Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

Biała czekolada z liofilizowanymi jagodami

Kod: 1924

Przygotujcie napój, zróbcie praliny, krem. W każdym z tych przypadków, a także w wielu innych, znajdziecie świetne zastosowania dla tego przysmaku. Oczywiście biała czekolada z kawałkami liofilizowanych jagód nadaje się również jako szybka przekąska. Smakuje absolutnie fantastycznie.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
225,1 zł /1000 g 22,5 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 25. 4. 2024
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Amerika
Smak
Smak:
Mleczna biała czekolada, Borówki

Skład

Cukier, Suszone mleko, Masło kakaowe, Liofilizowane borówki 4%, Odtłuszczone mleko w proszku, Lecytyna sojowa, Naturalny aromat

SMAK

Biała czekolada z liofilizowanymi jagodami łączy w sobie smak wysokiej jakości kakao (20% masła kakaowego) z liofilizowanymi jagodami. Rezultatem jest naprawdę atrakcyjny produkt, który może być stosowany do przygotowywania napojów i różnych wyrobów cukierniczych.

POCHODZENIE

Jeśli interesuje Was pochodzenie białej czekolady z liofilizowanymi jagodami, musicie szukać jej na plantacjach Ameryki Środkowej i Południowej oraz Afryki. To właśnie stamtąd pochodzą ziarna kakaowca, z których wytwarza się proszek kakaowy i masło kakaowe. Ale jak to możliwe, że brązowe kakao zamienia się w białą czekoladę?

Te ziarna kakaowca muszą zostać przetworzone na kakao i masło kakaowe w złożonym procesie obejmującym prażenie, mielenie i prasowanie. Jest to podstawa białej czekolady - "wystarczy" dodać mleko w proszku i cukier w odpowiednich proporcjach.

Podczas gdy staramy się opisać złożone procesy w prosty sposób, wyjaśnijmy również koncepcję liofilizacji. Jest to suszenie mrozem, podczas którego ciecze (na przykład z żywności) są sublimowane, a nie odparowywane. Wilgotny materiał należy umieścić w pojemniku, zamrozić w temperaturze od -20 do -50 stopni Celsjusza i zmniejszyć ciśnienie powietrza. Środowisko w pojemniku jest następnie podgrzewane na tyle, aby umożliwić sublimację wody zawartej w materiale. Cały proces trwa kilka godzin. W przypadku owoców rezultatem jest suszony produkt, który ma taki sam kolor, smak, aromat i teksturę jak oryginał. Jest to największa zaleta żywności liofilizowanej - nie traci ona żadnych właściwości sensorycznych.

Nie musimy chyba mówić, do czego pasuje Biała czekolada i liofilizowane jagody. Przede wszystkim można z niej przygotować pyszny napój na śniadanie lub przekąskę (mieszając ją z ciepłym mlekiem). Czekoladowe kostki można również wykorzystać w deserach, musli, kremach, ciastach, muffinach i tym podobnych. Z pewnością wkrótce przekonacie się, która forma najbardziej Wam odpowiada.

Uwaga

W przypadku zamówienia czekoladek w naprawdę gorące letnie dni mogą one ulec deformacji lub częściowemu stopieniu podczas transportu. Zmiana ta nie ma wpływu na jakość czekolady.

Efekty kawy

Borówka czarna
Efekty jogód

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Kostki czekolady można rozpuścić w gorącym mleku (krowim, sojowym, makowym, migdałowym...), można je dodać do owsianki lub wykorzystać w deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Kwasowość
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartości odżywcze / 100g czekolady
Wartość energetyczna: 2121 kJ/507 kcal
Tłuszcze: 26.8
z tego nasycone: 16
Sacharydy: 60.2
z tego cukry: 59.7
Białka: 7.1
Błonnik: 0.1
Sól: 0.25
Pomóżcie innym przy wyborze:

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


IRISH CREAM kawa ziarnista
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

IRISH CREAM kawa ziarnista

Jeszcze nie dokonaliście wyboru? Przypomnijcie sobie więc, jak wspaniale smakuje irish cream. Karmel, śmietana, wanilia, migdały, whisky i oczywiście kawa… Decyzja zapadła! Stuprocentową Arabikę z aromatem słynnego likieru na pewno warto wypróbować. Jesteśmy pewni, że nie skończy się na jednym zamówieniu. Irish cream jest bowiem lu-ksu-so-wy.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
Zemleć:
150,9 zł /1000 g 15,1 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Czwartku, 25. 4. 2024

CZEKOLADA W PASTYLKACH EKWADOR ORIGIN 76%
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH EKWADOR ORIGIN 76%

Pierwszą czekoladę w postaci stałej wyprodukowała w 1847 roku spółdzielnia JS Fry & Sons. I sława tej ciemnej słodkiej radości dotyka gwiazd. Dodaj do niej przyprawy, orzechy lub owoce, pocieszaj się nią rano, w południe i w nocy ... Czekolada cię nigdy nie zawiedzie. O czekoladzie z Ekwadoru można to powiedzieć z czystym sumieniem. Czekolada z prawie 80 procentowego kakao z ekwadorskich drzew przyniesie do twych dni jasność i urok.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
241,7 zł /1000 g 24,2 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 25. 4. 2024

CZEKOLADA W PASTYLKACH WENEZUELA ORIGIN 72%
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH WENEZUELA ORIGIN 72%

Uprawia się tam kakaowce odmiany Criollo, eksportuje kakao do najbardziej prestiżowych fabryk czekolady i kładzie znaczny nacisk na ekologiczne metody gospodarowania. Tak Południowoamerykańska Wenezuela oznaczyła swoje miejsce na mapie gorzkosłodkich zapachów i smaków. Odgadnij tajemnicęświata: "pieniądze rosną na drzewach". Trafnie, to ziarna kakaowca! Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
251,9 zł /1000 g 25,2 zł /100 g
Dostarczymy do Czwartku, 25. 4. 2024
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »