

Zielona kawa SUPER SZCZUPŁA LINIA - CYNAMON - tylko mielona
Niektórzy wierzą lekarstwu, inni naturze. My należymy do tej drugiej grupy, więc jeśli chodzi o wyszczuplanie, jesteśmy gotowi powołać się na zieloną kawę i cynamon. W jednym kilogramie cynamonu Super Szczypła Linia to 100 tysięcy miligramów kwasu CGA! Dzięki niej ciało skutecznie spala tłuszcz i odtruwa, a dzięki dodatku cynamonu efekt jest pomnożony- warto spróbować! Tylko w wersji MIELONEJ.
Skład
Zmielony cynamon, ArabicaPianka i aromat kawy
Cynamon nadaje kawie przyjemny smak i aromat. Dobrze uzupełnia naturalny słodycz zielonych ziaren. Średnia kwaskawość jest orzeźwiająca, pikantne nuty zagrzeją na języku i w żołądku. Zielona kawa po zalaniu wrzątkiem nie wytwarza piany.
Pochodzenie kawy
Kilka lat temu nawiązaliśmy kontakty z drobnymi plantatorami kawy w Ameryce Środkowej i od tej pory regularnie od nich zielone ziarna kawy kupujemy. Długotrwałe relacje handlowe z lokalnymi drobnymi rolnikami są doskonałe. Możemy być pewni, że kawie poświęcają maksimum uwagi. Dla nich to zazwyczaj jedyne źródło utrzymania. W biednych obszarach górskich uprawa roślin kawy odbywa się bez nawozów i konserwantów a zbiór przetwarza się ręcznie.
Drzewa kawowe na środkowoamerykańskich plantacjach zbiera się niemal przez cały rok. Ich owoce podobne do wiśni dojrzewają stopniowo. W dużych workach, kawa jest transportowana do przetwórstwa. Tak zwana metoda mokra (fully-washed, wet-processed) jest rzeczywiście bardziej skomplikowana i kosztowna niż suche technologie, ale wynikiem jest znacznie jakościowo lepsza kawa z nutąświeżych owoców i kwiatów. Owoce kawy wsypuje się do zbiorników z wodą i przeciska przez specjalne płyty, które pozbawiają ziarna kawy miąższu. Dalej omyte ziarna wsypuje się w zbiorników fermentacyjnych, gdzie fermentują do 36 godzin. Dzięki bakteriom łupiny i śluz się rozkładają. Na koniec zielona kawa się suszy - albo w słońcu lub suszarniach.
W celu uzyskania cynamonowego smaku i zapachu zielonej kawy należy zmieszać ją z mielonymi przyprawami i naturalnym aromatem. Naturalny aromat nie zawiera żadnych syntetycznych nośników zapachu i metali ciężkich, dzięki czemu nie jest w żaden sposób szkodliwy.
Wpływ kawy
Wyjątkowy wpływ na zdrowie zielonej herbaty odkryto stosunkowo niedawno. Jednak szybko zielona kawa stała się fenomenem na rynku i to nie tylko w medycznych kręgach. Zielona kawa zawiera dwa razy więcej kofeiny i antyoksydantów niż popularna kawa ziarnista. Dodatkowo posiada zdolność do redukcji tkanki tłuszczowej, pobudzenia i detoksykacji organizmu.
Zielona kawa zawiera wysokie stężenie kwasu tzw. CGA. Główną jego zaletą jest:
- stymulacja metabolizmu poprzez wyrównanie poziomu cukru we krwi
- minimalizacja absorpcji cukru, co prowadzi do nieodkładania się tkanki tłuszczowej w organizmie
- redukcja tkanki tłuszczowej nawet gdy nie wykonujemy ćwiczeń fizycznych
- spowolnienie starzenia się komórek
- redukcja apetytu
- ochrona przed chorobami cywilizacyjnymi
Stężenie CGA wynosi 100000mg/1 kg. Jest to bardzo wysokie stężenie, którego nie można znależć w innych ekstraktach, tabletkach czy mieszankach.
Inną ważną zaletą picia zielonej kawy jest zawarte w niej wysokie stężenie kofeiny:
- poprawia wydajność fizyczną oraz umysłową, poprawia także pamięć oraz pomaga uporać się ze stresem.
- wprowadzi cię też w dobry nastój i pomoże uporać się z chandrą.
Zielona kawa posiada właściwości antybakteryjne, picie jej zmniejsza ryzyko cukrzycy. Ogromne właściwości detoksykacji pojawią się po 15 minutach od spożycia.
Ostrzeżenie: ziarnka zielonej kawy są bardzo twarde. Powszechnie stosowane domowe młynki do kawy mogą ulec uszkodzeniu przy mieleniu. Dlatego proponujemy mielenie u nas na miejscu! Potem przygotowanie tej kawy polega po prostu na zalaniu jej gorącą wodą lub użycie ekspresu.
Wzór opakowania zielonej kawy
Nasze zielone kawy pakowane są w wysokiej jakości opakowania z aluminium, które pozbawione są elementów graficznych, ponieważ nasza firma to przede wszystkim smak i jakość. Wysokiej jakości opakowanie zachowuje charakter zielonej kawy. Zielona kawa jest zawsze hermetycznie zamknięta, aby była odporna na wilgoć, światło i obce zapachy.
Sposób przygotowania
- Na jedną kawę należy użyć 2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
- Zalać wrzącą wodą i przez około 5 minut pozostawić do zaparzenia.




















6. 2.
3. 8.
4. 7.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

Zielona kawa Brazylia Santos - tylko mielona

Zielona kawa SUPER SZCZUPŁA LINIA - tylko mielona
