecznej i 3,5% tłuszczu mlecznego. Kupując białą czekoladę, zalecamy przestrzeganie podanych parametrów. Cieszyć się tylko produktami wysokiej jakości.

Biała czekolada może zawierać alergeny i ludzie powinni uważać na wrażliwe orzechy, soję i produkty sojowe.
Przechowuj tę czekoladę w temperaturze 12-20 ° C.

Uwaga

W przypadku zamówienia czekoladek w naprawdę gorące letnie dni mogą one ulec deformacji lub częściowemu stopieniu podczas transportu. Zmiana ta nie ma wpływu na jakość czekolady.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Czekoladowe pastylki można spożywać "tylko tak" wspaniale smakują rozpuszczone w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna: 2498 Kj/600 kcal
Tłuszcze: 42,1 g
z tego nasycone: 16,4 g
Sacharydy: 47,8 g
z tego cukry: 44,1 g
Błonnik: 4 g
Białka: 5,6 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU LOS BEJUCOS 46% DOMINICANA
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU LOS BEJUCOS 46% DOMINICANA

Została odkryta przez Krzysztofa Kolumba, mówiono tu po hiszpańsku, a oprócz rumu i imbiru eksportowano światowej sławy kawę, kakao i czekoladę. Tak, Dominikana jest słusznie uważana za perłę Karaibów. Jeśli chodzi o kakao, ważne jest, aby wspomnieć, że jego niepowtarzalny smak jest nacechowany pomarańczą, wiśnią, awokado i dębem, pod którymi rośnie kakao.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
191,7 zł /1000 g 19,2 zł /100 g
Dostarczymy do Wtorku, 30. 4. 2024

RÓŻOWA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% - różowa czekolada
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

RÓŻOWA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% - różowa czekolada

Czerwone róże, czerwone wino plus - czerwona czekolada. Nowość, która budzi wielkie zainteresowanie, na pewno się Wam spodoba. Czekoladowe pastylki o atrakcyjnym wyglądzie i wyrafinowanym smaku podbijają świat. Tak zwana rubinowa czekolada jest słodka i jednocześnie owocowa. Za jej kolorem znajdują się czerwone ziarna kakao. Ekwadorska specjalność stworzyła zupełnie nowy rodzaj czekolady. Skosztujcie.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
225,1 zł /1000 g 22,5 zł /100 g
Dostarczymy do Wtorku, 30. 4. 2024

CZEKOLADOWE PASTYLKI SŁONY KARMEL
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADOWE PASTYLKI SŁONY KARMEL

Według statystyk na każdą osobę na planecie przypada ponad pół kilograma czekolady rocznie. Jak zwykle najbardziej lubią ją Szwajcarzy i Belgowie. Ich czekoladowe praliny, chipsy, kremy, lizaki czy nadziewane cukierki cieszą się uznaniem na całym świecie. Ilu czekoladoholików oddaje się niepowtarzalnym połączeniom smaków, nie jest to takie oczywiste. Jednak jest całkiem pewne, że wkrótce do nich dołączycie. Po prostu posmakujcie mlecznej czekolady z solonym karmelem i dajcie… Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
154,3 zł /1000 g 15,4 zł /100 g
Dostarczymy do Wtorku, 30. 4. 2024
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »