Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH PERU ORIGIN GORZKA 80%

Kod: 1158

Peru i kakao to wyjątkowe połączenie, podobnie jak Francja i wino czy Australia i kangur. W peruwiańskich Andach kakao rośnie od tysięcy lat. Od kiedy dokładnie ziarna kakaowe lub kakao były obecne w diecie Azteków i Inków możemy tylko domniemywać. Jedno jest pewne- czekolada z Peru jest jedną z najbardziej poszukiwanych. Nasza jest dumna z dużej zawartości kakao oraz urzekającego gorzko- słodkiego smaku.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
244,5 zł /1000 g 24,5 zł /100 g
Dostarczymy do Poniedziałku, 21. 10. 2024
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Peru
Smak
Smak:
Gorzka czekolada

Skład

Masa kakaowa Peru 80%, Cukier, Masło kakaowe, Lecytyna sojowa, Naturalny ekstrakt z wanilii

Smak

Wzmianka o kraju pochodzenia i dużej zawartości kakao sugeruje, że jest wyjątkowa czekolada o dobrym smaku.

Pochodzenie

Jeśli chodzi o podanie miejsca, w którym wyrosły ziarna kakaowe naszej czekolady, to możemy być bardzo precyzyjni. W sercu peruwiańskiego lasu Amazonii żyje rodzina Saavedra del Castillo. Są dumni z uprawy swojego kakao. Kto skosztował ich czekolady ten zrozumie. Oprócz organicznego pochodzenia, ma bardzo intensywny i niepowtarzalny smak. Każdy smakosz prawdziwej czekolady musi jej spróbować.

Pierwszy napój z ziaren kakao przyrządzali podobno Majowie rzekomo w IV wieku. Następnie kakao dotarło do Europy po podbojach ziemi Amerykańskiej przez hiszpańskich kolonistów.

Znamy historię tych ciemnych przysmaków, ale jak to jest z ich produkcją? Cały proces jest trudny i czasochłonny. Najpowszechniejsza metoda wytwarzania proszku kakaowego rozpoczyna się od fermentacji, a następnie suszenia i wstępnego wypieku. Zebrane zbiory trafiają do fabryki, gdzie są sortowane, czyszczone i prażone. Potem następuje szlifowanie, mielenie i prasowanie. Proszek kakaowy i masło kakaowe oddzielone są od otrzymanego materiału.

Do proszku dodaje się różne składniki w zależności od rodzaju czekolady. Nie może zabraknąć masła kakaowego, cukru, niekiedy wanilii lub mleka. Otrzymana masa poddawana jest procesowi rafinacji. Jest mieszana, zagniatana i hartowana. Rezultatem jest tabliczka lub pastylki czekolady.

Choć czekoladę uważa się za słodycz, to warto włączyć ją do swojej diety, jeśli jest dobrej jakości o wysokiej zawartości kakao. Spożywanie dobrej jakości czekolady jest korzystne zarówno dla zdrowia psychicznego, jak i fizycznego. Czekolada jest bogata w przeciwutleniacze, witaminy (D, B, A, E) i minerały (sód, magnez, potas, cynk, wapń, żelazo). Czekolada poprawia nastrój i pomaga złagodzić stres.

Pastylki czekoladowe Peru 80% są odpowiednie dla wegetarian i wegan. Zawierają one 80% kakao.

Produktu nie powinni spożywać uczuleni na kakao. Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów włoskich i mleka.

Przechowywać w temperaturze 12-20 ° C.

Uwaga

W przypadku zamówienia czekoladek w naprawdę gorące letnie dni mogą one ulec deformacji lub częściowemu stopieniu podczas transportu. Zmiana ta nie ma wpływu na jakość czekolady.

Efekty kawy

Kakao
Efekty kakao
Wanilia
Efekty wanilii

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczona w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
100g chipsów czekoladowych
Wartość energetyczna: 2 331 kJ / 562 kcal
Tłuszcze: 41,3 g
z tego nasycone: 26,4 g
Sacharydy: 33,8 g
z tego cukry: 30,1 g
Błonnik: 10,9 g
Białka: 8,4 g
Sól: 0,01 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


15% ZNIŻKA
BRAZYLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

BRAZYLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 kawa ziarnista

Gorąca Brazylia daje światu nie tylko wspaniałych piłkarzy, surowce mineralne i okazję do podziwiania zabytków kultury. Jest także krajem, który zasłynął eksportem szczególnej kawy o świetnej jakości. Stuprocentowa Arabica Santos NY2 jest klasyką, która nigdy się nie znudzi. Któż, by się oparł czekoladzie i orzechom?  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
110,3 zł /1000 g 93,8 zł /1000 g 9,4 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Poniedziałku, 21. 10. 2024

GWATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

GWATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 kawa ziarnista

Popularną odmianę Bourbon charakteryzują małe i regularne ziarna, kwasowość i pełna intensywność. Plantacyjnej kawy Gwatemali nie może zabraknąć na twojej półce wśród ulubionych smakołyków. Niezwykle intensywny, owocowy aromat i średni stopień prażenia – smakuje jak małe ristretto i klasyczne espresso.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
146,4 zł /1000 g 14,6 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Poniedziałku, 21. 10. 2024

KOSTARIKA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

KOSTARIKA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ kawa ziarnista

Naprawdę nie piłeś jeszcze kawy z Kostaryki? Musisz szybko to zmienić! Gleby wulkaniczne kraju Ameryki Środkowej dają kawie pełny, szlachetny smak. W przypadku kawy San Rafael z regionu Tarrazu wrażenie jest wzmocnione przez aksamitne słodkie nutki karmelu. Zaufaj ekspertom, na Costa Rica rośnie 400 milionów drzew kawowych! Nie będziesz zawiedziony. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
179,2 zł /1000 g 17,9 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Poniedziałku, 21. 10. 2024
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »