Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-17 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH ARRIBA EKWADOR MLECZNA 39%

Kod: 990
Ocena: doskonały, 1 recenzje

Skąd macie te ziarna? De Rio Arriba! – taka rozmowa pomiędzy szwajcarskim producentem czekolady przechodzący się na górnym biegu rzeki Guawy między ekwadorskimi plantatorami kakao z pewnością się odbyła. Przynajmniej według legendy.Lokalne drzewa rodzące nasiona o nadzwyczajnych właściwości dostał przydomek Arriba. Od tego czasu, czekolada z Ekwadoru odmiany kakaowca Forastero  Arriba jest uważana za najlepszą na świecie.

Dostarczymy do Piątku, 25. 5. 2018
DPD Dostarczymy do 25. 5. 2018 11,0 zł
Duże opakowanie:
107,2 zł brutto
57,7 zł brutto
33,8 zł brutto
Małe opakowanie:
18,8 zł brutto
12,0 zł brutto
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Ekwador
Różnorodność
Różnorodność:
Arriba Forastero
Smak
Smak:
Mleczna czekolada

Skład

Kakaowa pasta Ekwador 39%, Masło kakaowe, Mleko w proszku tłuste, Odtłuszczone mleko w proszku, Lecytyna sojowa, Naturalny proszek waniliowy

Smak

Doskonałe smakowe doświadczenie czeka na każdego, który wybierze sobie mleczną czekoladę Arriba Ekwador.Łagodna mleczność fantastycznie uzupełniona uczciwym kakao.Świetnie smakuje rozpuszczona w gorącym mleku lub jako część desera.

Źródło

Aby odkryć sekrety z tekstu wprowadzającego, musimy odkryć że"de Rio Arriba",która kiedyś w 19 wieku była wypowiedziana ekwadorskimi rolnikami producentowi czekolad z Europy oznacza " przeciwko prądu rzeki". Dokładnie tam gdzieś, w górnym biegu Guawy rosły i nadal rosną drzewa kakaowca, których owoce są z najwyższej jakości.

Kakaowce właściwe (Theobroma cacao) są znane, ale znacznie dłużej niż się stała przygoda,o której pisaliśmy powyżej.Ziarna albo fasole również były wykorzystywane do przygotowania napojów i kaszy przed 5 tysięcy lat temu. Nawet znacznie wcześniej niż na wybrzeżu Ameryki wylądował Krzysztof Kolumb, kakao było jednym z głównych surowców Ameryki Południowej i Środkowej. Wykorzystywane było zarówno do spożycia oraz jako środek płatniczy. Do Europy zostało ono wniesione w 16 wieku przez Hiszpanów. Kakao stało się niewiarygodnie żądanym smakołykiem. Co ciekawe jednak, jest to, że pierwszą czekoladę zobaczyli aż w Anglii w roku 1847.

Aby wyprodukować 1 kg najwyższej jakości czekolady potrzebne jest od 300 do 600 ziaren kakaowców. W każdym strąku,które dojrzewają na kakaowcach praktycznie przez cały rok jest możliwe znaleźć 20-40 fasoli. Dlatego łatwo sobie wyobrazić, jaką ogromną ilość owoców trzeba nazbierać, żeby zaspokojić popyt.Tylko w Republice Czeskiej zje się 6 kilogramów czekolady na osobę. A to podobno Szwajcaria dwukrotnie więcej. Uprawa i przetwarzanie ziaren kakaowca zatrudnia miliony rolników. W Ekwadorze zabezpieczają tę pracę spółdzielnie,które od drobnych rolników wykupują ziarna kakaowca i za uczciwą cenę i pod jedną marką sprzedawają na giełdzie papierów .Dzięki temu pozwala to ubogim ekwadorskim rodzinom zapewnić dostępność do usług społecznych, zdrowia i edukacji.

Zanim tak się stanie, muszą być kakaowce pozbierane. Jest to bardzo wymagająca fizycznie praca. Owoce kakaowca – wielkie żółte aż czerwone strąki, Pracownicy plantacji zbierają strąki, dokładając wszelkich starań, aby nie zniszczyć gałęzi. Po otwarciu strąki maczetą się z białego słodkiego miąższu wyciągną ziarna kakaowca.Dochodzą do fermentacji przez 2-8 dni, a następnie suszą na słońcu. Nie jest niczym niezwykłe,że do ostatecznego czyszczynie pracownicy stosowane są własne nogi – przechadzanie się po suchych ziarnach rozmieszczone na glebie czerwonego koloru usuwają wyschniętego resztki pulpy i podobno dodają im połysku i ochrony przed pleśnią.

W fabrikách ziarna alkalizują się, prażą, kruszą i mielą ... dopóki nie powstanie kakaowa masa. Z której jest oddzielone masło kakaowe i kakao w proszku. Ponowne ich mieszanie i dodanie na przykład mleka w proszku i inne składniki wytwarza się czekolada.

Czekolada jest nie tylko niezrównana delikatność, zawiera również wiele cennych substancji. W pierwszej kolei należy wspomnieć przeciwutleniacze (zostało wykazane, że jest na nie ze wszystkich pokarmów najbogatszy), minerały i witaminy. Powszechnie wiadomo, że jedzenie czekolady pomaga poprawić nastrój, promowanie zdolności do radzenia sobie ze stresem i wzmocnienia organizmu.

Czekolady w pastylkach Arriba Ekwador są odpowiednie dla wegetarian i wegan.

W odniesieniu do alergenów należy uważać, ludzie z alergią na mleko, kakao i waniliny. Produkt może zawierać śladowe ilości łupin orzechów.

Przechowywać w 12-20 ⁰C.

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczona w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna:2 399 kJ / 573 kcal
Tłuszcze:39,1 g
z tego nasycone:23,5 g
Sacharydy:44,4 g
z tego cukry:43,3 g
Białka:9,1 g
Sól:0,24 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

8. 6.

Ocena: doskonały
Bardzo dobra czekolada. Jeszcze takiej nie jadłam. Lepsza niż Milka. Super pomysł, by podzielić ją na małe pastylki.

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


CZEKOLADOWE PASTYLKI BRAZYLIA ORIGIN 70%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADOWE PASTYLKI BRAZYLIA ORIGIN 70%

Na czekoladę Brazylijczycy mają nawet specjalną ustawę. Według niej za czekoladę jest uważany produkt zawierający co najmniej 35 procent kakao. Te czekoladowe pastylki do takiego standardu się zmieszczą podwójnie! Bądźmy więc pewni, że oprócz wspaniałego smaku otrzymujemy również maksymalną dawkę antyoksydantów, minerałów i witamin. Brazylijskie ziarna kakaowca mają po prostu niezwykłe umiejętności.  Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Piątku, 25. 5. 2018
Duże opakowanie:
118,0 zł brutto
63,2 zł brutto
36,8 zł brutto
Małe opakowanie:
20,5 zł brutto
12,8 zł brutto

CZEKOLADA W PASTYLKACH  GHANA ORIGIN mleczna 42%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH GHANA ORIGIN mleczna 42%

Super, to jest wspaniały smakołyk taki jak powinno być! Oryginalna czekolada mleczna z zawartością 42 procent kakao Was rozweseli nawet w najbardziej ponurym dniu . Ponadto, smakuje znakomicie.  Dodatkowo zawiera przeciwutleniacze, witaminy i minerały, które poprawią Twój nastrój i pobudzą do działania. Ciesz się czekoladą z kraju, która dostarcza kakao do całego świata. Świetnie smakuje w gorącym mleku, jako polewa w deserach i w standardowej wersji przy dobrej książce.  Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Piątku, 25. 5. 2018
Duże opakowanie:
129,5 zł brutto
68,8 zł brutto
40,2 zł brutto
Małe opakowanie:
22,2 zł brutto
13,8 zł brutto

CZEKOLADA W PASTYLKACH JAVA ORIGIN MLECZNA 32%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH JAVA ORIGIN MLECZNA 32%

Tą ekskluzywną czekoladę przywieźliśmy wam z dalekiej Indonezji z wyspy Jawa. Jest ona wykonana z ziaren kakaowych, które są hodowane w prowincji Pangadaran. Region ten znajduje się w południowej części Jawy. Czekolady z tego regionu należą do bardzo popularnych. Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Piątku, 25. 5. 2018
Duże opakowanie:
113,0 zł brutto
60,5 zł brutto
35,5 zł brutto
Małe opakowanie:
19,7 zł brutto
12,5 zł brutto
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Obsługa klienta
Dla partnerów

Prezent przy każdym zakupie | Warunki dla firm| Zniżka za pierwszy zakup »