

BRAZYLIA MINAS SWISS WATER DECAF- ziarnista
Brazylijską kawę na pewno już próbowaliśćie. Może pochodziła z tradycyjnego regionu Sul de Minas. A może tym razem napić się tej bezkofeinowej? Delikatna szwajcarska metoda pozbawiła kawę popularnego alkaloidu, ale pozostawiła jej naturalnie pyszny smak i aromat. Wasz kubek będzie pełen czekolady i orzechów, słodki, zrównoważony i pachnący. Możecie sobie na niego powzolić tyle razy, ile chcecie.
Skład
Arabica 100%Pianka i smak kawy
Ziarnista kawa Brazylia Minas Swiss Water Decafe wyróżnia się pełnym, zrównoważonym i gładkim smakiem, w którym pojawiają się zarówno czekolada, jak i orzechy. Długi, bardzo przyjemny posmak pozostaje na podniebieniu miłośników kawy przez kilka minut. Pianka rónież pocieszy, będzie również przyjemna, miękka, lekka i kompaktowa.
Pochodzenie kawy
Sul de Minas już według nazwy leży na południu. Mówiąc dokładniej - w południowej części brazylijskiego regionu Minas Gerais, charakteryzującego się falistymi wzgórzami, łagodnymi warunkami klimatycznymi i opadami deszczu, dokładnie w takiej ilości, która korzystnie wpłwa na kawowce. Chociaż jest to obszar największych plantacji kawy w Brazylii, ponad połowa gospodarstw jest uprawiana przez drobnych rolników. Od pokoleń zajmują się 10-150 hektarami pól, bardzo często produkują specjalne lokalne mikroloty.
Prezentujemy Wam ziarna kawy odmiany bourbon, jednej z najważniejszych kulturowo i genetycznie najważniejszych odmian Coffea arabica na świecie. Z drugiej strony, chociaż wykazuje stosunkowo niską produkcję i podatność na choroby, jest znana z doskonałego smaku i aromatu, który uzyskują jej nasiona głównie dzięki dojrzewaniu wysoko w górach. Nazwę nadali jej francuscy misjonarze na początku XVII wieku i przez 200 lat była uprawiana tylko na wyspie Reunion (wcześniej Bourbon). W Afryce i Ameryce rozbudowali te rośliny kawy tylko podczas późniejszych podróży misyjnych. W Afryce i Ameryce rozszerzylite kawowniki podczas późniejszych podróży misyjnych.
Ziarna wyjątkowej jakości w tym przypadku zostały pozbawione kofeiny. Nawet osoby z wysokim ciśnieniem krwi, trudnościami ze snem, kobiety w ciąży lub matki karmiące mogą cieszyć się smakiem prawdziwej brazylijskiej kawy. W jaki sposób kawa została pozbawiona najpopularniejszego na świecie stymulanta? Tak zwaną metodą szwajcarską.
Ale najpierw opiszmy zbiór i przetwarzanie wiśni kawowych. Od czerwca do września plantacje pójdą na plantacje, aby ręcznie lub mechanicznie obrać kawowniki. Większość gospodarstw w Brazylii zbiera jagody przy użyciu maszyn podobnych do grabi, których „palce” są napędzane silnikiem. Zbiór jest więc delikatny, szybki i tani (obecna sytuacja na rynku pracy w Brazylii nie jest korzystna). Wśród drzew dodatkowo pracowniki rozciągną duże płótna, z których upadłe wiśnie kawy łatwo wybiorą. Jeśli pozostaną na ziemi wśród kawowników, przyciągną owady i wszelkiego rodzaju szkodniki. Zebrane owoce są transportowane do gospodarstw przetwórczych, gdzie są tak zwaną metoda na mokro pozbawione skorupki, fermentowane a następnie uwolnione ziarenka są suszone.
Do usuwania kofeiny zastosowano certyfikowany proces Swiss Water. Zielone ziarna kawy są zanurzane w gorącej wodzie i kofeina jest z nich ekstrahowana za pomocą filtrów z węglem aktywnym. Kawa pozostaje w wodzie przez 10 godzin, stale filtrując i utrzymując wymaganą temperaturę. Powtarzając ten proces, traci ogromną większość kofeiny, więc uzyskana kawa zawiera mniej niż 0,01 procent. Niezaprzeczalną zaletą „metody szwajcarskiej” jest to, że nie używa żadnych dodanych chemikaliów, a woda, która pozostaje na końcu, wraca do natury podczas podlewania roślin kawy.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Należy zmielić kawę bezpośrednio przed użytkiem zgodnie z wybranym gatunkiem kawy.
- Na jedną kawę, należy użyć co najmniej 1,5 - 2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
- Zalać wodą o temperaturze około 95 ° C.

























Potrzebujesz porady?

11. 9.
10. 8.
11. 1.
8. 5.
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

KUBA SERRANO SUPERIOR kawa ziarnista

KOLUMBIA EXCELSO SWISS WATER DECAFE - kawa ziarnista bezkofeinowa
