Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH ARRIBA EKWADOR MLECZNA 39%

Kod: 990
Ocena: doskonały, 2 recenzje

Skąd macie te ziarna? De Rio Arriba! – taka rozmowa pomiędzy szwajcarskim producentem czekolady przechodzący się na górnym biegu rzeki Guayas między ekwadorskimi plantatorami kakao z pewnością się odbyła. Przynajmniej według legendy.Lokalne drzewa rodzące nasiona o nadzwyczajnych właściwości dostał przydomek Arriba. Od tego czasu, czekolada z Ekwadoru odmiany kakaowca Forastero  Arriba jest uważana za najlepszą na świecie.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
153,5 zł /1000 g 15,3 zł /100 g
Dostarczymy do Poniedziałku, 25. 10. 2021
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Ekwador
Różnorodność
Różnorodność:
Arriba Forastero
Smak
Smak:
Mleczna czekolada

Skład

Masa kakaowa Ekwador 39%, Masło kakaowe, Mleko w proszku tłuste, Odtłuszczone mleko w proszku, Lecytyna sojowa, Naturalny proszek waniliowy

Smak

Doskonałe smakowe doświadczenie czeka na każdego, który wybierze sobie mleczną czekoladę Arriba Ekwador.Łagodna mleczność fantastycznie uzupełniona uczciwym kakao.Świetnie smakuje rozpuszczona w gorącym mleku lub jako część desera.

Źródło

Aby odkryć sekrety z tekstu wprowadzającego, musimy odkryć że"de Rio Arriba",która kiedyś w 19 wieku była wypowiedziana ekwadorskimi rolnikami producentowi czekolad z Europy oznacza " przeciwko prądu rzeki". Dokładnie tam gdzieś, w górnym biegu Guayas rosły i nadal rosną drzewa kakaowca, których owoce są z najwyższej jakości.

Kakaowce właściwe (Theobroma cacao) są znane, ale znacznie dłużej niż się stała przygoda,o której pisaliśmy powyżej.Ziarna albo fasole również były wykorzystywane do przygotowania napojów i kaszy przed 5 tysięcy lat temu. Nawet znacznie wcześniej niż na wybrzeżu Ameryki wylądował Krzysztof Kolumb, kakao było jednym z głównych surowców Ameryki Południowej i Środkowej. Wykorzystywane było zarówno do spożycia oraz jako środek płatniczy. Do Europy zostało ono wniesione w 16 wieku przez Hiszpanów. Kakao stało się niewiarygodnie żądanym smakołykiem. Co ciekawe jednak, jest to, że pierwszą czekoladę zobaczyli aż w Anglii w roku 1847.

Aby wyprodukować 1 kg najwyższej jakości czekolady potrzebne jest od 300 do 600 ziaren kakaowców. W każdym strąku,które dojrzewają na kakaowcach praktycznie przez cały rok jest możliwe znaleźć 20-40 fasoli. Dlatego łatwo sobie wyobrazić, jaką ogromną ilość owoców trzeba nazbierać, żeby zaspokojić popyt.Tylko w Republice Czeskiej zje się 6 kilogramów czekolady na osobę. A to podobno Szwajcaria dwukrotnie więcej. Uprawa i przetwarzanie ziaren kakaowca zatrudnia miliony rolników. W Ekwadorze zabezpieczają tę pracę spółdzielnie,które od drobnych rolników wykupują ziarna kakaowca i za uczciwą cenę i pod jedną marką sprzedawają na giełdzie papierów .Dzięki temu pozwala to ubogim ekwadorskim rodzinom zapewnić dostępność do usług społecznych, zdrowia i edukacji.

Zanim tak się stanie, muszą być kakaowce pozbierane. Jest to bardzo wymagająca fizycznie praca. Owoce kakaowca – wielkie żółte aż czerwone strąki, Pracownicy plantacji zbierają strąki, dokładając wszelkich starań, aby nie zniszczyć gałęzi. Po otwarciu strąki maczetą się z białego słodkiego miąższu wyciągną ziarna kakaowca.Dochodzą do fermentacji przez 2-8 dni, a następnie suszą na słońcu. Nie jest niczym niezwykłe,że do ostatecznego czyszczynie pracownicy stosowane są własne nogi – przechadzanie się po suchych ziarnach rozmieszczone na glebie czerwonego koloru usuwają wyschniętego resztki pulpy i podobno dodają im połysku i ochrony przed pleśnią.

W fabrikách ziarna alkalizują się, prażą, kruszą i mielą ... dopóki nie powstanie kakaowa masa. Z której jest oddzielone masło kakaowe i kakao w proszku. Ponowne ich mieszanie i dodanie na przykład mleka w proszku i inne składniki wytwarza się czekolada.

Czekolada jest nie tylko niezrównana delikatność, zawiera również wiele cennych substancji. W pierwszej kolei należy wspomnieć przeciwutleniacze (zostało wykazane, że jest na nie ze wszystkich pokarmów najbogatszy), minerały i witaminy. Powszechnie wiadomo, że jedzenie czekolady pomaga poprawić nastrój, promowanie zdolności do radzenia sobie ze stresem i wzmocnienia organizmu.

Czekolady w pastylkach Arriba Ekwador są odpowiednie dla wegetarian i wegan.

W odniesieniu do alergenów należy uważać, ludzie z alergią na mleko, kakao i waniliny. Produkt może zawierać śladowe ilości łupin orzechów.

Przechowywać w 12-20 ⁰C.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczona w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna: 2 399 kJ / 573 kcal
Tłuszcze: 39,1 g
z tego nasycone: 23,5 g
Sacharydy: 44,4 g
z tego cukry: 43,3 g
Białka: 9,1 g
Sól: 0,24 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

31. 8.

Ocena: doskonały
Gładka i słodka, po prostu pyszna. Ciężko się oderwać od tych słodkich punktów :) wędruje do moich ulubionych słodkości

8. 6.

Ocena: doskonały
Bardzo dobra czekolada. Jeszcze takiej nie jadłam. Lepsza niż Milka. Super pomysł, by podzielić ją na małe pastylki.

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


RÓŻOWA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% - różowa czekolada
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

RÓŻOWA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% - różowa czekolada

Czerwone róże, czerwone wino plus - czerwona czekolada. Nowość, która budzi wielkie zainteresowanie, na pewno się Wam spodoba. Czekoladowe pastylki o atrakcyjnym wyglądzie i wyrafinowanym smaku podbijają świat. Tak zwana rubinowa czekolada jest słodka i jednocześnie owocowa. Za jej kolorem znajdują się czerwone ziarna kakao. Ekwadorska specjalność stworzyła zupełnie nowy rodzaj czekolady. Skosztujcie.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
158,1 zł /1000 g 15,8 zł /100 g
Dostarczymy do Poniedziałku, 25. 10. 2021

CZEKOLADOWE PASTYLKI SŁONY KARMEL
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADOWE PASTYLKI SŁONY KARMEL

Według statystyk na każdą osobę na planecie przypada ponad pół kilograma czekolady rocznie. Jak zwykle najbardziej lubią ją Szwajcarzy i Belgowie. Ich czekoladowe praliny, chipsy, kremy, lizaki czy nadziewane cukierki cieszą się uznaniem na całym świecie. Ilu czekoladoholików oddaje się niepowtarzalnym połączeniom smaków, nie jest to takie oczywiste. Jednak jest całkiem pewne, że wkrótce do nich dołączycie. Po prostu posmakujcie mlecznej czekolady z solonym karmelem i dajcie… Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
122,7 zł /1000 g 12,3 zł /100 g
Dostarczymy do Poniedziałku, 25. 10. 2021

CZEKOLADOWE PASTYLKI BIAŁA CZEKOLADA Z KAWALKAMI WANILII BIO
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADOWE PASTYLKI BIAŁA CZEKOLADA Z KAWALKAMI WANILII BIO

Pastylki z białej czekolady z kawałkami wanilii z Madagaskaru to prawdziwy rarytas. Powstają z organicznego masła kakaowego, cukru trzcinowego, mleka w proszku i wanilii. Mniam! Rozpuszczone w mleku lub dodane do deserów, urzekną was swoją delikatnością.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
137,9 zł /1000 g 13,8 zł /100 g
Dostarczymy do Poniedziałku, 25. 10. 2021
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »