Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH JAVA ORIGIN MLECZNA 34%

Kod: 1148
Ocena: doskonały, 1 recenzje

Chcecie sobie zrobić miły poranek? Pachnący, słodki? Nie ma nic łatwiejszego. Podgrzejcie filiżankę mleka, sojowego lub migdałowego i wrzućcie do niego kilka czekoladowych pastylek. Jeśli wybierzecie te z kakao z Javy, otrzymacie napój przyjemny dla ciała i umysłu. Wyspa pełna wulkanów i świątyń buddyjskich eksportuje czekoladę dosłownie doskonałą. Taką, która rozjaśni każdy dzień.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
155,9 zł /1000 g 15,6 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 21. 10. 2021
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Java / Indonezja
Region
Region:
Pangadaran
Smak
Smak:
Mleczna czekolada

Skład

Masa kakaowa Java 32%, Masło kakaowe, Cukier, Mleko w proszku tłuste, Lecytyna sojowa, Aromat waniliowy

Smak

Doskonałe doświadczenie smakowe czeka na każdego, kto się zdecyduje dla mleczną czekoladę Jawa. Jej kolor jest jasny z orientalnym zapachem. W smaku można odnaleźć ślady wanilii i karmelu.

Pochodzenie

Mówi się, że na Javę najlepiej udać się od lutego do listopada. Opady są mniejsze, a i turystów jest znacznie mniej. Jedna z najbardziej zaludnionych wysp na świecie oferuje wszelkiego rodzaju naturalne piękno. Do tej pory wulkany, tajemnicze dżungle, jeziora, zapierające dech w piersiach plaże i parki narodowe. Istnieje również wiele świątyń, targów z ptakami i ogrodów botanicznych.

Jedna z wysp Indonezji jest nie tylko znana jako popularne miejsce dla turystów. Java znana jest również z doskonałej produkcji kakao. Jest to jeden z najważniejszych produktów eksportowych w kraju, który odnotował ogromny wzrost w ciągu ostatnich 25 lat. Zdaniem ekspertów jest to spowodowane rosnącą liczbą drobnych rolników, którzy zaczynają uprawiać kakao. Obecnie Indonezja ma około 1,5 miliona hektarów plantacji kakao. W 2015/2016 indonezyjscy przetwórcy kakao wyprodukowali 350 000 ton kakao.

Uprawa, a zwłaszcza zbiory drzewa kakaowego (Theobroma cocoa) jest bardzo wymagającą fizycznie pracą. Nie mniej wysiłku jest potrzebne przy produkcji kakao a następnie czekolady.

Kakaowce to wiecznie zielone drzewa pochodzące z Ameryki Południowej. Dziś uprawiane są w tropikalnym pasie niemal na całym świecie. Drzewa zbiera się kilka razy w roku. Dają duże żółte owalne owoce, które zwykle ukrywają pięć komór z około 2 centymetrowymi nasionami pod twardą skórą. Ziarna kakaowe były w Ameryce Południowej w czasach Azteków tak rzadkie, że służyły jako waluta.

Zanim ziarna kakaowe zmienią się w proszek kakaowy, rolnicy zostawiają je przez kilka dni fermentować, po czym muszą je wysuszyć a następnie podprażyć. Tylko wtedy uprawa może trafić do zakładu przetwórczego, gdzie ziarna są mielone i prasowane. Tak właśnie powstaje masło kakaowe i proszek kakaowy. Właśnie te dwa składniki są niezbędne do produkcji czekolady. Dodaje się do nich wanilię, mleko w proszku, cukier i inne składniki. Masę należy mieszać, ugniatać... tak długo dopóki nie powstanie delikatna mleczna czekolada.

Czekoladowe pastylki Java origin mleczna 34% są odpowiednie dla wegetarian i wegan. Zawierają 34% części stałych kakao.

Pod względem alergenów powinni uważać ludzie z alergią na mleko, kakao i wanilię. Prosukt może zawierać śladowe ilości łupin orzechów. 

Przechowywać w 12-20 ⁰C.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można jeść „od tak”, wspaniale smakuje także rozpuszczona w gorącym mleku lub w różnych deserach lub fondue.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna: 2 395 kJ / 575 kcal
Tłuszcze: 38,4 g
z tego nasycone: 23,7 g
Sacharydy: 49,1g
z tego cukry: 48,5 g
Białka: 7,9 g
Sól: 0,38 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

25. 8.

Ocena: doskonały
Ulubione pastylki czekoladowe moich dzieci, moje zresztą też :) Gośka

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


CZEKOLADA W PASTYLKACH ARRIBA EKWADOR MLECZNA 39%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH ARRIBA EKWADOR MLECZNA 39%

Skąd macie te ziarna? De Rio Arriba! – taka rozmowa pomiędzy szwajcarskim producentem czekolady przechodzący się na górnym biegu rzeki Guayas między ekwadorskimi plantatorami kakao z pewnością się odbyła. Przynajmniej według legendy.Lokalne drzewa rodzące nasiona o nadzwyczajnych właściwości dostał przydomek Arriba. Od tego czasu, czekolada z Ekwadoru odmiany kakaowca Forastero  Arriba jest uważana za najlepszą na świecie. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
148,0 zł /1000 g 14,8 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 21. 10. 2021

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU LOS BEJUCOS 46% DOMINICANA
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU LOS BEJUCOS 46% DOMINICANA

Została odkryta przez Krzysztofa Kolumba, mówiono tu po hiszpańsku, a oprócz rumu i imbiru eksportowano światowej sławy kawę, kakao i czekoladę. Tak, Dominikana jest słusznie uważana za perłę Karaibów. Jeśli chodzi o kakao, ważne jest, aby wspomnieć, że jego niepowtarzalny smak jest nacechowany pomarańczą, wiśnią, awokado i dębem, pod którymi rośnie kakao.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
141,9 zł /1000 g 14,2 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 21. 10. 2021

CZEKOLADOWE PASTYLKI SŁONY KARMEL
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADOWE PASTYLKI SŁONY KARMEL

Według statystyk na każdą osobę na planecie przypada ponad pół kilograma czekolady rocznie. Jak zwykle najbardziej lubią ją Szwajcarzy i Belgowie. Ich czekoladowe praliny, chipsy, kremy, lizaki czy nadziewane cukierki cieszą się uznaniem na całym świecie. Ilu czekoladoholików oddaje się niepowtarzalnym połączeniom smaków, nie jest to takie oczywiste. Jednak jest całkiem pewne, że wkrótce do nich dołączycie. Po prostu posmakujcie mlecznej czekolady z solonym karmelem i dajcie… Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
119,3 zł /1000 g 11,9 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 21. 10. 2021
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »