Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH JAVA ORIGIN MLECZNA 34%

Kod: 1148

Chcecie sobie zrobić miły poranek? Pachnący, słodki? Nie ma nic łatwiejszego. Podgrzejcie filiżankę mleka, sojowego lub migdałowego i wrzućcie do niego kilka czekoladowych pastylek. Jeśli wybierzecie te z kakao z Javy, otrzymacie napój przyjemny dla ciała i umysłu. Wyspa pełna wulkanów i świątyń buddyjskich eksportuje czekoladę dosłownie doskonałą. Taką, która rozjaśni każdy dzień.

Aktualnie niedostępny
DPD 11,0 zł
Inpost - kurier 11,0 zł
Paczkomat 10,0 zł
Duże opakowanie:
122,8 zł brutto
65,5 zł brutto
38,0 zł brutto
Małe opakowanie:
19,8 zł brutto
12,5 zł brutto
Wysyłając psa detektywa wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Java / Indonezja
Region
Region:
Pangadaran
Smak
Smak:
Mleczna czekolada

Skład

Masa kakaowa Java 32%, Masło kakaowe, Cukier, Mleko w proszku tłuste, Lecytyna sojowa, Aromat waniliowy

Smak

Doskonałe doświadczenie smakowe czeka na każdego, kto się zdecyduje dla mleczną czekoladę Jawa. Jej kolor jest jasny z orientalnym zapachem. W smaku można odnaleźć ślady wanilii i karmelu.

Pochodzenie

Mówi się, że na Javę najlepiej udać się od lutego do listopada. Opady są mniejsze, a i turystów jest znacznie mniej. Jedna z najbardziej zaludnionych wysp na świecie oferuje wszelkiego rodzaju naturalne piękno. Do tej pory wulkany, tajemnicze dżungle, jeziora, zapierające dech w piersiach plaże i parki narodowe. Istnieje również wiele świątyń, targów z ptakami i ogrodów botanicznych.

Jedna z wysp Indonezji jest nie tylko znana jako popularne miejsce dla turystów. Java znana jest również z doskonałej produkcji kakao. Jest to jeden z najważniejszych produktów eksportowych w kraju, który odnotował ogromny wzrost w ciągu ostatnich 25 lat. Zdaniem ekspertów jest to spowodowane rosnącą liczbą drobnych rolników, którzy zaczynają uprawiać kakao. Obecnie Indonezja ma około 1,5 miliona hektarów plantacji kakao. W 2015/2016 indonezyjscy przetwórcy kakao wyprodukowali 350 000 ton kakao.

Uprawa, a zwłaszcza zbiory drzewa kakaowego (Theobroma cocoa) jest bardzo wymagającą fizycznie pracą. Nie mniej wysiłku jest potrzebne przy produkcji kakao a następnie czekolady.

Kakaowce to wiecznie zielone drzewa pochodzące z Ameryki Południowej. Dziś uprawiane są w tropikalnym pasie niemal na całym świecie. Drzewa zbiera się kilka razy w roku. Dają duże żółte owalne owoce, które zwykle ukrywają pięć komór z około 2 centymetrowymi nasionami pod twardą skórą. Ziarna kakaowe były w Ameryce Południowej w czasach Azteków tak rzadkie, że służyły jako waluta.

Zanim ziarna kakaowe zmienią się w proszek kakaowy, rolnicy zostawiają je przez kilka dni fermentować, po czym muszą je wysuszyć a następnie podprażyć. Tylko wtedy uprawa może trafić do zakładu przetwórczego, gdzie ziarna są mielone i prasowane. Tak właśnie powstaje masło kakaowe i proszek kakaowy. Właśnie te dwa składniki są niezbędne do produkcji czekolady. Dodaje się do nich wanilię, mleko w proszku, cukier i inne składniki. Masę należy mieszać, ugniatać... tak długo dopóki nie powstanie delikatna mleczna czekolada.

Czekoladowe pastylki Java origin mleczna 34% są odpowiednie dla wegetarian i wegan. Zawierają 34% części stałych kakao.

Pod względem alergenów powinni uważać ludzie z alergią na mleko, kakao i wanilię. Prosukt może zawierać śladowe ilości łupin orzechów. 

Przechowywać w 12-20 ⁰C.

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można jeść „od tak”, wspaniale smakuje także rozpuszczona w gorącym mleku lub w różnych deserach lub fondue.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna:2 395 kJ / 575 kcal
Tłuszcze:38,4 g
z tego nasycone:23,7 g
Sacharydy:49,1g
z tego cukry:48,5 g
Białka:7,9 g
Sól:0,38 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


PERU ANDES kawa ziarnista
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

PERU ANDES kawa ziarnista

Dla tych, którzy zawsze są w pogotowiu, żyją w dużym tempie, ale i dla tych, którzy lubią spędzać czas spokojnie w kawiarni, nigdzie się nie śpiesząc, przynosimy bogate i niepowtarzalne doznania kulinarne. Filiżanka kawy z Ameryki Południowej jest źródłem prawdziwej przyjemności - łączy popularne połączenie słodkiej czekolady i owoców z minimalistycznym orzechowym posmakiem. Niska kwasowość sprawia, że ta 100% Arabica zawiera w sobie przyjemną lekkość.  Więcej na szczegółach produktu
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Wtorku, 25. 6. 2019
Duże opakowanie:
84,2 zł brutto
46,2 zł brutto
27,2 zł brutto
Małe opakowanie:
14,7 zł brutto
9,7 zł brutto
Zemleć:

KUBA SERRANO SUPERIOR kawa ziarnista
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

KUBA SERRANO SUPERIOR kawa ziarnista

Bajka dla smakoszy! Ta kawa plantacyjna z południowego wybrzeża Kuby może pochwalić się prawie zerową kwasowością i pełnym smakiem o widocznym czekoladowym i karmelowym zabarwieniu. Pasmo górskie Sierra Maestra, w którym się urodziła, dało jej słodki zapach miodu i cukru trzcinowego. Kiedy jej spróbujecie, odkryjecie w niej nuty dymu i rumu kubańskiego.  Więcej na szczegółach produktu
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Wtorku, 25. 6. 2019
Duże opakowanie:
117,5 zł brutto
62,8 zł brutto
36,5 zł brutto
Małe opakowanie:
19,2 zł brutto
12,2 zł brutto
Zemleć:

CZEKOLADA W PASTYLKACH ARRIBA EKWADOR MLECZNA 39%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH ARRIBA EKWADOR MLECZNA 39%

Skąd macie te ziarna? De Rio Arriba! – taka rozmowa pomiędzy szwajcarskim producentem czekolady przechodzący się na górnym biegu rzeki Guawy między ekwadorskimi plantatorami kakao z pewnością się odbyła. Przynajmniej według legendy.Lokalne drzewa rodzące nasiona o nadzwyczajnych właściwości dostał przydomek Arriba. Od tego czasu, czekolada z Ekwadoru odmiany kakaowca Forastero  Arriba jest uważana za najlepszą na świecie. Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Wtorku, 25. 6. 2019
Duże opakowanie:
116,5 zł brutto
62,3 zł brutto
36,2 zł brutto
Małe opakowanie:
19,0 zł brutto
12,0 zł brutto
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Obsługa klienta
Dla partnerów

Prezent przy każdym zakupie | Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »