

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU UGANDA BUNDIBUGYO 78%
Czekolada do niedawna była czymś niezwykłym dla mieszkańców Ugandy. W ciągu kilku lat lokalni plantatorzy kakao i producenci kakao zadbali o wprowadzenie ugandyjskiej czekolady na światowy rynek. Czekolada ta ma charakterystyczny smak z lekką nutą przypraw, zawiera 78% pełnego kakao i topi się niewiarygodnie długo na języku. Wymieszaj w mleku, dodaj do deserów.
Skład
Masa kakaowa Uganda 78%, Masło kakaowe, CukierSmak
Pastylki Grand Cru UGANDA Bundibugyo Chocolate mają posmak charakterystycznych dla regionu przypraw egzotycznych. Lekka goryczka dodaje czekoladzie atrakcyjności, a długa końcówka tworzy pragnienie kolejnego skosztowania.
Te czekoladowe pastylki doskonale nadają się do rozpuszczania w ciepłym mleku- krowim, sojowym, migdałowym czy innym. Można je również dodać do ciastek, używać do przygotowywania deserów lub łączyć z napojami alkoholowymi.
Pochodzenie
Uganda to kraj we wschodniej części Afryki. Turyści zazwyczaj odwiedzają tu jezioro Wiktoriańskie, drugie co do wielkości jezioro w Afryce i zapierającą dech w piersi, wciąż dziką przyrodę. Do dziś kraj ten przyciąga wielością pięknych parków narodowych i przyjaznych ludzi.
W zachodniej części Ugandy leży Bundibugyo - obszar o wysokości 900 metrów graniczący z Demokratyczną Republiką Konga. Populacja tutaj wynosi około 160 tysięcy ludzi, a wiele z nich pracuje przy uprawie ziaren kakaowych. Bundibugyo jest największym producentem kakao w Ugandzie.
"Tylko dobra czekolada rodzi się z naszego zaangażowania i doświadczenia", mówi firma w Ugandzie, która nadzoruje produkcję, bezpieczeństwo i relacje między dostawcami a konsumentami wszystkich podmiotów zaangażowanych w lokalną produkcję czekolady. Podobnie jak Ameryka Łacińska, wprowadziła ona najnowszą technologię w Ugandzie, umożliwiając chłopom uprawianie i przetwarzanie zbiorów unikatowych ziaren kakaowych. Czekoladę z Ugandy można porównać z najlepszymi produktami znacznie większych producentów.
Kakaowce są zbierane dwa razy w roku. Z dużych radełkowanych strąków należy usunąć ziarna kakaowca (fasole). Następnie podlegają fermentacji przez 2-8 dni, kolejno suszy się je na słońcu. Do produkcji czekolady ziarna są palone, kruszone i mielone. Tak powstaje masa kakaowa, z której oddzielone jest masło kakaowe i kakao w proszku. W celu wytworzenia czekolady konieczne jest dodanie kilku innych składników do różnych surowców i wytworzenie końcowego produktu za pomocą emulgowania, ugniatania, ubijania, temperowania i chłodzenia.
Korzystając z 78% z Grand Cru UGANDA Bundibugyo, pamiętaj, że jest to przysmak kaloryczny, jednak bogaty w korzyści zdrowotne takie jak przeciwutleniacze, witaminy i minerały. Dzięki nim spożycie czekolady poprawia nastrój, zwiększa odporność na infekcje i daje wystarczającą ilość energii do codziennej pracy i uprawiania sportu.
Grand Cru UGANDA Bundibugyo 78% nadaje się dla wegetarian i wegan. Zawierają 78% stałych substancji kakaowych.
W odniesieniu do alergenów należy uważać, szczególnie ludzie z alergią na mleko, kakao i wanilię. Produkt może zawierać śladowe ilości łupin orzechów.
Przechowywać w temperaturze 12-20 ° C
Uwaga
W przypadku zamówienia czekoladek w naprawdę gorące letnie dni mogą one ulec deformacji lub częściowemu stopieniu podczas transportu. Zmiana ta nie ma wpływu na jakość czekolady. |
Wzór opakowania czekolady i kakao
Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.
Sposób przygotowania
Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczoną w gorącym mleku lub w różnych deserach.





Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 2 354 kJ / 568 kcal |
Tłuszcze: | 41,8 g |
z tego nasycone: | 25,1 g |
Sacharydy: | 30,8 g |
z tego cukry: | 21 g |
Białka: | 10,9 g |
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU BAGUA NATIVO PERU 81%

RÓŻOWA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% - różowa czekolada
