

Boliwia AA kawa ziarnista
Ten kraj w sercu Ameryki Południowej ma wszystkie warunki, aby dołączyć do listy najlepszych producentów kawy. Kawa boliwijska jest symbolem determinacji i nowych początków. Ponadto - smakuje naprawdę luksusowo. Pełne ciało z tonami czekolady i pomarańczy fascynuje zarówno koneserów kawy jak i okazjonalnych degustatorów.
Skład
Arabica 100%Pianka i smak kawy
Boliwia AA jest słusznie zaliczana do kawy najwyższej jakości. Każdy, kto jej spróbował, opisuje całe ciało, delikatny i zrównoważony smak, któremu towarzyszą ślady gorzkiej czekolady, skórki pomarańczowej i świeżej igły. Kwasowość jest wyczuwalna, ale umiarkowana. Na podniebieniu pozostawia gładki posmak. Ponieważ jest to stuprocentowa, umiarkowana Arabica, filiżankę kawy z Boliwii wieńczy lekka, niezbyt wysoka pianka.
Pochodzenie kawy
Boliwia stała się producentem wysokiej jakości kawy. Uprawie kawy sprzyjają zarówno doskonałe warunki klimatyczne do uprawy, jak i stowarzyszenie małych producentów z większymi firmami oraz wprowadzone reformy dotyczące rozwoju gospodarczego i uczciwego handlu.
Krzewy kawowe są uprawiane przez drobnych rolników, zwłaszcza na obszarach wiejskich w Yungas, Santa Cruz, Beni Cochabamba, Tarija i Pando. Zazwyczaj zajmują teren od 1 do 8 hektarów, głównie z odmianą Arabica. Obecnie możemy mówić o 28 prywatnych firmach, których produkcja stanowi ponad 70 procent eksportu kawy w Boliwii. Pozostałą część dostarcza 17 spółdzielni. Większość boliwijskiej kawy podróżuje do USA, Niemiec, Federacji Rosyjskiej i Japonii.
Na uzyskaną jakość kawy ma oczywiście wpływ sposób zbioru i jej przetwarzanie. Należy zauważyć, że w Boliwii nie używa się żadnych produkowanych przemysłowo środków chemicznych zwiększających odporność kawy na szkodniki. Z tego powodu można powiedzieć, że lokalna kawa jest ekologiczna. Po zbiorach (lipiec- listopad) czerwone czereśnie kawy podróżują do dużych, napełnionych wodą cystern. Rolnicy popychają ich przez specjalne talerze kruszące, aby uwolnić je z miazgi i wydobyć ziarna kawy. Następnie ziarna są fermentowane i suszone na słońcu.
Boliwia znajduje się na 33 miejscu największych producentów kawy na świecie, co stanowi mniej niż 1 procent rynku światowego.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Należy zmielić kawę bezpośrednio przed użytkiem zgodnie z wybranym gatunkiem kawy.
- Na jedną kawę należy użyć co najmniej 1,5 - 2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
- Zalać wodą o temperaturze około 95 ° C

























Potrzebujesz porady?

9. 9.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

KENIA AA SUPERSTAR kawa ziarnista

INDIE MONSOON MALABAR AA GRADE kawa ziarnista
