

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU BAGUA NATIVO PERU 81%
Istnieją dwa rodzaje konsumentów czekolady. Niektórzy spożywają dowolny rodzaj w dowolnej ilości, a inni szukają przysmaków, specjalności i wyjątkowych doznań. Niezależnie od tego, czy należysz do jednej czy do drugiej grupy, nie przegap peruwiańskiej, 81 procentowej czekolady Grand Cru Bagua Nativo. W pierwszym przypadku będziesz cieszyć się ekskluzywnym doświadczeniem smakowym, w drugim, będziesz wiedzieć, że w ustach rozpływa ci się autentyczny produkt starożytnej odmiany kakao.
Skład
Masa kakaowa Peru 81%, Cukier trzcinowy, Masło kakaowe, Kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, Naturalny ekstrakt z waniliiSmak
Grand Cru Bagua Nativo Peru ma pełny czekoladowy smak oraz zrównoważony i lekko kwaśny posmak. Dzięki wyrazistym odcieniom prawdziwego ziarna kakaowca czekolada jest harmonijna i niezwykle przyjemna. Cukier trzcinowy dodaje elegancji i słodkiej zmysłowości.
Te czekoladowe pastylki doskonale nadają się do rozpuszczania w ciepłym mleku krowim, sojowym, makowym, migdałowym lub innym. Można je również łączyć ze naleśnikami, używać ich do przygotowywania deserów lub łączyć z napojami alkoholowymi.
Pochodzenie
Nie będziemy cię zamęczać długą historią i od razu opowiemy ci o tych czekoladowych pastylkach. Peru jest kolebką kakao. Bagua to inaczej starożytna odmiana kakao.
Istnieje wiele dowodów na to, że kakao zostało nazwane "potrawą bogów", przez starożytnych mieszkańców peruwiańskiego lasu amazońskiego. Majowie odkryli sekrety ziaren kakaowca w IV wieku, kiedy przygotowywali z nich gorzki i stymulujący napój. To prawda również że musiało minąć kilkaset lat, aby uzyskać kształt i smak czekolady, który znamy dzisiaj. Być może Peru jest teraz krajem produkującym najlepsze ziarna kakaowca, produkującym wspaniałe kakao i jedną z najlepszych czekolad na świecie. Ci, którzy próbowali peruwiańskich przysmaków podczas swoich podróży, zawsze o tym pamiętają. W Cuzco, na południe od Peru, w niewielkiej odległości od placu, znajduje się muzeum, które opowiada historię tego miejsca.
Produkcja czekolady to złożony i długi proces. Od zbierania ziarna kakaowego, z którego należy usunąć fasolę owiniętą cienką białą skórką do końcowej produkcji pastylek czekoladowych mija wiele tygodni. Fasola musi być sfermentowana, suszona, prażona i obrana. Następnie jest transportowana do zakładów produkcyjnych, w których maszyny ją kruszoną i mieloną. W ten sposób powstaje masa kakaowa zawierająca zarówno kakao, jak i masło kakaowe. Surowce należy najpierw oddzielić, a następnie ponownie wymieszać w odpowiednim stosunku. Następnie dodawane są inne składniki, czekolada jest zagniatana, hartowana, bita i schłodzona.
Stosowanie dobrej jakości materiałów wejściowych, dobry proces produkcji i ścisły nadzór nad jakością półproduktów stworzą dobroć zwaną "nawet gorzka czekolada poprawi jakość życia".
Ile czekoladek lubisz jeść każdego dnia? Dokładnie wystarczająco, aby cię uszczęśliwić. I pamiętaj, że nawet jeśli są to słodycze to spożywanie ich przynosi wiele korzyści zdrowotnych dla organizmu. Jakościowa czekolada zawiera przeciwutleniacze, minerały i witaminy. Dzięki temu ich konsumpcja poprawi Twój nastrój, doda energii do wykonywania trudnych zadań fizycznych i umysłowych, pobudzi pamięć i ochroni przed infekcjami.
Grand Cru Bagua pastylki czekoladowe Peru Ori są odpowiednie dla wegetarian i wegan. Zawierają 78% stałych substancji kakaowych.
Jeśli chodzi o alergeny, na czekoladę powinni uważać osoby z alergią na mleko, kakao lub wanilię. Produkt może zawierać ślady orzechów włoskich.
Przechowywać w temperaturze 12-20 ° C
Uwaga
W przypadku zamówienia czekoladek w naprawdę gorące letnie dni mogą one ulec deformacji lub częściowemu stopieniu podczas transportu. Zmiana ta nie ma wpływu na jakość czekolady. |
Zalety kawy
Wzór opakowania czekolady i kakao
Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.
Sposób przygotowania
Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczoną w gorącym mleku lub w różnych deserach.










Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 2405KJ / 580 |
Tłuszcze: | 44,7 g |
z tego nasycone: | 25,9 g |
Sacharydy: | 27,7 g |
z tego cukry: | 18,1 g |
Błonnik: | 12,1 g |
Białka: | 10,8 g |
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

BRAZYLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 kawa ziarnista

GWATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 kawa ziarnista
