Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH GRAND CRU UGANDA BUNDIBUGYO 78%

Kod: 1236

Czekolada do niedawna była czymś niezwykłym dla mieszkańców Ugandy. W ciągu kilku lat lokalni plantatorzy kakao i producenci kakao zadbali o wprowadzenie ugandyjskiej czekolady na światowy rynek. Czekolada ta ma charakterystyczny smak z lekką nutą przypraw, zawiera 78% pełnego kakao i topi się niewiarygodnie długo na języku. Wymieszaj w mleku, dodaj do deserów.

Dostarczymy do Wtorku, 25. 6. 2019
DPD Dostarczymy do 25. 6. 2019 11,0 zł
Inpost - kurier Dostarczymy do 25. 6. 2019 11,0 zł
Paczkomat Dostarczymy do 25. 6. 2019 10,0 zł
Duże opakowanie:
102,0 zł brutto
55,2 zł brutto
32,2 zł brutto
Małe opakowanie:
17,2 zł brutto
11,0 zł brutto
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Uganda
Wysokość nad poziomem morza
Wysokość nad poziomem morza:
900m
Smak
Smak:
Gorzka czekolada z przyprawami

Skład

Masa kakaowa Uganda 78%, Masło kakaowe, Cukier

Smak

Pastylki Grand Cru UGANDA Bundibugyo Chocolate mają posmak charakterystycznych dla regionu przypraw egzotycznych. Lekka goryczka dodaje czekoladzie atrakcyjności, a długa końcówka tworzy pragnienie kolejnego skosztowania.

Te czekoladowe pastylki doskonale nadają się do rozpuszczania w ciepłym mleku- krowim, sojowym, migdałowym czy innym. Można je również dodać do ciastek, używać do przygotowywania deserów lub łączyć z napojami alkoholowymi.

Pochodzenie

Uganda to kraj we wschodniej części Afryki. Turyści zazwyczaj odwiedzają tu jezioro Wiktoriańskie, drugie co do wielkości jezioro w Afryce i zapierającą dech w piersi, wciąż dziką przyrodę. Do dziś kraj ten przyciąga wielością pięknych parków narodowych i przyjaznych ludzi.

W zachodniej części Ugandy leży Bundibugyo - obszar o wysokości 900 metrów graniczący z Demokratyczną Republiką Konga. Populacja tutaj wynosi około 160 tysięcy ludzi, a wiele z nich pracuje przy uprawie ziaren kakaowych. Bundibugyo jest największym producentem kakao w Ugandzie.

"Tylko dobra czekolada rodzi się z naszego zaangażowania i doświadczenia", mówi firma w Ugandzie, która nadzoruje produkcję, bezpieczeństwo i relacje między dostawcami a konsumentami wszystkich podmiotów zaangażowanych w lokalną produkcję czekolady. Podobnie jak Ameryka Łacińska, wprowadziła ona najnowszą technologię w Ugandzie, umożliwiając chłopom uprawianie i przetwarzanie zbiorów unikatowych ziaren kakaowych. Czekoladę z Ugandy można porównać z najlepszymi produktami znacznie większych producentów.

Kakaowce są zbierane dwa razy w roku. Z dużych radełkowanych strąków należy usunąć ziarna kakaowca (fasole). Następnie podlegają fermentacji przez 2-8 dni, kolejno suszy się je na słońcu. Do produkcji czekolady ziarna są palone, kruszone i mielone. Tak powstaje masa kakaowa, z której oddzielone jest masło kakaowe i kakao w proszku. W celu wytworzenia czekolady konieczne jest dodanie kilku innych składników do różnych surowców i wytworzenie końcowego produktu za pomocą emulgowania, ugniatania, ubijania, temperowania i chłodzenia.

Korzystając z 78% z Grand Cru UGANDA Bundibugyo, pamiętaj, że jest to przysmak kaloryczny, jednak bogaty w korzyści zdrowotne takie jak przeciwutleniacze, witaminy i minerały. Dzięki nim spożycie czekolady poprawia nastrój, zwiększa odporność na infekcje i daje wystarczającą ilość energii do codziennej pracy i uprawiania sportu.

Grand Cru UGANDA Bundibugyo 78% nadaje się dla wegetarian i wegan. Zawierają 78% stałych substancji kakaowych.

W odniesieniu do alergenów należy uważać, szczególnie ludzie z alergią na mleko, kakao i wanilię. Produkt może zawierać śladowe ilości łupin orzechów.

Przechowywać w temperaturze 12-20 ° C

Wzór opakowania kawy

Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczoną w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna:2 354 kJ / 568 kcal
Tłuszcze:41,8 g
z tego nasycone:25,1 g
Sacharydy:30,8 g
z tego cukry:21 g
Białka:10,9 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


CZEKOLADA W PASTYLKACH EKWADOR ORIGIN 76%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH EKWADOR ORIGIN 76%

Pierwszą czekoladę w postaci stałej wyprodukowała w 1847 roku spółdzielnia JS Fry & Sons. I sława tej ciemnej słodkiej radości dotyka gwiazd. Dodaj do niej przyprawy, orzechy lub owoce, pocieszaj się nią rano, w południe i w nocy ... Czekolada cię nigdy nie zawiedzie. O czekoladzie z Ekwadoru można to powiedzieć z czystym sumieniem. Czekolada z prawie 80 procentowego kakao z ekwadorskich drzew przyniesie do twych dni jasność i urok.  Więcej na szczegółach produktu
Dostarczymy do Wtorku, 25. 6. 2019
Duże opakowanie:
138,8 zł brutto
73,5 zł brutto
42,3 zł brutto
Małe opakowanie:
22,0 zł brutto
13,7 zł brutto

CZEKOLADA W PASTYLKACH JAVA ORIGIN MLECZNA 34%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH JAVA ORIGIN MLECZNA 34%

Chcecie sobie zrobić miły poranek? Pachnący, słodki? Nie ma nic łatwiejszego. Podgrzejcie filiżankę mleka, sojowego lub migdałowego i wrzućcie do niego kilka czekoladowych pastylek. Jeśli wybierzecie te z kakao z Javy, otrzymacie napój przyjemny dla ciała i umysłu. Wyspa pełna wulkanów i świątyń buddyjskich eksportuje czekoladę dosłownie doskonałą. Taką, która rozjaśni każdy dzień. Więcej na szczegółach produktu
Aktualnie niedostępny
Duże opakowanie:
122,8 zł brutto
65,5 zł brutto
38,0 zł brutto
Małe opakowanie:
19,8 zł brutto
12,5 zł brutto
Wysyłając psa detektywa wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych.

CZERWONA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% -czerwona czekolada
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZERWONA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% -czerwona czekolada

Czerwone róże, czerwone wino plus - czerwona czekolada. Nowość, która budzi wielkie zainteresowanie, na pewno się Wam spodoba. Czekoladowe pastylki o atrakcyjnym wyglądzie i wyrafinowanym smaku podbijają świat. Tak zwana rubinowa czekolada jest słodka i jednocześnie owocowa. Za jej kolorem znajdują się czerwone ziarna kakao. Ekwadorska specjalność stworzyła zupełnie nowy rodzaj czekolady. Skosztujcie.  Więcej na szczegółach produktu
Aktualnie niedostępny
Duże opakowanie:
103,2 zł brutto
55,7 zł brutto
32,5 zł brutto
Małe opakowanie:
17,3 zł brutto
11,0 zł brutto
Wysyłając psa detektywa wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.
Obsługa klienta
Dla partnerów

Prezent przy każdym zakupie | Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »