

CZEKOLADA W PASTYLKACH JAVA ORIGIN MLECZNA 34%
Chcecie sobie zrobić miły poranek? Pachnący, słodki? Nie ma nic łatwiejszego. Podgrzejcie filiżankę mleka, sojowego lub migdałowego i wrzućcie do niego kilka czekoladowych pastylek. Jeśli wybierzecie te z kakao z Javy, otrzymacie napój przyjemny dla ciała i umysłu. Wyspa pełna wulkanów i świątyń buddyjskich eksportuje czekoladę dosłownie doskonałą. Taką, która rozjaśni każdy dzień.
Skład
Masa kakaowa Java 32%, Masło kakaowe, Cukier, Mleko w proszku tłuste, Lecytyna sojowa, Aromat waniliowySmak
Doskonałe doświadczenie smakowe czeka na każdego, kto się zdecyduje dla mleczną czekoladę Jawa. Jej kolor jest jasny z orientalnym zapachem. W smaku można odnaleźć ślady wanilii i karmelu.
Pochodzenie
Mówi się, że na Javę najlepiej udać się od lutego do listopada. Opady są mniejsze, a i turystów jest znacznie mniej. Jedna z najbardziej zaludnionych wysp na świecie oferuje wszelkiego rodzaju naturalne piękno. Do tej pory wulkany, tajemnicze dżungle, jeziora, zapierające dech w piersiach plaże i parki narodowe. Istnieje również wiele świątyń, targów z ptakami i ogrodów botanicznych.
Jedna z wysp Indonezji jest nie tylko znana jako popularne miejsce dla turystów. Java znana jest również z doskonałej produkcji kakao. Jest to jeden z najważniejszych produktów eksportowych w kraju, który odnotował ogromny wzrost w ciągu ostatnich 25 lat. Zdaniem ekspertów jest to spowodowane rosnącą liczbą drobnych rolników, którzy zaczynają uprawiać kakao. Obecnie Indonezja ma około 1,5 miliona hektarów plantacji kakao. W 2015/2016 indonezyjscy przetwórcy kakao wyprodukowali 350 000 ton kakao.
Uprawa, a zwłaszcza zbiory drzewa kakaowego (Theobroma cocoa) jest bardzo wymagającą fizycznie pracą. Nie mniej wysiłku jest potrzebne przy produkcji kakao a następnie czekolady.
Kakaowce to wiecznie zielone drzewa pochodzące z Ameryki Południowej. Dziś uprawiane są w tropikalnym pasie niemal na całym świecie. Drzewa zbiera się kilka razy w roku. Dają duże żółte owalne owoce, które zwykle ukrywają pięć komór z około 2 centymetrowymi nasionami pod twardą skórą. Ziarna kakaowe były w Ameryce Południowej w czasach Azteków tak rzadkie, że służyły jako waluta.
Zanim ziarna kakaowe zmienią się w proszek kakaowy, rolnicy zostawiają je przez kilka dni fermentować, po czym muszą je wysuszyć a następnie podprażyć. Tylko wtedy uprawa może trafić do zakładu przetwórczego, gdzie ziarna są mielone i prasowane. Tak właśnie powstaje masło kakaowe i proszek kakaowy. Właśnie te dwa składniki są niezbędne do produkcji czekolady. Dodaje się do nich wanilię, mleko w proszku, cukier i inne składniki. Masę należy mieszać, ugniatać... tak długo dopóki nie powstanie delikatna mleczna czekolada.
Czekoladowe pastylki Java origin mleczna 34% są odpowiednie dla wegetarian i wegan. Zawierają 34% części stałych kakao.
Pod względem alergenów powinni uważać ludzie z alergią na mleko, kakao i wanilię. Prosukt może zawierać śladowe ilości łupin orzechów.
Przechowywać w 12-20 ⁰C.
Uwaga
W przypadku zamówienia czekoladek w naprawdę gorące letnie dni mogą one ulec deformacji lub częściowemu stopieniu podczas transportu. Zmiana ta nie ma wpływu na jakość czekolady. |
Wzór opakowania czekolady i kakao
Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.
Sposób przygotowania
Czekoladę w pastylkach można jeść „od tak”, wspaniale smakuje także rozpuszczona w gorącym mleku lub w różnych deserach lub fondue.










Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 2 395 kJ / 575 kcal |
Tłuszcze: | 38,4 g |
z tego nasycone: | 23,7 g |
Sacharydy: | 49,1g |
z tego cukry: | 48,5 g |
Białka: | 7,9 g |
Sól: | 0,38 g |
25. 8.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

BRAZYLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 kawa ziarnista

KUBA SERRANO SUPERIOR kawa ziarnista
