

Biała czekolada z liofilizowanymi jagodami
Przygotujcie napój, zróbcie praliny, krem. W każdym z tych przypadków, a także w wielu innych, znajdziecie świetne zastosowania dla tego przysmaku. Oczywiście biała czekolada z kawałkami liofilizowanych jagód nadaje się również jako szybka przekąska. Smakuje absolutnie fantastycznie.
Skład
Cukier, Suszone mleko, Masło kakaowe, Liofilizowane borówki 4%, Odtłuszczone mleko w proszku, Lecytyna sojowa, Naturalny aromatSMAK
Biała czekolada z liofilizowanymi jagodami łączy w sobie smak wysokiej jakości kakao (20% masła kakaowego) z liofilizowanymi jagodami. Rezultatem jest naprawdę atrakcyjny produkt, który może być stosowany do przygotowywania napojów i różnych wyrobów cukierniczych.
POCHODZENIE
Jeśli interesuje Was pochodzenie białej czekolady z liofilizowanymi jagodami, musicie szukać jej na plantacjach Ameryki Środkowej i Południowej oraz Afryki. To właśnie stamtąd pochodzą ziarna kakaowca, z których wytwarza się proszek kakaowy i masło kakaowe. Ale jak to możliwe, że brązowe kakao zamienia się w białą czekoladę?
Te ziarna kakaowca muszą zostać przetworzone na kakao i masło kakaowe w złożonym procesie obejmującym prażenie, mielenie i prasowanie. Jest to podstawa białej czekolady - "wystarczy" dodać mleko w proszku i cukier w odpowiednich proporcjach.
Podczas gdy staramy się opisać złożone procesy w prosty sposób, wyjaśnijmy również koncepcję liofilizacji. Jest to suszenie mrozem, podczas którego ciecze (na przykład z żywności) są sublimowane, a nie odparowywane. Wilgotny materiał należy umieścić w pojemniku, zamrozić w temperaturze od -20 do -50 stopni Celsjusza i zmniejszyć ciśnienie powietrza. Środowisko w pojemniku jest następnie podgrzewane na tyle, aby umożliwić sublimację wody zawartej w materiale. Cały proces trwa kilka godzin. W przypadku owoców rezultatem jest suszony produkt, który ma taki sam kolor, smak, aromat i teksturę jak oryginał. Jest to największa zaleta żywności liofilizowanej - nie traci ona żadnych właściwości sensorycznych.
Nie musimy chyba mówić, do czego pasuje Biała czekolada i liofilizowane jagody. Przede wszystkim można z niej przygotować pyszny napój na śniadanie lub przekąskę (mieszając ją z ciepłym mlekiem). Czekoladowe kostki można również wykorzystać w deserach, musli, kremach, ciastach, muffinach i tym podobnych. Z pewnością wkrótce przekonacie się, która forma najbardziej Wam odpowiada.
Uwaga
W przypadku zamówienia czekoladek w naprawdę gorące letnie dni mogą one ulec deformacji lub częściowemu stopieniu podczas transportu. Zmiana ta nie ma wpływu na jakość czekolady. |
Wzór opakowania czekolady i kakao
Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.
Sposób przygotowania
Kostki czekolady można rozpuścić w gorącym mleku (krowim, sojowym, makowym, migdałowym...), można je dodać do owsianki lub wykorzystać w deserach.















Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 2121 kJ/507 kcal |
Tłuszcze: | 26.8 |
z tego nasycone: | 16 |
Sacharydy: | 60.2 |
z tego cukry: | 59.7 |
Białka: | 7.1 |
Błonnik: | 0.1 |
Sól: | 0.25 |
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

Biała czekolada z liofilizowaną marakują

Biała czekolada z liofilizowanymi malinami
