Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-17 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADOWA kawa ziarnista

Kod: 35

Aromat czekoladowy należy do pierwszych, które kupują nasi klienci. I dobrze robią. Wyśmienita Arabica z Peru dotknięta słodziutką czekoladą zwróci uwagę mężczyzn i kobiet, osób młodych i młodszych, podczas pracy i na urlopie. Polecamy przygotować sobie ją jako cappuccino lub latte. Z dodatkiem ubitego mleka przyniesie chwilę pachnącego spokoju. 

Świeżo uprażymy i dostarczymy do Czwartku, 24. 5. 2018
DPD Dostarczymy do 24. 5. 2018 11,0 zł
Duże opakowanie:
75,8 zł brutto
42,0 zł brutto
25,0 zł brutto
Małe opakowanie:
14,3 zł brutto
9,5 zł brutto
Zemleć:
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Peru
Różnorodność
Różnorodność:
Typica
Region
Region:
Puno Norte
Wysokość nad poziomem morza
Wysokość nad poziomem morza:
1900m
Smak
Smak:
Czekolada
Przetwarzanie
Przetwarzanie:
Mokre

Skład

Arabica 100%, Naturalny aromat

Pianka i smak kawy

Ponieważ czekoladą okryliśmy stuprocentową arabikę z peruwiańskich plantacji, jest jej ciało pełne, smak wyraźny i harmonijny, a aromat przyjemny. Charakterystyczna dla odmiany Typica słodkawość przeplata się z czekoladowym powiewem. Pianka jest jasna, gęsta, ale elastyczna i bardzo delikatna.

Pochodzenie kawy

Kawowce arabskie występują w wielu ciekawych odmianach. Jedną z nich - Typica - wybraliśmy do produkcji tej właśnie kawy aromatyzowanej. Daje jej to pięknie zharmonizowaną bazę i świetnie współgra z naturalnym aromatem, który jest do kawy dodany. Nasz Mistrz palenia używa wyłącznie aromatu naturalnego bez syntetycznych nośników a podczas palenia kawy pracuje z nim szczególnie delikatnie. Aromatyzacja kawy może się odbywać bądź przed jej paleniem, bądź też po nim. My wybraliśmy pierwszą możliwość, ponieważ tylko tak ziarenka zachowają swój naturalny zapach i smak wzbogacony dodanym aromatem. Co prawda jest to metoda droższa i wymagająca więcej umiejętności od naszego Mistrza, ale ten wysiłek przynosi świetne efekty.

Kawę przywieźliśmy z Peru, z regionu Puno Norte. Plantacje rozpościerają się tam niedaleko od największego jeziora wysokogórskiego Titicaca. Chłopi z And od pokoleń zajmują się uprawą kawowców a ich plony należą do tych najcenniejszych. Transport nawozów sztucznych na strome stocza gór byłoby bardzo drogie i skomplikowane, dlatego uprawa odbywa się bez użycia sztucznych nawozów.

Zbiory odbywają się kilkukrotnie w ciągu sezonu a owoce są poddawane obróbce tzw. przemywaniem. Owoce nasypywane są do kadzi z wodą, następnie są przeciskane przez blachy miażdżące i w ten sposób pozbawiane miąższu. Kolejnym krokiem jest fermentacja kawowych ziaren w kadziach fermentacyjnych a później suszenie na bezpośrednim słońcu. Kawa następnie jest selekcjonowana, pakowana i transportowana na giełdę.

Efekty kawy

Arabica
Efekty arabiki

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

1. Kawę należy zmielić na grubość odpowiadającą wybranemu przygotowaniu kawy.
2. Na 1 kawę należy użyć przynajmniej 1,5 - 2 łyżeczki (mniej więcej 7g) zmielonej kawy.
3. Kawę należy zalać wodą o temperaturze cca 95°C.

Smak i nuty:
Intensywność
Kwasowość
Prażenie
Ziarno
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


CZEKOLADKI BELGIJSKIE kawa ziarnista
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADKI BELGIJSKIE kawa ziarnista

Życie jest jak bombonierka… Odrzućcie skromność i spróbujcie tego co najlepsze. Czekoladki belgijskie w postaci wysokiej jakości kawy plantacyjnej sprawią przyjemność, pobudzą i uszczęśliwią. Aromatyzacja stuprocentowej Arabici z Peru z aromatem czekoladowym, to był genialny pomysł. Docenicie go podczas spokojnego śniadania lub świątecznego obiadu.  Więcej na szczegółach produktu
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Czwartku, 24. 5. 2018
Duże opakowanie:
75,8 zł brutto
42,0 zł brutto
25,0 zł brutto
Małe opakowanie:
14,3 zł brutto
9,5 zł brutto
Zemleć:

KARMELOWA kawa ziarnista
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

KARMELOWA kawa ziarnista

Cukierek karmelowy, likier karmelowy, lody karmelowe. Zapewne Państwo zrozumieją, że nie mogliśmy tego smakołyka ominąć podczas aromatyzacji naszej kawy. Stuprocentowa Arabica z aromatem karmelowym to źródło dobrego nastroju, pokoju i świeżości. Prosimy wygodnie sobie usiąść… rozpoczyna się podróż przez raj karmelowy.  Więcej na szczegółach produktu
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Czwartku, 24. 5. 2018
Duże opakowanie:
75,8 zł brutto
42,0 zł brutto
25,0 zł brutto
Małe opakowanie:
14,3 zł brutto
9,5 zł brutto
Zemleć:

WANILIOWA kawa ziarnista
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

WANILIOWA kawa ziarnista

Tradycyjny i popularny smak waniliowy dodaje kawie plantacyjnej łagodność. Przyprawę aromatyczną znają chyba wszyscy, jest częścią składową licznych pokarmów, napojów i perfum. Nic więc dziwnego, że wanilią aromatyzuje się także kawę. Nasz mistrz poświęca przygotowaniu kawy aromatyzowanej należytą uwagę. My możemy zatem proponować kawę najwyższej jakości!  Więcej na szczegółach produktu
Aktualnie niedostępny
Duże opakowanie:
75,8 zł brutto
42,0 zł brutto
25,0 zł brutto
Małe opakowanie:
14,3 zł brutto
9,5 zł brutto
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Obsługa klienta
Dla partnerów

Prezent przy każdym zakupie | Warunki dla firm| Zniżka za pierwszy zakup »