Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU UGANDA BUNDIBUGYO 78%

Kod: 1236

Czekolada do niedawna była czymś niezwykłym dla mieszkańców Ugandy. W ciągu kilku lat lokalni plantatorzy kakao i producenci kakao zadbali o wprowadzenie ugandyjskiej czekolady na światowy rynek. Czekolada ta ma charakterystyczny smak z lekką nutą przypraw, zawiera 78% pełnego kakao i topi się niewiarygodnie długo na języku. Wymieszaj w mleku, dodaj do deserów.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
122,9 zł /1000 g 12,3 zł /100 g
Dostarczymy do Poniedziałku, 2. 11. 2020
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Uganda
Wysokości n.p.m.
Wysokości n.p.m.:
900m
Smak
Smak:
Gorzka czekolada z przyprawami

Skład

Masa kakaowa Uganda 78%, Masło kakaowe, Cukier

Smak

Pastylki Grand Cru UGANDA Bundibugyo Chocolate mają posmak charakterystycznych dla regionu przypraw egzotycznych. Lekka goryczka dodaje czekoladzie atrakcyjności, a długa końcówka tworzy pragnienie kolejnego skosztowania.

Te czekoladowe pastylki doskonale nadają się do rozpuszczania w ciepłym mleku- krowim, sojowym, migdałowym czy innym. Można je również dodać do ciastek, używać do przygotowywania deserów lub łączyć z napojami alkoholowymi.

Pochodzenie

Uganda to kraj we wschodniej części Afryki. Turyści zazwyczaj odwiedzają tu jezioro Wiktoriańskie, drugie co do wielkości jezioro w Afryce i zapierającą dech w piersi, wciąż dziką przyrodę. Do dziś kraj ten przyciąga wielością pięknych parków narodowych i przyjaznych ludzi.

W zachodniej części Ugandy leży Bundibugyo - obszar o wysokości 900 metrów graniczący z Demokratyczną Republiką Konga. Populacja tutaj wynosi około 160 tysięcy ludzi, a wiele z nich pracuje przy uprawie ziaren kakaowych. Bundibugyo jest największym producentem kakao w Ugandzie.

"Tylko dobra czekolada rodzi się z naszego zaangażowania i doświadczenia", mówi firma w Ugandzie, która nadzoruje produkcję, bezpieczeństwo i relacje między dostawcami a konsumentami wszystkich podmiotów zaangażowanych w lokalną produkcję czekolady. Podobnie jak Ameryka Łacińska, wprowadziła ona najnowszą technologię w Ugandzie, umożliwiając chłopom uprawianie i przetwarzanie zbiorów unikatowych ziaren kakaowych. Czekoladę z Ugandy można porównać z najlepszymi produktami znacznie większych producentów.

Kakaowce są zbierane dwa razy w roku. Z dużych radełkowanych strąków należy usunąć ziarna kakaowca (fasole). Następnie podlegają fermentacji przez 2-8 dni, kolejno suszy się je na słońcu. Do produkcji czekolady ziarna są palone, kruszone i mielone. Tak powstaje masa kakaowa, z której oddzielone jest masło kakaowe i kakao w proszku. W celu wytworzenia czekolady konieczne jest dodanie kilku innych składników do różnych surowców i wytworzenie końcowego produktu za pomocą emulgowania, ugniatania, ubijania, temperowania i chłodzenia.

Korzystając z 78% z Grand Cru UGANDA Bundibugyo, pamiętaj, że jest to przysmak kaloryczny, jednak bogaty w korzyści zdrowotne takie jak przeciwutleniacze, witaminy i minerały. Dzięki nim spożycie czekolady poprawia nastrój, zwiększa odporność na infekcje i daje wystarczającą ilość energii do codziennej pracy i uprawiania sportu.

Grand Cru UGANDA Bundibugyo 78% nadaje się dla wegetarian i wegan. Zawierają 78% stałych substancji kakaowych.

W odniesieniu do alergenów należy uważać, szczególnie ludzie z alergią na mleko, kakao i wanilię. Produkt może zawierać śladowe ilości łupin orzechów.

Przechowywać w temperaturze 12-20 ° C

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczoną w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna: 2 354 kJ / 568 kcal
Tłuszcze: 41,8 g
z tego nasycone: 25,1 g
Sacharydy: 30,8 g
z tego cukry: 21 g
Białka: 10,9 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


CZEKOLADA W PASTYLKACH TANZANIA ORIGIN 75%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH TANZANIA ORIGIN 75%

Ulegli jej Casanova i Madame du Barry. Aztekowie ją lubili. Fascynację do czekolady doprowadziliśmy do perfekcji. Występuje nie tylko w napojach, ale także w żywności, kremach, perfumach i kto wie, gdzie jeszcze. Trudno jej nie kochać – jej zapach jest fascynujący, a gorzka łagodność w ustach… Z czekolady w pastylkach przywiezionych z gorącej Tanzanii przygotować sobie możesz co tylko zechcesz.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
156,9 zł /1000 g 15,7 zł /100 g
Dostarczymy do Poniedziałku, 2. 11. 2020

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%

Istnieją dwa rodzaje konsumentów czekolady. Niektórzy spożywają dowolny rodzaj w dowolnej ilości, a inni szukają przysmaków, specjalności i wyjątkowych doznań. Niezależnie od tego, czy należysz do jednej czy do drugiej grupy, nie przegap peruwiańskiej, 81 procentowej organicznej czekolady Grand Cru Bagua Nativo. W pierwszym przypadku będziesz cieszyć się ekskluzywnym doświadczeniem smakowym, w drugim, będziesz wiedzieć, że w ustach rozpływa ci się autentyczny produkt… Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
131,8 zł /1000 g 13,2 zł /100 g
Dostarczymy do Poniedziałku, 2. 11. 2020

CZEKOLADA W PASTYLKACH SUMATRA ORIGIN 72%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH SUMATRA ORIGIN 72%

Indonezyjska wyspa Sumatra wysyła w świat nie tylko doskonałą kawę, ale także wyśmienite kakao. Właśnie z niego wyprodukowano czekoladę w pastylkach z zawartością 72 procent kakao. Ten, kto kocha naprawdę pełny, czekoladowy, przyjemnie gorzki smak, powinien dodać skarb z Sumatry do listy swoich „Must have”. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
74,4 zł /1000 g 7,4 zł /100 g
Dostarczymy do Poniedziałku, 2. 11. 2020
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Prezent przy każdym zakupie | Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »