Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH ARRIBA EKWADOR MLECZNA 39%

Kod: 990
Ocena: doskonały, 1 recenzje

Skąd macie te ziarna? De Rio Arriba! – taka rozmowa pomiędzy szwajcarskim producentem czekolady przechodzący się na górnym biegu rzeki Guawy między ekwadorskimi plantatorami kakao z pewnością się odbyła. Przynajmniej według legendy.Lokalne drzewa rodzące nasiona o nadzwyczajnych właściwości dostał przydomek Arriba. Od tego czasu, czekolada z Ekwadoru odmiany kakaowca Forastero  Arriba jest uważana za najlepszą na świecie.

Dostarczymy do Wtorku, 25. 6. 2019
DPD Dostarczymy do 25. 6. 2019 11,0 zł
Inpost - kurier Dostarczymy do 25. 6. 2019 11,0 zł
Paczkomat Dostarczymy do 25. 6. 2019 10,0 zł
Duże opakowanie:
116,5 zł brutto
62,3 zł brutto
36,2 zł brutto
Małe opakowanie:
19,0 zł brutto
12,0 zł brutto
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Ekwador
Różnorodność
Różnorodność:
Arriba Forastero
Smak
Smak:
Mleczna czekolada

Skład

Masa kakaowa Ekwador 39%, Masło kakaowe, Mleko w proszku tłuste, Odtłuszczone mleko w proszku, Lecytyna sojowa, Naturalny proszek waniliowy

Smak

Doskonałe smakowe doświadczenie czeka na każdego, który wybierze sobie mleczną czekoladę Arriba Ekwador.Łagodna mleczność fantastycznie uzupełniona uczciwym kakao.Świetnie smakuje rozpuszczona w gorącym mleku lub jako część desera.

Źródło

Aby odkryć sekrety z tekstu wprowadzającego, musimy odkryć że"de Rio Arriba",która kiedyś w 19 wieku była wypowiedziana ekwadorskimi rolnikami producentowi czekolad z Europy oznacza " przeciwko prądu rzeki". Dokładnie tam gdzieś, w górnym biegu Guawy rosły i nadal rosną drzewa kakaowca, których owoce są z najwyższej jakości.

Kakaowce właściwe (Theobroma cacao) są znane, ale znacznie dłużej niż się stała przygoda,o której pisaliśmy powyżej.Ziarna albo fasole również były wykorzystywane do przygotowania napojów i kaszy przed 5 tysięcy lat temu. Nawet znacznie wcześniej niż na wybrzeżu Ameryki wylądował Krzysztof Kolumb, kakao było jednym z głównych surowców Ameryki Południowej i Środkowej. Wykorzystywane było zarówno do spożycia oraz jako środek płatniczy. Do Europy zostało ono wniesione w 16 wieku przez Hiszpanów. Kakao stało się niewiarygodnie żądanym smakołykiem. Co ciekawe jednak, jest to, że pierwszą czekoladę zobaczyli aż w Anglii w roku 1847.

Aby wyprodukować 1 kg najwyższej jakości czekolady potrzebne jest od 300 do 600 ziaren kakaowców. W każdym strąku,które dojrzewają na kakaowcach praktycznie przez cały rok jest możliwe znaleźć 20-40 fasoli. Dlatego łatwo sobie wyobrazić, jaką ogromną ilość owoców trzeba nazbierać, żeby zaspokojić popyt.Tylko w Republice Czeskiej zje się 6 kilogramów czekolady na osobę. A to podobno Szwajcaria dwukrotnie więcej. Uprawa i przetwarzanie ziaren kakaowca zatrudnia miliony rolników. W Ekwadorze zabezpieczają tę pracę spółdzielnie,które od drobnych rolników wykupują ziarna kakaowca i za uczciwą cenę i pod jedną marką sprzedawają na giełdzie papierów .Dzięki temu pozwala to ubogim ekwadorskim rodzinom zapewnić dostępność do usług społecznych, zdrowia i edukacji.

Zanim tak się stanie, muszą być kakaowce pozbierane. Jest to bardzo wymagająca fizycznie praca. Owoce kakaowca – wielkie żółte aż czerwone strąki, Pracownicy plantacji zbierają strąki, dokładając wszelkich starań, aby nie zniszczyć gałęzi. Po otwarciu strąki maczetą się z białego słodkiego miąższu wyciągną ziarna kakaowca.Dochodzą do fermentacji przez 2-8 dni, a następnie suszą na słońcu. Nie jest niczym niezwykłe,że do ostatecznego czyszczynie pracownicy stosowane są własne nogi – przechadzanie się po suchych ziarnach rozmieszczone na glebie czerwonego koloru usuwają wyschniętego resztki pulpy i podobno dodają im połysku i ochrony przed pleśnią.

W fabrikách ziarna alkalizują się, prażą, kruszą i mielą ... dopóki nie powstanie kakaowa masa. Z której jest oddzielone masło kakaowe i kakao w proszku. Ponowne ich mieszanie i dodanie na przykład mleka w proszku i inne składniki wytwarza się czekolada.

Czekolada jest nie tylko niezrównana delikatność, zawiera również wiele cennych substancji. W pierwszej kolei należy wspomnieć przeciwutleniacze (zostało wykazane, że jest na nie ze wszystkich pokarmów najbogatszy), minerały i witaminy. Powszechnie wiadomo, że jedzenie czekolady pomaga poprawić nastrój, promowanie zdolności do radzenia sobie ze stresem i wzmocnienia organizmu.

Czekolady w pastylkach Arriba Ekwador są odpowiednie dla wegetarian i wegan.

W odniesieniu do alergenów należy uważać, ludzie z alergią na mleko, kakao i waniliny. Produkt może zawierać śladowe ilości łupin orzechów.

Przechowywać w 12-20 ⁰C.

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczona w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna:2 399 kJ / 573 kcal
Tłuszcze:39,1 g
z tego nasycone:23,5 g
Sacharydy:44,4 g
z tego cukry:43,3 g
Białka:9,1 g
Sól:0,24 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

8. 6.

Ocena: doskonały
Bardzo dobra czekolada. Jeszcze takiej nie jadłam. Lepsza niż Milka. Super pomysł, by podzielić ją na małe pastylki.

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


CZEKOLADA W PASTYLKACH EKWADOR ORIGIN 64%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH EKWADOR ORIGIN 64%

Czekolada Ekwadoru zyskała reputację jednej z najlepszych na świecie. Ta gorzka czekolada z 64% kakao ma bardzo intensywny zapach z nutą owoców i przypraw. Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Wtorku, 25. 6. 2019
Duże opakowanie:
100,0 zł brutto
54,2 zł brutto
31,5 zł brutto
Małe opakowanie:
16,8 zł brutto
10,8 zł brutto

CZEKOLADA W PASTYLKACH JAVA ORIGIN MLECZNA 34%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH JAVA ORIGIN MLECZNA 34%

Chcecie sobie zrobić miły poranek? Pachnący, słodki? Nie ma nic łatwiejszego. Podgrzejcie filiżankę mleka, sojowego lub migdałowego i wrzućcie do niego kilka czekoladowych pastylek. Jeśli wybierzecie te z kakao z Javy, otrzymacie napój przyjemny dla ciała i umysłu. Wyspa pełna wulkanów i świątyń buddyjskich eksportuje czekoladę dosłownie doskonałą. Taką, która rozjaśni każdy dzień. Więcej na szczegółach produktu
Aktualnie niedostępny
Duże opakowanie:
122,8 zł brutto
65,5 zł brutto
38,0 zł brutto
Małe opakowanie:
19,8 zł brutto
12,5 zł brutto
Wysyłając psa detektywa wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych.

CZERWONA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% -czerwona czekolada
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZERWONA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% -czerwona czekolada

Czerwone róże, czerwone wino plus - czerwona czekolada. Nowość, która budzi wielkie zainteresowanie, na pewno się Wam spodoba. Czekoladowe pastylki o atrakcyjnym wyglądzie i wyrafinowanym smaku podbijają świat. Tak zwana rubinowa czekolada jest słodka i jednocześnie owocowa. Za jej kolorem znajdują się czerwone ziarna kakao. Ekwadorska specjalność stworzyła zupełnie nowy rodzaj czekolady. Skosztujcie.  Więcej na szczegółach produktu
Aktualnie niedostępny
Duże opakowanie:
103,2 zł brutto
55,7 zł brutto
32,5 zł brutto
Małe opakowanie:
17,3 zł brutto
11,0 zł brutto
Wysyłając psa detektywa wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Obsługa klienta
Dla partnerów

Prezent przy każdym zakupie | Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »