Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADA W PASTYLKACH GHANA ORIGIN GORZKA 70%

Kod: 1708

Ghana nie może się obejść bez kakao. Tak jak my nie możemy się obejść bez ghańskiego kakao. Czekolada z niego jest kremowa, z nutą owoców i śmietanki. Jeśli uważnie posmakujecie, może nawet znajdziecie ją w tych 70% czekoladowych pastylkach. Ponieważ zawierają naprawdę dużą dawkę kakao, możecie liczyć na intensywne i długotrwałe doznania.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
158,7 zł /1000 g 15,9 zł /100 g
Dostarczymy do Poniedziałku, 11. 7. 2022
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Ghana
Smak
Smak:
Gorzki, Delikatna

Skład

Masa kakaowa Ghana 70%, Cukier, Masło kakaowe, Lecytyna sojowa, Naturalny ekstrakt z wanilii

SMAK

Czekolada w pastylkach Ghana Origin Gorzka 70% ma mocny, aromatyczny czekoladowy smak, który pozostawia w ustach uczucie miękkości i lekkości. Ponieważ charakterystyczne cechy ghańskiego kakao to kremowa konsystencja i subtelne nuty owocowe, znajdziecie je również w tych pastylkach czekoladowych. 

POCHODZENIE

Ghana jest drugim co do wielkości producentem ziarna kakaowego na świecie, a w latach 1911-1973 wytwarzała 30-40 procent światowej produkcji. Obecnie udział ten jest mniejszy i wynosi około 13 procent. Kakao jest najwyraźniej uprawiane w Ghanie od 1895 roku, kiedy to kowal Tetteh Quarshie przywiózł w kieszeni kilka ziaren z wyspy Fernando Po (obecnie Bioko).

Drzewa kakaowe (Theobroma cocoa) szybko stały się ważną częścią miejscowego rolnictwa, a później rząd przejął odpowiedzialność za ochronę rolników przed wahaniami cen. Choć nie do końca się to udaje, to jednak organizacja Cocobod, utworzona i zarządzana przez państwo, zapewnia im na przykład dotacje na nawozy i kontrolę jakości. Dzięki temu Ghańczycy zdołali utrzymać swoją reputację producenta doskonałego kakao i nadal ją rozwijać.

Obecnie około 1,6 miliona osób zajmuje się uprawą kakao w Ghanie. Drzewa kakaowe sadzi się w regionach Western, Central, Brong Ahafo, Eastern, Ashanti i Volta.

Rząd Ghany dąży do tego, aby co najmniej 40 procent krajowej produkcji było przetwarzane we własnych fabrykach. Po dotarciu zbiorów do fabryki ziarna kakaowe są czyszczone i poddawane obróbce pod wysokim ciśnieniem w temperaturze 220 ̊C w celu zabicia wszelkich bakterii. Następnie odbywa się prażenie, rozdrabnianie i oddzielanie łusek. Dopiero wtedy można zmielić ziarna kakaowca. W tym samym czasie kakao jest mechanicznie podgrzewane w celu stopienia masy kakaowej. Gdy osiągnie temperaturę około 80 ̊C, trafia do zbiorników w celu schłodzenia, następnie do tuneli chłodzących i form. Z nich pracownicy wysypują 25-kilogramowe bloki miazgi kakaowej. Mogą one zostać sprzedane przez producenta lub wykorzystane do dalszego przetwarzania.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Czekoladę w pastylkach można spożywać "tylko tak" wspaniale smakuje rozpuszczona w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktujcie się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Tłuszcze: 46 g
z tego nasycone: 29 g
Sacharydy: 36 g
z tego cukry: 31 g
Białka: 6,3 g
Sól: 0,0 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


CZEKOLADA W PASTYLKACH EKWADOR ORIGIN 64%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH EKWADOR ORIGIN 64%

Czekolada Ekwadoru zyskała reputację jednej z najlepszych na świecie. Ta gorzka czekolada z 64% kakao ma bardzo intensywny zapach z nutą owoców i przypraw. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
164,1 zł /1000 g 16,4 zł /100 g
Dostarczymy do Poniedziałku, 11. 7. 2022

CZEKOLADA W PASTYLKACH PERU ORIGIN GORZKA 80%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH PERU ORIGIN GORZKA 80%

Peru i kakao to wyjątkowe połączenie, podobnie jak Francja i wino czy Australia i kangur. W peruwiańskich Andach kakao rośnie od tysięcy lat. Od kiedy dokładnie ziarna kakaowe lub kakao były obecne w diecie Azteków i Inków możemy tylko domniemywać. Jedno jest pewne- czekolada z Peru jest jedną z najbardziej poszukiwanych. Nasza jest dumna z dużej zawartości kakao oraz urzekającego gorzko- słodkiego smaku. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
228,0 zł /1000 g 22,8 zł /100 g
Dostarczymy do Poniedziałku, 11. 7. 2022

CZEKOLADA W PASTYLKACH TRYNIDADU GORZKA 72%
Czy jesteś firmą? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH TRYNIDADU GORZKA 72%

Wybierz się z nami na gorące Karaiby. Wyspa wodospadów, jaskiń i zielonych wzgórz, wyspa pełna dzikiej przyrody i uśmiechniętych mieszkańców. Karaibskie kakao słynie ze swojej gładkości, więc z pewnością czekoladowa w pastylkach z Trynidadu będzie się wyróżniać wyjątkowo gładkim i aksamitnym smakiem. Na koniec poczujecie też typową kakaową goryczkę. Tak jak można się spodziewać po najlepszej czekoladzie o wysokiej zawartości kakao. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
135,1 zł /1000 g 13,5 zł /100 g
Dostarczymy do Poniedziałku, 11. 7. 2022
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »