Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH MADAGASKAR ORIGIN 69,4%

Kod: 988

Czekolada jest z kakao i kakao jest z kakaowca. Rosną one w wielu miejscach, ale to przede wszystkim Madagaskar z radością będziemy wspierali. Najsłodsze plony na świecie mogą pomóc zwalczać ubóstwo w tym kraju. Dla drobnych rolników ziarna kakaowca są jednym z niewielu źródeł utrzymania. A dla nas, czekolada z największej wyspy Afryki jest szansą na połączenie bardzo miłego z bardzo pożytecznym. 

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
148,3 zł /1000 g 14,8 zł /100 g
Dostarczymy do Środy, 2. 12. 2020
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Madagaskar
Smak
Smak:
Gorzka czekolada

Skład

Masa kakaowa Madagaskar 69%, Masło kakaowe, Lecytyna sojowa, Cukier, Naturalny proszek waniliowy

Smak

Czekolada w pastylkach Madagaskar smakuje gorzko, ale jednocześnie pełnie i bardzo wciągająca. Zawiera ona powyżej 70% kakao i dlatego odnosi sukces dzięki swym właściwością kulinarnym i smakowym.

Źródło

Republikę Madagaskar, wyspę zaludnioną przed dwoma tysiącami lat, znajdziemy w południowo-wschodnim wybrzeżu Afryki. Jest otoczona przez kilka mniejszych wysepek i dzięki długotrwałej izolacji od lądu (90 mln lat), żyje i dorasta tutaj do 90 procent pierwotnych gatunków.

Kraj 7,5x większy niż Republika Czeska jest pokryty gęstą siecią rzek. Na jej klimat wpływają wschodnie pasaty, średnia roczna temperatura wynosi około 24 C. Turyści na Madagaskar wyruszają za przepięknymi plażami, majestatycznymi baobabami, gibkimi lemurami lub za zapachem kwiatów ylang-ylang.

Większość obywateli żyje z rolnictwa, ale wykorzystane do uprawy roślin i hodowli zwierząt może być tylko 5 procent powierzchni Madagaskaru. Oprócz ryżu, bawełny, owoców i przypraw rolnicy zajmują się również uprawą kawy i kakao.

Uprawia się wszystkie 3 odmiany kakaowca właściwego (Theobroma cacao) - Trinotario (35% drzew), Forastero (60%) i Criollo (5%). Prawie wszystkie ziarna kakaowca pochodzą z dzielnicy Ambajna w regionie Diana. Do niedawna cała uroda była równoważona i przetwarzana poza Madagaskar. W ostatnich latach, jednak były założone spółdzielnie bezpośrednio na wyspie, które z ziaren wytwarzają wysoko jakościową czekoladę. Roczna produkcja madagaskarskiej czekolady wynosi około 4500 ton.

Fasole, czyli ziarna kakaowca trzeba przed przetwarzaniem przez kilka dni poddać fermentacji i suszeniu. Następnie zostają uprażone, kruszone i doprażone. Z tego surowca zmieleniem zostanie utworzona masa kakaowa, z której uzyskuje się masło kakaowe i kakao. Mieszaniem różnych składników, temperowaniem, ubijaniem, emulgacją, ugniataniem i chłodzeniem jest wykonana czekolada w postaci stałej.

Jak się ma czekolada i zdrowie? Według nas i wg. wielu badań naukowych fantastycznie! Kto wybiera czekoladę wysokiej jakości z bardzo wysoką zawartością kakao, może być pewny, że oprócz wspaniałych doznań smakowych też otrzymuje dużo przeciwutleniaczy, witamin D, B, A i E oraz składników mineralnych (magnez, sód, potas, cynk, ...). To wszystko wzmacnia zdrowie miłośników czekolady, wspiera dobre samopoczucie i pomaga zwalczać różne dolegliwości. Nie na próżno się mówi o kakao jako o pożywieniu 21 wieku!

W odniesieniu do alergenów należy uważać, szczególnie ludzie z alergią na mleko, kakao i wanilię. Produkt może zawieraćśladowe ilości łupin orzechów.

CZEKOLADA W PASTYLKACH MADAGASKAR jest odpowiednia dla wegetarian i wegan. Pastylki zawierają 69,4% suchej masy kakaowej.

Przechowywać w 12-20 C.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczona w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna: 2 296 kJ / 549 kcal
Tłuszcze: 39,5 g
z tego nasycone: 23,7 g
Sacharydy: 33,4 g
z tego cukry: 29,5 g
Białka: 7,9 g
Sól: 0,02 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


CZEKOLADA W PASTYLKACH ŚWIĘTY TOMASZ ORIGIN 72%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH ŚWIĘTY TOMASZ ORIGIN 72%

Wyspa Saint Thomas słynie z cudownych plaż, głębokich dżungli i pięknych raf koralowych. Sprowadźmy trochę tajemnicy o tej dziewiczej naturze do siebie. Kiedy rozpuścimy lokalną czekoladę w gorącym mleku, wyobrazimy sobie ogniste afrykańskie słońce, dziką przyrodę i Wyspy Świętego Tomasza, raj wszystkich czekoladek na świecie. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
137,0 zł /1000 g 13,7 zł /100 g
Dostarczymy do Środy, 2. 12. 2020

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%

Istnieją dwa rodzaje konsumentów czekolady. Niektórzy spożywają dowolny rodzaj w dowolnej ilości, a inni szukają przysmaków, specjalności i wyjątkowych doznań. Niezależnie od tego, czy należysz do jednej czy do drugiej grupy, nie przegap peruwiańskiej, 81 procentowej organicznej czekolady Grand Cru Bagua Nativo. W pierwszym przypadku będziesz cieszyć się ekskluzywnym doświadczeniem smakowym, w drugim, będziesz wiedzieć, że w ustach rozpływa ci się autentyczny produkt… Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
131,8 zł /1000 g 13,2 zł /100 g
Dostarczymy do Środy, 2. 12. 2020

CZERWONA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% -czerwona czekolada
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZERWONA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% -czerwona czekolada

Czerwone róże, czerwone wino plus - czerwona czekolada. Nowość, która budzi wielkie zainteresowanie, na pewno się Wam spodoba. Czekoladowe pastylki o atrakcyjnym wyglądzie i wyrafinowanym smaku podbijają świat. Tak zwana rubinowa czekolada jest słodka i jednocześnie owocowa. Za jej kolorem znajdują się czerwone ziarna kakao. Ekwadorska specjalność stworzyła zupełnie nowy rodzaj czekolady. Skosztujcie.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
128,8 zł /1000 g 12,9 zł /100 g
Dostarczymy do Środy, 2. 12. 2020
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »