

Czekolada mleczna z kawą
Miłośnicy kawy i czekolady, wszyscy tutaj! Mamy dla Was kostki czekolady mlecznej o smaku kawy, których możecie użyć do przygotowania doskonałych napojów. Najszybszym sposobem na ich przygotowanie jest rozpuszczenie ich w gorącym mleku. Otrzymacie pyszne śniadanie, które jest po prostu pyszne. Jeśli lubicie eksperymentować, wystarczy wrzuć kostkę do espresso. Pomieszać ... i delektować się.
Skład
Cukier, Suszone mleko, Masło kakaowe, Kawa mielona 2%, Lecytyna sojowa, Naturalny aromatSMAK
Czekolada mleczna z kawą jest wytwarzana z wysokiej jakości kakao i palonej kawy, dzięki czemu smakuje jak połączenie tych dwóch składników. Ma mleczny, aksamitny posmak i pięknie rozwija się na języku z długotrwałym posmakiem. Czekolada ma kształt kostek, co ułatwia dozowanie.
POCHODZENIE
Co jeszcze musicie wiedzieć o kawie, drodzy miłośnicy kawy? Gdzie rośnie, to dla was jasne, jak jest przetwarzana, czytaliście setki razy, jak smakuje, nie ma sensu wam pisać. Ale to, co do tej pory mogło umknąć waszej uwadze, to fakt, że pewien psycholog kliniczny zbadał ostatnio związek między preferencjami dotyczącymi kawy a osobowością konsumentów. Tak! Wyniki mogą was rozbawić, a może potwierdzić to, co myśleliście do tej pory.
Na przykład, ekspert zbadał, że ludzie, którzy piją głównie czarną kawę, nie lubią zmian, są racjonalni, cierpliwi, ale czasami także nastrojowi. Mówi się, że kawę rozpuszczalną piją ludzie wyluzowani, którzy nie lubią planować. "Cappucciniści" są perfekcjonistami, a ci, którzy przygotowują kawę w mniej tradycyjny sposób, są odważni, ale czasami zachowują się nieco lekkomyślnie. Czy rozpoznajecie siebie?
Po lekkim wstępie wróćmy do kostek mlecznej czekolady z kawą. Oto prawdziwe fakty: bazę stanowią ziarna kakaowca pochodzące z plantacji w Ameryce Środkowej i Południowej oraz Afryce. Produkcja czekolady z ziaren to długi i żmudny proces. Zaczyna się od zbiorów, fermentacji i suszenia. Następnie ziarna są prażone, co uwalnia ich naturalny smak i aromat. Po prażeniu ziarna muszą zostać zmielone w celu uzyskania masy kakaowej, która zawiera miazgę kakaową (kakao) i masło kakaowe.
Masa kakaowa jest następnie mieszana z masłem kakaowym, mlekiem w proszku i cukrem. Stosunek tych składników jest precyzyjnie kontrolowany w celu uzyskania pożądanego smaku i konsystencji mlecznej czekolady. Dodatek mleka w proszku jest kluczem do uzyskania bogatego mlecznego charakteru czekolady. Kolejnym ważnym etapem jest proces konszowania, podczas którego czekolada jest stale mieszana i podgrzewana. Trwa to kilka godzin - rezultatem jest gładka i delikatna konsystencja czekolady, a proces konszowania pomaga również usunąć gorycz i rozwinąć bogaty smak czekolady. Na koniec czekolada jest przelewana do form, gdzie zastyga.
Teraz wiecie już wszystko i tylko od Was zależy, jak wykorzystacie czekoladę mleczną z kawą. Zalecamy klasyczne rozpuszczanie w mleku, ale nie krępujcie się eksperymentować z lukrami, deserami, musami lub słodkimi wypiekami. Cieszcie się wszystkimi możliwościami, jakie oferują kostki czekolady z kawą!
Jeśli zamówicie czekoladki w naprawdę gorący letni dzień, mogą one zostać zdeformowane lub częściowo stopione podczas transportu. Zmiana ta nie ma wpływu na jakość czekolady
Uwaga
W przypadku zamówienia czekoladek w naprawdę gorące letnie dni mogą one ulec deformacji lub częściowemu stopieniu podczas transportu. Zmiana ta nie ma wpływu na jakość czekolady. |
Wzór opakowania czekolady i kakao
Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.
Sposób przygotowania
Kostki czekolady można rozpuścić w gorącym mleku (krowim, sojowym, makowym, migdałowym...), można je dodać do owsianki lub wykorzystać w deserach.










Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 2178 kJ/521 kcal |
Tłuszcze: | 28.9 |
z tego nasycone: | 17.2 |
Sacharydy: | 57.1 |
z tego cukry: | 55.5 |
Białka: | 7.1 |
Błonnik: | 2.1 |
Sól: | 0.25 |
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

Biała czekolada z liofilizowanymi jagodami

Biała czekolada z liofilizowaną marakują
