

BEZKOFEINOWA ROZPUSZCZALNA KAWA PERU - BIO
Kawa pełna aromatu z nutą czekolady i owoców, taka jest rozpuszczalna kawa Peru, bezkofeinowa i w jakości BIO. Po prostu zalejcie, wymieszajcie i cieszcie się ulubionym napojem.
Skład
Arabica 100%Pianka i aromat kawy
Po zalazniu gorącą wodą otrzymacie napój pełny smaku o niskiej kwasowości. Liofilizowana kawa peruwiańska zawiera ślady słodkiej czekolady i świeżych owoców. Pianka jest lekka, miękka.
Pochodzenie kawy
Rozpuszczalna peruwiańska kawa nie traci żadnych wspaniałych efektów ani typowego smaku i zapachu. Została wyprodukowana przez tak zwaną liofilizację, to znaczy zamrażanie. Proces obejmuje klasyczne traktowanie ziaren kawy (złuszczanie, suszenie, prażenie). W stosunku do plantacyjnej Arabiki i Robusty 1: 1 kawa jest gotowana, a duża część pozostaje do wyparowania. Koncentrat kawowy zamraża się następnie w temperaturze -40 ° C. Uzyskana masa idzie do mielenia. W specjalnych urządzeniach niskociśnieniowych sublimacja kawy pozbawiona zostaje lodu. W rezultacie otrzymane kryształki kawy mogą być od razu pakowane.
W momencie kiedy liofilizowana kawa wejdzie w kontakt z wodą, bardzo łatwo się rozpuszcza. Dlatego kawy rozpuszczalne są niezwykle popularne. Na rynku są juz od 1937 roku, kiedy to Nestle wprowadziła je na rynek. Podczas II wojny światowej i tuż po niej nastąpił całkowity rozkwit rozpuszczalnej kawy.
Wzór opakowania kawy
Nasza kawa jest pakowana w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które są również pozbawione elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Oryginalną świeżość naszej kawy, można sprawdzić dzięki zamknięciu, który uwalnia gazy powstałe wkrótce po prażeniu. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter kawy. Kawa zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
1.W celu optymalnego przygotowania należy wybrać mały kubek o objętości 90 ml.
2. Należy wsypać 1 lub 2 łyżeczki kawy i zalać przegotowaną wodą o temperaturze 90°C. Wrzątek odebrałby kawie jej wyraźny smak.
3. Do przygotowania kawy należy zawsze użyć świeżej wody.

























Potrzebujesz porady?

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

BRAZYLIA MINAS SWISS WATER DECAF- ziarnista

EKWADOR - liofilizowana kawa rozpuszczalna
