Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Pon-Pt 7-17 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH MADAGASKAR ORIGIN 69,4%

Kod: 988

Czekolada jest z kakao i kakao jest z kakaowca. Rosną one w wielu miejscach, ale to przede wszystkim Madagaskar z radością będziemy wspierali. Najsłodsze plony na świecie mogą pomóc zwalczać ubóstwo w tym kraju. Dla drobnych rolników ziarna kakaowca są jednym z niewielu źródeł utrzymania. A dla nas, czekolada z największej wyspy Afryki jest szansą na połączenie bardzo miłego z bardzo pożytecznym. 

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
318,7 zł /1000 g 31,9 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 7. 5. 2025
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Madagaskar
Smak
Smak:
Gorzka czekolada

Skład

Masa kakaowa Madagaskar 69%, Masło kakaowe, Lecytyna sojowa, Cukier, Naturalny proszek waniliowy

Smak

Czekolada w pastylkach Madagaskar smakuje gorzko, ale jednocześnie pełnie i bardzo wciągająca. Zawiera ona powyżej 70% kakao i dlatego odnosi sukces dzięki swym właściwością kulinarnym i smakowym.

Źródło

Republikę Madagaskar, wyspę zaludnioną przed dwoma tysiącami lat, znajdziemy w południowo-wschodnim wybrzeżu Afryki. Jest otoczona przez kilka mniejszych wysepek i dzięki długotrwałej izolacji od lądu (90 mln lat), żyje i dorasta tutaj do 90 procent pierwotnych gatunków.

Kraj 7,5x większy niż Republika Czeska jest pokryty gęstą siecią rzek. Na jej klimat wpływają wschodnie pasaty, średnia roczna temperatura wynosi około 24 ⁰C. Turyści na Madagaskar wyruszają za przepięknymi plażami, majestatycznymi baobabami, gibkimi lemurami lub za zapachem kwiatów ylang-ylang.

Większość obywateli żyje z rolnictwa, ale wykorzystane do uprawy roślin i hodowli zwierząt może być tylko 5 procent powierzchni Madagaskaru. Oprócz ryżu, bawełny, owoców i przypraw rolnicy zajmują się również uprawą kawy i kakao.

Uprawia się wszystkie 3 odmiany kakaowca właściwego (Theobroma cacao) - Trinotario (35% drzew), Forastero (60%) i Criollo (5%). Prawie wszystkie ziarna kakaowca pochodzą z dzielnicy Ambajna w regionie Diana. Do niedawna cała uroda była równoważona i przetwarzana poza Madagaskar. W ostatnich latach, jednak były założone spółdzielnie bezpośrednio na wyspie, które z ziaren wytwarzają wysoko jakościową czekoladę. Roczna produkcja madagaskarskiej czekolady wynosi około 4500 ton.

Fasole, czyli ziarna kakaowca trzeba przed przetwarzaniem przez kilka dni poddać fermentacji i suszeniu. Następnie zostają uprażone, kruszone i doprażone. Z tego surowca zmieleniem zostanie utworzona masa kakaowa, z której uzyskuje się masło kakaowe i kakao. Mieszaniem różnych składników, temperowaniem, ubijaniem, emulgacją, ugniataniem i chłodzeniem jest wykonana czekolada w postaci stałej.

Jak się ma czekolada i zdrowie? Według nas i wg. wielu badań naukowych fantastycznie! Kto wybiera czekoladę wysokiej jakości z bardzo wysoką zawartością kakao, może być pewny, że oprócz wspaniałych doznań smakowych też otrzymuje dużo przeciwutleniaczy, witamin D, B, A i E oraz składników mineralnych (magnez, sód, potas, cynk, ...). To wszystko wzmacnia zdrowie miłośników czekolady, wspiera dobre samopoczucie i pomaga zwalczać różne dolegliwości. Nie na próżno się mówi o kakao jako o pożywieniu 21 wieku!

W odniesieniu do alergenów należy uważać, szczególnie ludzie z alergią na mleko, kakao i wanilię. Produkt może zawieraćśladowe ilości łupin orzechów.

CZEKOLADA W PASTYLKACH MADAGASKAR jest odpowiednia dla wegetarian i wegan. Pastylki zawierają 69,4% suchej masy kakaowej.

Przechowywać w 12-20 ⁰C.

Uwaga

W przypadku zamówienia czekoladek w naprawdę gorące letnie dni mogą one ulec deformacji lub częściowemu stopieniu podczas transportu. Zmiana ta nie ma wpływu na jakość czekolady.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczona w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Danutą!
+48 669 731 168
danuta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna: 2 296 kJ / 549 kcal
Tłuszcze: 39,5 g
z tego nasycone: 23,7 g
Sacharydy: 33,4 g
z tego cukry: 29,5 g
Białka: 7,9 g
Sól: 0,02 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

Jesień? Dla nas kawa i przyprawy Jesień? Dla nas kawa i przyprawy
23. 10. 2024 3 minuty czytania

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – MALINA
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – MALINA

Jakie wspomnienia się pojawią, kiedy poczujecie zapach malin? Letnie późne popołudnie? Dżem babci? Albo kawałek czekolady na podwieczorek, smakowany gdzieś pod lasem? To wszystko skrywa gorąca czekolada o smaku słodkich malin. Zagrzeje was po trasie biegowej, odświeży przed spotkaniem biznesowym. Kakao, jak wiadomo, zawiera hormon miłości i szczęścia. Zanurz się w malinowej przyjemności niezależnie od swoich obowiązków. Każdy dzień jest przecież stworzony do radości. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
119,4 zł /1000 g 11,9 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 7. 5. 2025

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO - CYNAMON
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO - CYNAMON

Cynamon ma tysiące zastosowań. Najpopularniejszym z nich jest aromatyzowanie napojów. W połączeniu z czekoladą tworzy duet, któremu nie sposób się oprzeć - gładkie, słodkie kakao w proszku doskonale uzupełnia ciepły, lekko pieprzny i niezwykle aromatyczny aromat cynamonu. Wszystko w jakości BIO! Wymieszajcie tę mieszankę z gorącym mlekiem. Dostaniecie dobre pomysły na zdrowe śniadania, przekąski i kolacje. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
119,4 zł /1000 g 11,9 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 7. 5. 2025

Gorąca czekolada - Kremowe ciasteczka
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

Gorąca czekolada - Kremowe ciasteczka

Kto by nie kochał kremowych ciasteczek! Teraz możecie rozkoszować się pełnym kubkiem. Gorąca czekolada o smaku ciasteczek spodoba się zarówno dzieciom w wieku szkolnym, jak i ich rodzicom oraz dziadkom. Wymieszajcie ją z gorącym mlekiem, a otrzymacie pyszne, zdrowe śniadanie lub szybką przekąskę. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
140,6 zł /1000 g 14,1 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 7. 5. 2025
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »