Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH ARRIBA EKWADOR MLECZNA 39%

Kod: 990
Ocena: doskonały, 2 recenzje

Skąd macie te ziarna? De Rio Arriba! – taka rozmowa pomiędzy szwajcarskim producentem czekolady przechodzący się na górnym biegu rzeki Guayas między ekwadorskimi plantatorami kakao z pewnością się odbyła. Przynajmniej według legendy.Lokalne drzewa rodzące nasiona o nadzwyczajnych właściwości dostał przydomek Arriba. Od tego czasu, czekolada z Ekwadoru odmiany kakaowca Forastero  Arriba jest uważana za najlepszą na świecie.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
132,7 zł /1000 g 13,3 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 10. 12. 2020
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Ekwador
Różnorodność
Różnorodność:
Arriba Forastero
Smak
Smak:
Mleczna czekolada

Skład

Masa kakaowa Ekwador 39%, Masło kakaowe, Mleko w proszku tłuste, Odtłuszczone mleko w proszku, Lecytyna sojowa, Naturalny proszek waniliowy

Smak

Doskonałe smakowe doświadczenie czeka na każdego, który wybierze sobie mleczną czekoladę Arriba Ekwador.Łagodna mleczność fantastycznie uzupełniona uczciwym kakao.Świetnie smakuje rozpuszczona w gorącym mleku lub jako część desera.

Źródło

Aby odkryć sekrety z tekstu wprowadzającego, musimy odkryć że"de Rio Arriba",która kiedyś w 19 wieku była wypowiedziana ekwadorskimi rolnikami producentowi czekolad z Europy oznacza " przeciwko prądu rzeki". Dokładnie tam gdzieś, w górnym biegu Guayas rosły i nadal rosną drzewa kakaowca, których owoce są z najwyższej jakości.

Kakaowce właściwe (Theobroma cacao) są znane, ale znacznie dłużej niż się stała przygoda,o której pisaliśmy powyżej.Ziarna albo fasole również były wykorzystywane do przygotowania napojów i kaszy przed 5 tysięcy lat temu. Nawet znacznie wcześniej niż na wybrzeżu Ameryki wylądował Krzysztof Kolumb, kakao było jednym z głównych surowców Ameryki Południowej i Środkowej. Wykorzystywane było zarówno do spożycia oraz jako środek płatniczy. Do Europy zostało ono wniesione w 16 wieku przez Hiszpanów. Kakao stało się niewiarygodnie żądanym smakołykiem. Co ciekawe jednak, jest to, że pierwszą czekoladę zobaczyli aż w Anglii w roku 1847.

Aby wyprodukować 1 kg najwyższej jakości czekolady potrzebne jest od 300 do 600 ziaren kakaowców. W każdym strąku,które dojrzewają na kakaowcach praktycznie przez cały rok jest możliwe znaleźć 20-40 fasoli. Dlatego łatwo sobie wyobrazić, jaką ogromną ilość owoców trzeba nazbierać, żeby zaspokojić popyt.Tylko w Republice Czeskiej zje się 6 kilogramów czekolady na osobę. A to podobno Szwajcaria dwukrotnie więcej. Uprawa i przetwarzanie ziaren kakaowca zatrudnia miliony rolników. W Ekwadorze zabezpieczają tę pracę spółdzielnie,które od drobnych rolników wykupują ziarna kakaowca i za uczciwą cenę i pod jedną marką sprzedawają na giełdzie papierów .Dzięki temu pozwala to ubogim ekwadorskim rodzinom zapewnić dostępność do usług społecznych, zdrowia i edukacji.

Zanim tak się stanie, muszą być kakaowce pozbierane. Jest to bardzo wymagająca fizycznie praca. Owoce kakaowca – wielkie żółte aż czerwone strąki, Pracownicy plantacji zbierają strąki, dokładając wszelkich starań, aby nie zniszczyć gałęzi. Po otwarciu strąki maczetą się z białego słodkiego miąższu wyciągną ziarna kakaowca.Dochodzą do fermentacji przez 2-8 dni, a następnie suszą na słońcu. Nie jest niczym niezwykłe,że do ostatecznego czyszczynie pracownicy stosowane są własne nogi – przechadzanie się po suchych ziarnach rozmieszczone na glebie czerwonego koloru usuwają wyschniętego resztki pulpy i podobno dodają im połysku i ochrony przed pleśnią.

W fabrikách ziarna alkalizują się, prażą, kruszą i mielą ... dopóki nie powstanie kakaowa masa. Z której jest oddzielone masło kakaowe i kakao w proszku. Ponowne ich mieszanie i dodanie na przykład mleka w proszku i inne składniki wytwarza się czekolada.

Czekolada jest nie tylko niezrównana delikatność, zawiera również wiele cennych substancji. W pierwszej kolei należy wspomnieć przeciwutleniacze (zostało wykazane, że jest na nie ze wszystkich pokarmów najbogatszy), minerały i witaminy. Powszechnie wiadomo, że jedzenie czekolady pomaga poprawić nastrój, promowanie zdolności do radzenia sobie ze stresem i wzmocnienia organizmu.

Czekolady w pastylkach Arriba Ekwador są odpowiednie dla wegetarian i wegan.

W odniesieniu do alergenów należy uważać, ludzie z alergią na mleko, kakao i waniliny. Produkt może zawierać śladowe ilości łupin orzechów.

Przechowywać w 12-20 ⁰C.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczona w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna: 2 399 kJ / 573 kcal
Tłuszcze: 39,1 g
z tego nasycone: 23,5 g
Sacharydy: 44,4 g
z tego cukry: 43,3 g
Białka: 9,1 g
Sól: 0,24 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

31. 8.

Ocena: doskonały
Gładka i słodka, po prostu pyszna. Ciężko się oderwać od tych słodkich punktów :) wędruje do moich ulubionych słodkości

8. 6.

Ocena: doskonały
Bardzo dobra czekolada. Jeszcze takiej nie jadłam. Lepsza niż Milka. Super pomysł, by podzielić ją na małe pastylki.

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


CZEKOLADA W PASTYLKACH JAVA ORIGIN MLECZNA 34%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH JAVA ORIGIN MLECZNA 34%

Chcecie sobie zrobić miły poranek? Pachnący, słodki? Nie ma nic łatwiejszego. Podgrzejcie filiżankę mleka, sojowego lub migdałowego i wrzućcie do niego kilka czekoladowych pastylek. Jeśli wybierzecie te z kakao z Javy, otrzymacie napój przyjemny dla ciała i umysłu. Wyspa pełna wulkanów i świątyń buddyjskich eksportuje czekoladę dosłownie doskonałą. Taką, która rozjaśni każdy dzień. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
139,7 zł /1000 g 14,0 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 10. 12. 2020

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU LOS BEJUCOS 46% DOMINICANA
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU LOS BEJUCOS 46% DOMINICANA

Została odkryta przez Krzysztofa Kolumba, mówiono tu po hiszpańsku, a oprócz rumu i imbiru eksportowano światowej sławy kawę, kakao i czekoladę. Tak, Dominikana jest słusznie uważana za perłę Karaibów. Jeśli chodzi o kakao, ważne jest, aby wspomnieć, że jego niepowtarzalny smak jest nacechowany pomarańczą, wiśnią, awokado i dębem, pod którymi rośnie kakao.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
127,3 zł /1000 g 12,7 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 10. 12. 2020

CZERWONA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% -czerwona czekolada
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZERWONA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% -czerwona czekolada

Czerwone róże, czerwone wino plus - czerwona czekolada. Nowość, która budzi wielkie zainteresowanie, na pewno się Wam spodoba. Czekoladowe pastylki o atrakcyjnym wyglądzie i wyrafinowanym smaku podbijają świat. Tak zwana rubinowa czekolada jest słodka i jednocześnie owocowa. Za jej kolorem znajdują się czerwone ziarna kakao. Ekwadorska specjalność stworzyła zupełnie nowy rodzaj czekolady. Skosztujcie.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
128,8 zł /1000 g 12,9 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 10. 12. 2020
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »